No James, μεγάλο πάρτι!

Το ματς επί της ουσίας του πήγε του Τσάβι Πασκουάλ όταν "πάρκαρε" μία και καλή τον Μάικ Τζέιμς στον πάγκο, άφησε τις αλχημείες και βασίστηκε στην... πεπατημένη συνταγή των Γκιστ-Σίνγκλετον, παίζοντας ορθολογικό μπάσκετ. Ο Γιάννης Ψαράκης σχολιάζει την νίκη του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / UNICAJA MALAGA - PANATHINAIKOS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / UNICAJA MALAGA - PANATHINAIKOS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κόντρα σε μία ομάδα δίχως κίνητρο, δίχως τον καλύτερο αμυντικό ψηλό της το μόνο που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ήταν λίγα λεπτά σοβαρού μπάσκετ. Λίγα λεπτά με ενέργεια στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Η αλήθεια είναι ότι… προσπάθησε πολύ να… μην τα καταφέρει αλλά τελικά το διέπραξε. Ο Παναθηναϊκός νίκησε μετά από τρεις μήνες εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, συνεχίζει να έχει –λίγες- μαθηματικές ελπίδες για την 4θέση ενώ η λογική τον στέλνει στην 5στο τέλος της κανονικής περιόδου.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΖΕΙΜΣ

Το ματς στη Μάλαγα ήταν ένα κράμα των αγώνων με τη Μπάμπεργκ και τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας. Ομάδα-φάντασμα στο πρώτο ημίχρονο, όπως ακριβώς στο 2στη Βαμβέργη, ομάδα που άφησε στην άκρη τους πειραματισμούς και έπαιξε για το αποτέλεσμα στο 2ημίχρονο όπως είχε πράξει και στο Βελιγράδι.

Το ματς επί της ουσίας του πήγε όταν ο Πασκουάλ «πάρκαρε» μία και καλή τον Μάικ Τζέιμς (των 2/23 τρίποντων σε 4 ματς της Ευρωλίγκα έως τώρα...) στον πάγκο, άφησε τα μπες-βγες με τους Όγκαστ, Πέιν, Βουγιούκα στους ψηλούς και πήγε στην πεπατημένη των Γκιστ-Σίνγκλετον, έπαιξε πιο ορθολογικό μπάσκετ με γρήγορο πάσινγκ-γκέιμ και ομαδικό παιχνίδι στο τρανζίσιον χτυπώντας τη Μάλαγα εκεί που ακριβώς πονούσε.

Στο άναρχο αμυντικά παιχνίδι της αλλά και στην αφέλεια των άπειρων παικτών της. Λίγο το έχετε να βγάλουν μία ολόκληρη περίοδο και δη την 4δίχως να κάνουν έστω ένα φάουλ; Παγκόσμιο ρεκόρ…

Το πρόσωπο του Παναθηναϊκού στο 1ημίχρονο ήταν ίσως το χειρότερο φετινό. Ο απόλυτος εφιάλτης για τους οπαδούς του. Ο Πασκουάλ συνέχισε τα δίχως λόγο και αιτία πειράματα. Πεντάδα ο Όγκαστ (ως επιβράβευση επειδη έπαιξε καλά με την Κύμη…) αλλά εδώ είναι Ευρωλίγκα, όχι Α1. Ο ομογενής έπαιξε 6,5 λεπτά, πέρασε και δεν ακούμπησε.

Ο Θανάσης κατάφερε να κάνει 3 λάθη σε 4,5 λεπτά συμμετοχής, ο Βουγιούκας μπήκε για ένα λεπτό και πρόλαβε να δεχθεί δύο καλάθια σε προσωπικές άμυνες, κάτι ανάλογο και ο Πέιν. Και ως γνωστόν τα πειράματα πληρώνονται αφού η Μάλαγα βρήκε ρυθμό από την αεράμυνα των πράσινων (προκλητικά αδιάφορος ξανά ο Σίνγκλετον ειδικά στην πρώτη περίοδο), χτυπούσε συνεχώς στον αδύναμο κρίκο της άμυνας των πρωταθλητών Ελλάδας που μπροστά μετά το πρώτο τρίποντο έσπασαν τα καλάθια (0/7) με δράστη κυρίως τον Τζέιμς.

ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

Στην 3η περίοδο ο Πασκουάλ άφησε κατά μέρους τις αλχημείες (με εξαίρεση το σημείο που πέρασε στο «3» τον Γκάμπριελ και το -3 έγινε -8 (από 55-52 σε 60-52) και με βάση τις ατομικές ενέργειες στο ανοιχτό γήπεδο από Καλάθη και Ρίβερς άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Όταν, δε, στην 4περίοδο έσφιξαν τα… γάλατα ο Καταλανός τεχνικός έριξε μέσα τους πιο συγκεντρωμένους παίκτες του συμπεριλαμβανομένου και του μεταλλαγμένου προς το καλύτερο στην άμυνα Σίνγκλετον (με εξαίρεση τη χαζή τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε όταν κρεμάστηκε από το καλάθι…).

Σχεδόν με την ίδια πεντάδα (Καλάθης, Λεκάβιτσιους, Ρίβερς, Γκιστ, Σίνγκλετον) πίεσε στην άμυνα και χτύπησε τους γηπεδούχους στο ανοιχτό γήπεδο. Τα 1/17 τρίποντα του ημιχρόνου έγιναν 8/15 στο 2με δράστη τον Ρίβερς, ο «Λέκα» είχε ματς στα μέτρα του και «εδεσε» δίπλα στον Νικ, ο Γκιστ θύμισε τον παλιό καλό Γκιστ και ήρθε η ανατροπή

News 24/7

24MEDIA NETWORK