Όλα "ανοιχτά" στα πλέι οφ

Στο ποδόσφαιρο όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, θα πρέπει τουλάχιστον να μη το χάσεις και ο Παναθηναϊκός δεν την "πάτησε" στο Περιστέρι, όπως στο Ηράκλειο στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει για τη συντηρητική προσέγγιση του Γιάννη Αναστασίου και για τα πλέι οφ που προμηνύονται τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών.

Όλα "ανοιχτά" στα πλέι οφ
INTIME SPORTS

Το πρώτο μέλημα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι ήταν να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και σε αυτόν τον τομέα τα κατάφερε, αν και απειλήθηκε στο φινάλε του αγώνα με το δοκάρι του Ναπολεόνι και την επέμβαση του Καπίνο στις καθυστερήσεις. Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να μη ρισκάρει διότι η αλήθεια είναι ότι φέτος η ομάδα έχει χάσει πόντους στην προσπάθεια της να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Το πάθημα με την λάθος προσέγγιση του στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με την αλλαγή του συστήματος και με τον Μπεργκ μόνο στην επίθεση, φαίνεται να έγινε μάθημα για τον Έλληνα τεχνικό που παρέταξε την ομάδα του με πρώτο στόχο να μη χάσει το ματς, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το σύστημα και την τακτική της.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι στην ευκαιρία με το δοκάρι του Καρέλη αλλά και να το χάσει στο τέλος με τις δύο ευκαιρίες από τον Ατρόμητο. Η ουσία είναι ότι μαθαίνει σιγά σιγά και για την σκοπιμότητα του αποτελέσματος και σίγουρα η αμυντική του λειτουργία έχει βελτιωθεί. Στην παρούσα φάση ήταν σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας η διατήρηση του αήττητου για 9ο συνεχόμενο παιχνίδι (τελευταία ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα για την 23η αγωνιστική) και οι δύο ομάδες έδωσαν ραντεβού για τα πλέι οφ.

Το μίνι πρωτάθλημα προβλέπεται να είναι συναρπαστικό με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα παλέψουν για την πρώτη θέση, όμως τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Αστέρας Τρίπολης δείχνουν ικανοί φέτος για την υπέρβαση.

Οι "πράσινοι" καλούνται πλέον να κλείσουν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με δύο νίκες στα παιχνίδια με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (6/4) και με την Ξάνθη στα Πηγάδια (13/4) ώστε να μη ξεφύγει ο ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία αλλά και για την ψυχολογία τους ενόψει του δεύτερου ημιτελικού με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για το κύπελλο στις 16 Απριλίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK