Κοντοί, εκνευριστικοί, με δικό τους στυλ

Ο Γιώργος Καλαϊτζής σχολιάζει τη νίκη επί των Φιλιππίνων και κάνει τον απολογισμό της παρουσίας των παικτών του Φώτη Κατσικάρη στο παρκέ.

Κοντοί, εκνευριστικοί, με δικό τους στυλ
INTIME SPORTS

Κοντοί και εκνευριστικοί. Με ένα τύπο, Αμερικανό με διαβατήριο Φιλιππίνων, που μπορεί να παίξει μόνο σε κάποια ομάδα NBA. Στην Ευρώπη αναλώσιμος. Με το δικό τους στυλ μπάσκετ. Ας το πούμε έτσι για να μην τους προσβάλλουμε.

Αλλά έπρεπε να παίξεις. Και να κερδίσεις. Και να είσαι συγκεντρωμένος. Και να προσέχεις να μην τραυματιστείς. Να μη σε τραυματίσουν. Αγώνας ήταν και έληξε. Μας έδωσε δυο βαθμούς όσους θα μας δώσει και μια νίκη εναντίον της Κροατίας ή της Αργεντινής, αύριο-μεθαύριο.

Παρασύρθηκαν...

Σλούκας, Μάντζαρης και Καλάθης δεν ήταν ήρεμοι. Να κρατήσουν τον ρυθμό και να επιβάλλουν τον δικό μας. Η εικόνα μου είναι ότι παρασύρθηκαν. Η μπάλα σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να φεύγει από τα χέρια του play maker μόνο για να εκτελέσει ή για να δημιουργήσει. Οι πάσες σε γκαρντ και σε ψηλούς πρέπει να είναι έτοιμα καλάθια. Κάτι σαν αυτό που έκανε ο Ζήσης στην αρχή, μέχρι να κουραστεί, να εκνευρισθεί και να χαθεί στη γενικότερη θολή εικόνα του ματς.

Είχαμε σαφή προσανατολισμό να επιτεθούμε μέσα από το καλάθι και το καταφέραμε. Δεν είχαμε όμως ρυθμό. Και είναι θέμα των κοντών. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Θέλανε να μας χαλάσουν το μυαλό και ως ένα σημείο το κατάφεραν. Δεν μπορούσαν να μας κερδίσουν. Το ήξεραν και αυτοί και εμείς το αποτέλεσμα από πριν.

Σειρά το Πουέρτο Ρίκο

Η αθλητική ομάδα της Σενεγάλης μας έβαλε δύσκολα στο σώμα και η "πονηρή" ομάδα των Φιλιππίνων μας κούρασε πνευματικά. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν τώρα να αντιμετωπίσουμε το Πουέρτο Ρίκο. Εξαιρετικοί παίκτες στο ένας εναντίον πέντε. Έτσι παίζουν. Έτσι θα παίξουν και με εμάς. Και άλλη πρόκληση πριν αντιμετωπίσουμε το άθλημα του μπάσκετ και όχι κάτι σαν μπάσκετ. (βλ. Κροατία, Αργεντινή).

Διαβάστε ακόμη:

Φιλιππίνες - Ελλάδα 70-82

Ζήσης: "Βρώμικος αντίπαλος οι Φιλιππινέζοι" (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK