Όλοι (θα) φωνάζουν για το επόμενο ματς

Η άθλια διαιτησία που δεν όρισε το αποτέλεσμα του ντέρμπι, οι υπερβολικές δηλώσεις του Σφαιρόπουλου, η διαρροή του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο, ο Ρίβερς που το άφησε να έρθει μόνο του και οι Βουγιούκας - Μήτογλου. Ο Γιάννης Ψαράκης δεν αφήνει απ' έξω τους γκρι, αλλά γράφει για το μπάσκετ (που δεν παίχθηκε).

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αν θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι από όλα όσα έγιναν εντός και εκτός ΟΑΚΑ το βράδυ της Δευτέρας αυτό θα ήταν δίχως άλλο οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη. Ναι, οι διαιτητές πρέπει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους (γιατί δεν την έκαναν ή αν θέλετε την έκαναν… μονόπλευρα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), αλλά και οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Και ειδικά στον Ολυμπιακό που έχασε ξανά.

Για να κλείσω μία και καλή με το θέμα διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς. Ήταν άθλια. Στο πρώτο ημίχρονο κράτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς σφυρίζοντας με διαφορετικά κριτήρια στην άμυνα (τομέας στον οποίο αμφότεροι αντίπαλοι έπαιζαν… ξύλο), αλλά δεν ήταν αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα. Θα διαφωνήσω με τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλο και για το ύφος αλλά κυρίως για την ένταση των δηλώσεών του και μάλιστα σ' ένα ματς όπου δεν κρινόταν απολύτως τίποτα. Προφανώς όμως κατά την πάγια τακτική στην Ελλάδα, όλων (ανεξαιρέτως) των μεγάλων ομάδων φωνάζουν για το… επόμενο ματς. Όπως προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να πράξει ο Παναθηναϊκός διαρρέοντας στο ημίχρονο ότι είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Πηλοϊδη.

Καλά θα κάνουν λοιπόν και οι μεν και οι δε να κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους, να σταματήσουν να παίζουν το παιχνιδάκι της διαιτησίας για να κερδίσουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους. Πάμε παρακάτω.

Όσο για το αγωνιστικό; Επί της ουσίας το ματς κρίθηκε όταν ο Κέι Σι Ρίβερς βρήκε στόχο για πρώτη φορά στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Είχε αρχίσει με 0/3, αλλά δεν εκβίασε άλλες προσπάθειες και το άφησε να έρθει… μόνο του. Όταν έβαλε το πρώτο και μάλιστα πάνω σε άμυνα, το… κουμπί πατήθηκε και όλα άλλαξαν. Τελείωσε το ματς με 16 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε την άμυνα του Ολυμπιακού να ζει ξανά τον γνωστό εφιάλτη.

Οι "πράσινοι" που συνολικά πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση (ο Καλάθης μπλοκαρίστηκε πολύ καλά από τη διαβασμένη άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σίνγκλετον ξανά εκτός κλίματος) ευτύχησαν να βρουν στο πρόσωπο του Βουγιούκα τον παίκτη με τον οποίο "πάτησαν" τη μπάλα στο χρωματιστό για να φθείρουν τον αντίπαλο και σε αυτό του Μήτογλου το θράσος που τους έλειπε στο σκοράρισμα.

Ο Πασκουάλ βλέποντας ότι οι ψηλοί του Ολυμπιακού ήταν φορτωμένοι με τέσσερα φάουλ (Μακ Λιν και Μιλουτίνοφ) από τις αρχές του 2ημιχρόνου στόχευσε στην καρδιά της ρακέτας του αντιπάλου. Προτίμησε ταdriveαπό τα τρίποντα και δικαιώθηκε.

Στον Ολυμπιακό κρατούν τον τσαμπουκά και την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου, την άριστα διαβασμένη άμυνά στο ίδιο διάστημα, όμως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπέρασε για δεύτερη φορά (μετά το 40-44 δηλαδή) δεν είχαν το κουράγιο να επιστρέψουν.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από το δεδομένο ντεφορμάρισμα πολλών παικτών. Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει τη χαμένη του σπίθα, ψάχνει να βρει αυτό που τον έκανε "διαφορετικό" στο να μην παρατάει τα ματς όσο και αν στραβώνουν. Όταν τα βρει θα δούμε μία άλλη ομάδα. Μέχρι τότε όμως θα αγκομαχεί ακόμη και στην ευθεία…

News 24/7

24MEDIA NETWORK