Στην Εθνική όλοι νιώθουν χρήσιμοι

Ο Γιώργος Καλαΐτζής σχολιάζει στο Contra.gr τη νέα νίκη της Εθνικής κόντρα στην Κροατία και εντοπίζει τις διαφορές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες.

Στην Εθνική όλοι νιώθουν χρήσιμοι
INTIME SPORTS

Εχθές το βράδυ σε ένα ευρωπαϊκό πλέον ντέρμπι κέρδισε απλά η καλύτερη ΟΜΑΔΑ. Εμείς.

Οι Κροάτες δεν υστερούν σε σχέση με εμάς ούτε στο ταλέντο, ούτε στη δύναμη, ούτε στην ταχύτητα, ούτε στο μπασκετικό μυαλό, ούτε σε ύψη, ούτε πουθενά τελικά. Σε ό,τι μπορεί να μετρηθεί είμαστε κοντά. Αλλού αυτοί αλλού εμείς πρώτοι.

Κατάθεση στο γήπεδο

Η όρεξη η διάθεση η συνεργασία η ομαδικότητα το σθένος η αυταπάρνηση ο αλτρουισμός δεν καταγράφονται στα χαρτιά. Τα καταθέτεις στο γήπεδο. Και εμείς αυτό κάνουμε κάθε βράδυ τώρα στο γήπεδο της Σεβίλλης.

Τους πιέσαμε τόσο πολύ που τους πνίξαμε. Ο Παπανικολάου όταν έχει ρόλο μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, όπως και ήταν. Όπως και είχε. Να μην "παίξει" ο Μπογκντάνοβιτς μαζί τους. Και τα κατάφερε. Όλη η επίθεση λοιπόν της Κροατίας έχασε το ρυθμό της,τη λειτουργία της. Έτσι απλά. Από τον Κώστα. Απλά αλλά δύσκολα. Και έξυπνα παράλληλα. Οι πόντοι του στο 3-4 δεκάλεπτο δε μας πόνεσαν. Ήταν προσωπικοί και ο ίδιος ήδη εκτός παιχνιδιού.

Νιώθουν χρήσιμοι, είναι ικανοποιημένοι

Η διάφορα μας από τις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά είναι ότι όλοι οι παίκτες της εθνικής μας αυτή τη στιγμή νιώθουν χρήσιμοι και είναι ικανοποιημένοι. Έχει συμβάλλει σίγουρα σε αυτό και το αποτέλεσμα. Αλλά οι ίδιοι το κατάφεραν. Όσο περνάει ο καιρός αυτό το αίσθημα θα γίνεται όλο και πιο έντονο.

Χθες ήταν ο Γλυνιαδάκης πεντάδα, ο Βουγιούκας και ο Σλούκας πολύτιμοι. Αύριο θα είναι ο Μάντζαρης και ο Βασιλειάδης. Μεθαύριο πάλι ο Αντετοκούμμπο με τον Καλάθη.

Πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι πιο χαρούμενος στο πρωινό που φάγανε σήμερα :ο Καϊμακόγλου με 14π. και πληθωρική παρουσία ή ο Ζήσης με 3π και 10 ασίστ. Την απάντηση την δίνουν τα παιδιά. Είναι όλοι. Η ομάδα φαίνεται από τον τρόπο που πανηγυρίζουν το καλάθι του συμπαίκτη τους,το κλέψιμο,την καλή άμυνα.

Τη νίκη τη χάρηκα πολύ γιατί δε συμπαθώ ιδιαίτερα και τον προπονητή τους. Αν δεν συμφωνεί με την Βαλκανική νοοτροπία από τη θέση που έχει θα έπρεπε να κάνει προσπάθειες να την αλλάξει προς το καλύτερο και όχι να το δηλώνει αυτό στον Τύπο μετά το δεύτερο παιχνίδι εκπροσωπώντας τη χώρα του. Τους έχασες τους παίκτες. Και το ματς επίσης.

Να αντέξουμε το "ξύλο"

Η Αργεντινή είναι σκληρή. Παίζει δυνατά. Κάνει σκριν που τα νιώθει το κορμί σου. Δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν είναι ευρωπαϊκή ομάδα αλλά παίζει με μυαλό. Έχει δημιουργία και αποτελεσματικότητα. Για να φύγουμε νικητές πρέπει να αντέξουμε στο μπασκετικό "ξύλο". Πρέπει να κόψουμε τη συνεργασία των κοντών με τον Σκόλα. Αν θέλουμε εκδίκηση για τα προηγούμενα χρόνια ή εκνευριστούμε με τα σκόπιμα φάουλ και το flopping που χρησιμοποιούν αρκετές φορές θα έχουμε δύσκολη βραδιά. Το μυαλό πρέπει να μείνει καθαρό. Όπως μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Κροατία 76-65

Τα σενάρια για την Εθνική

News 24/7

24MEDIA NETWORK