Εθνικό L-otto

Εθνικό L-otto

Κακά τα ψέματα, όσο(ι) και να μη θέλουνε να παραδεχτούνε την τεράστια συμβολή του Οτο Ρεχάγκελ στον θρίαμβο της Πορτογαλίας, θα ήταν άδικο. Ο Γερμανός δεν είναι κανένας μάγος, το αντίθετο πιστεύει ότι με την σκληρή δουλειά όλα γίνονται και αυτό αποδείχτηκε και στο Euro.

Θα πείτε, «καλά πριν δεν υπήρχε κανείς να βάλει τους παίκτες να δουλέψουν;». Και βέβαια, όμως ο τρόπος του καθενός και η τακτική είναι εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν ένα επιτυχημένο μείγμα. Αφήνουμε πίσω τον άθλο της Ιβηρικής και προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά.

Και τώρα τι; Καταρχήν η πρόκριση στο μουντιάλ. Ευτυχώς που δεν έφυγε ο Ρεχάγκελ γιατί η προσπάθεια προσγείωσης στον πλανήτη γη των ποδοσφαιριστών θα ήταν δύσκολο εγχείρημα για τον οποιονδήποτε. Ο Γερμανός ξέρει που να βαδίσει, πώς να ηρεμήσει και το κυριότερο να χρησιμοποιεί και το καρότο και το μαστίγιο.

Η έναρξη των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα μας βρει φαβορί και με τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ευθύνες και κυρίως πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν ήμασταν φωτοβολίδα. Ότι πράγματι έχουν μπει οι βάσεις για αξιοπρόσεκτες πορείες και το βασικό μέλημα των ανθρώπων της ΕΠΟ πρέπει να είναι η συνέπεια στα μεγάλα ραντεβού.

Δεν πάμε να πάρουμε το μουντιάλ, αλλά αρχικά να προκριθούμε σε αυτό. Στο επόμενο Euro αρχικός στόχος είναι να δώσουμε το παρόν και μετά η διάκριση. Η συνέχεια και οι παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις θα μας κρατήσουν ψηλά στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων.

Και το κυριότερο - γιατί το 2006 είναι κοντά – μετά το μουντιάλ να δώσουμε στον Ρεχάγκελ τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΕΠΟ, να βοηθήσει να βρεθεί ο διάδοχος του και να επιμεληθεί την οργάνωση για την εξεύρεση ταλέντων. Η παρουσία του στη χώρα μας αποτελεί θησαυρό και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Ακόμη και εάν αποκλειστούμε από το Μουντιάλ – σενάριο που απευχόμαστε – θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και μαζί του να προχωρήσουμε.


News 24/7

24MEDIA NETWORK