Κομμάτια ενός ημιτελούς παζλ

"Ο Λεκαβίτσιους είναι κοντός". "Ο Μπόγρης είναι «σοφτ". "Ο Όγκαστ είναι άγουρος". Εντάξει, κανείς δεν είπε ότι οι εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα έσπασαν τον κουμπαρά, αλλά από πότε η επιτυχία μίας ομάδας προεξοφλείται από τα χρήματα που δαπανά και από το αν τα ονόματα των παικτών που προσθέτει στο ρόστερ της "αρέσουν" στους χρήστες των social media;

Κομμάτια ενός ημιτελούς παζλ

Κάθε μεταγραφή κάθε ομάδας κρίνεται εκ του αποτελέσματος στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε αυτό που πρέπει κάποιος να σκεφτεί πριν… αντιδράσει στο γιατί η ομάδα του πήρε τον τάδε παίκτη που «δεν μου αρέσει γιατί… (βάλτε τη δική σας δικαιολογία ο καθένας) είναι ο λόγος που τον απέκτησε και ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα. Γιατί μία ομάδα είναι ένα παζλ με πολλά κομμάτια τα οποία προπονητής και παίκτες καλούνται μέσα στη σεζόν να γίνουν ένα σύνολο.

ZHTOYMENO H ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Ο Λεκαβίτσιους για παράδειγμα. Ναι είναι μικρός το δέμας. Ναι είναι άπειρος από μία ομάδα των απαιτήσεων του Παναθηναϊκού. Όμως είναι ένας παίκτης με τσαγανό, με τσαμπουκά που έχει δείξει ότι δεν… μασάει. Αρκεί να δει κάποιος τις «μπούκες» που έκανε κυρίως την τελευταία σεζόν στις αντίπαλες άμυνες.

Προορίζεται γιαbackupτου Καλάθη, άρα για ένα διάστημα 12-15 λεπτών στα ματς της Ευρωλίγκα και λίγο παραπάνω στα ματς της Α1. Χρόνος που πιστεύουμε ότι μπορεί να προσφέρει ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας του Πασκουάλ. Το αν θα μπορούσε να προωθηθεί ή να του δοθούν επιπλέον ευκαιρίες στον Λευτέρη Μποχωρίδη είναι ένα θέμα που πλέον δεν τίθεται καν προς συζήτηση αφού προφανώς ο Καταλανός είτε δεν θέλει να δώσει κι άλλες ευκαιρίες είτε θεωρεί ότι αυτές που ήδη πήρε δεν τις εκμεταλλεύτηκε όπως θα περίμενε.

Το μόνο ζητούμενο για τον «Λέκα» είναι το αν θα μπορέσει πνευματικά (θυμίζουμε ότι είναι ένα παιδί 23 ετών) να σηκώσει το βάρος της φανέλας και την εκτός γηπέδου πίεση που έχει ένας παίκτης που παίζει στον Παναθηναϊκό.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ "ΑΝΤΙ-ΓΙΑΝΓΚ"

Πάμε στον Μπόγρη για τον οποίο πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού «τσίνησαν» και όχι λόγω του «πράσινου» παρελθόντος του. Ο Μπόγρης στα 3 χρόνια που έμεινε στην Ισπανία ωρίμασε. Σε σημείο να είναι πλέον μέλος της Εθνικής Ανδρών και όχι απλά βοηθητικός στις προπονήσεις. Εκτός και αν θεωρείτε πως ούτε οι κατά καιρούς Ομοσπονδιακοί ξέρουν τι τους γίνεται…

Η «ξενιτιά» σκληραίνει τους παίκτες, τους κάνει να αφοσιώνονται πολύ περισσότερο στο μπάσκετ, να δουλεύουν τις αδυναμίες τους και να γίνονται καλύτεροι αφού δεν έχουν να ασχοληθούν με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα στα μέρη μας.Πέραν αυτού ο Μπόγρης στον Ολυμπιακό προορίζεται για 3ψηλός πίσω από Μιλουτίνοβ και Μπιρτς. Μάξιμουμ δηλαδή για 10-12 λεπτά σε ματς της Ευρωλίγκα και αρκετά παραπάνω στην Α1. Ποιον είχε για 3ψηλό την προηγούμενη σεζόν ο Ολυμπιακός;

Τον Πάτρικ Γιανγκ που έπιανε θέση ξένου (ένα το κρατούμενο), που από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο απλά έπιανε θέση στο ρόστερ έχοντας μηδαμινή συμμετοχή και προσφορά (δεύτερο κρατούμενο) και που ουδέποτε στην πραγματικότητα κατάφερε να «επιστρέψει» δυνατός μετά τον τραυματισμό του. Ο Μπόγρης είναι Έλληνας, θέλει να «φανεί» και να δώσει «απαντήσεις» οπότε μόνο κερδισμένοι θα βγουν ομάδα και παίκτης.

ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΡΟΛΙΣΤΑΣ

Όσο, τέλος, για τον Ζακ Όγκαστ θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης-πρότζεκτ σε βάθος διετίας. Οι επιδόσεις του στο κολέγιο (Νοτρ Ντέιμ) και την τουρκική Ουσάκ δεν «λένε» τίποτα όταν μιλάμε για έναν παίκτη ομάδας Ευρωλίγκα σαν τον Παναθηναϊκό όπου απλά θα είναι 3-4ψηλός.

Να ξεκαθαρίσουμε πως αν ο Όγκαστ δεν είχε αποκτήσει πριν ένα μήνα ελληνικό διαβατήριο ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε ασχοληθεί μαζί του. Όμως για παίκτη με ταλέντο που δεν πιάνει θέση ξένου αξίζει η επένδυση. Αρκεί στους πράσινους να έχουν υπομονή και κυρίως ο ίδιος ο παίκτης να προσαρμοστεί στο ρόλο του ρολίστα που θα έχει στην ομάδα για μαξ 10 λεπτά στα ματς της Ευρωλίγκα και λίγο περισσότερο στην Α1.

Και αυτό γιατί τόσο πέρυσι στην Ουσάκ όσο και την τελευταία διετία στοNCAAέβγαινε από το παρκέ μόνο για λίγες ανάσες όντας αναντικατάστατος (30 λεπτά μ.ο. στο Νοτρ Ντέιμ τη σεζόν 2015-16, 24 λεπτά μ.ο. στην Ουσάκ το 2016-17). Όσο πιο γρήγορα συμβιβαστεί με το νέο του ρόλο τόσο το καλύτερο για όλους.

Υ.Γ. Καλώς σας βρήκα στην παρέα του «μπλε»siteκαι ευχαριστώ τοContraπου με έκανε μέλος αυτής της δυνατής ομάδας. Καλά να είμαστε να τα λέμε συχνά-πυκνά. Θερμή παράκληση. Όσο γίνεται περιορισμός τωνgreekglishστα σχόλια αλλά και του μεταξύ σας… διαλόγου για να λύνετε τις διαφορές σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK