Euroleague: έλεγχος πρώτης φάσης

Euroleague: έλεγχος πρώτης φάσης

Η σεμνή τελετή της πρώτη φάσης της Ευρωλίγκας έλαβε τέλος με δύο ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν και μία να πηγαίνει... σπίτι της.

Από τον μέχρι τώρα απολογισμό μπορούμε να καταλάβουμε, ότι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά, πως οι εκπρόσωποι μας έχουν μείνει αρκετά πίσω από ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια έβλεπαν τη... σκόνη τους. Μάλιστα στην κλήρωση της Δευτέρας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Κάτι από Champions League μου θυμίζει αυτό…

Ο Παναθηναϊκός που τα τελευταία χρόνια μας έχει καλομάθει ή με τίτλους ή με συμμετοχές σε φάιναλ φορ έπρεπε να περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα. Η, άλλοτε πανίσχυρη, ομάδα του Ομπράντοβιτς έχασε δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ και την Μακάμπι και από μία από τη Σιένα, τη Ζαλγκίρις και τη Μάλαγα. Νίκη – κλειδί - της πρώτης φάσης ήταν στη Μπολόνια επί της Σκίπερ.

Ο πρωταθλητής είναι ο μοναδικός που έβαλε το χέρι στην τσέπη και απέκτησε παίκτη – Μουγιεζίνοβιτς – μόνο για την Ευρώπη, αφού ο νέος νόμος μας γύρισε αρκετά χρόνια πίσω. Οι πράσινοι έδειξαν μεγάλη αστάθεια και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα. Δεν εκμεταλλεύτηκαν την «καυτή» τους έδρα, αφού από τα Πατήσια πέρασαν ομάδες που ήταν καλύτερες και εάν θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ θα πρέπει ο Ομπράντοβιτς να βγάλει... λαγούς από το καπέλο του. Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι τουλάχιστον έδειξαν χαρακτήρα και από τις πέντε συνεχόμενες ήττες που έκαναν στην αρχή, κατάφεραν να σηκώσουν κεφάλι. Εχασαν δύο φορές από την Εφές και την Μπενετόν και από μία από την Σλασκ, την Ταουγκρές και την Βαλένθια. Νίκη – κλειδί – της πρώτης φάσης στην Ισπανία επί της Βαλένθια.

Τα πράγματα είναι χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Ο Σούμποτιτς έφτιαξε μια ομάδα που στα μέσα της χρονιάς και χωρίς δικαίωμα αλλαγής παικτών δεν διορθώνεται με τίποτα. Ο Σάκοτα όταν ανέλαβε θεωρούσε ότι θα μπορούσε να διώξει ορισμένους – όπως τον Μιλισάβλιεβιτς – και να προχωρήσει στις τομές που θα ήθελε. Μάταια...

Εχει εγκλωβιστεί σε μία περιπέτεια που δύσκολα θα έχει αίσιο τέλος στην Ευρώπη. Οχι γιατί ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει ικανούς παίκτες, αλλά διότι το παζλ δεν μπορεί ναδέσει.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε αξιοπρεπή εμφάνιση και έχασε την πρόκριση λόγω απειρίας, ατυχίας και βέβαια λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων την ώρα που η μπάλα "έκαιγε". Λογική κατάληξη βάση μπάτζετ γιατί ο προϋπολογισμός της ένωσης ήταν ο μικρότερος σε σχέση με των άλλων δύο.

Μην ξεχνάμε ότι προερχόταν, κιόλας, από την τραγική περσινή χρονιά με μία μόλις νίκη. Η ΑΕΚ από τις 8 ήττες που έκανε, η μία ήταν με έναν πόντο, η άλλη με δύο και άλλες τέσσερις από 5 έως οκτώ πόντους διαφορά. Δείγμα θετικό και αισιόδοξο για τη συνέχεια.

Τέλος, όπως, βλέπουμε τα γκρουπ δυναμικότητας ελπίζουμε η τύχη να μας χαμογελάσει και να δώσει σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό βατούς αντιπάλους. Γιατί ένας όμιλος με Εφές, Τσιμπόνα και Ολύμπια αφήνει το δρόμο ανοιχτό για το φάιναλ φορ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK