Έχουν τα ντέρμπι γυρίσματα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Παναθηναϊκό που αδικείται από το μικρό σκορ απέναντι σ' έναν Ολυμπιακό που δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο. Και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που έκανε ομάδα το συνονθύλευμα του Αντρέα Στραματσόνι.

Έχουν τα ντέρμπι γυρίσματα
EUROKINISSI SPORTS

Πράσινη Ανάσταση, κόκκινη κηδεία. Κι αν ο Μάρκους Μπεργκ παίρνει το παράσημο, η Ανάσταση του Παναθηναϊκού έχει ονοματεπώνυμο: Μαρίνος Ουζουνίδης. Πήρε ένα διαλυμένο συνονθύλευμα και το έκανε ομάδα. Πήρε γρήγορες και σωστές αποφάσεις σχετικά με την τακτοποίηση της ενδεκάδας: Γκολκίπερ ο Βλαχοδήμος, δεύτερος στόπερ ο Κουτρουμπής, εξάρι ο Κουρμπέλης, Βιγιαφανες-Εμποκού εξτρέμ.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε ταυτότητα. Το ντέρμπι που όλοι περίμεναν τη Κυριακή δεν έγινε ποτέ. Ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός που δείχνει σαν να έχει συνηθίσει να χάνει. Πέντε ήττες (ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Μπεσίκτας, Παναθηναϊκός) είναι πολλές. Και πάλι καλά που το σκορ στη Λεωφόρο έμεινε στο 1-0. Με την κόκκινη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο ψηλά ήταν θέμα μίας κάθετης για να βγει κάποιος πράσινος επιθετικός φάτσα με τον Καπίνο.

Έχει ο καιρός γυρίσματα. Όσο εύκολα είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός στο πρώτο γύρο ΑΕΚ - Παναθηναϊκό τόσο εύκολα έχασε στον δεύτερο. Δεν είναι βέβαια ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Δεν έχει την ίδια φρεσκάδα και την ίδια ενεργητικότητα. Δεν έχει Μιλιβόγιεβιτς και Ιντέγε. Ταυτόχρονα δεν είναι ίδια ομάδα ο Παναθηναϊκός. Τα πειράματα και οι αλχημείες σχετικά με την ενδεκάδα και τις αλλαγές ανήκουν στο παρελθόν μαζί με τον Στραματσόνι.

Ο Ουζουνίδης βρήκε τους έντεκα, έχει ευθύς εξ αρχής ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο κι αυτό είναι εμφανές είτε κερδίζει η ομάδα είτε όχι. Παίζοντας κατά κανόνα με μία επαφή η μπάλα έφευγε γρήγορα σε Εμποκού - Βιγιαφάνες που "ξυράφιαζαν" την "ερυθρόλευκη" άμυνα. Ο Παναθηναϊκός τα είχε όλα. Είχε πλάνο κι αυτό φάνηκε στο ξεπέταγμα του Κλωναρίδη στη φάση του γκολ είχε ενέργεια και αποφασιστικότητα.

Ο Ολυμπιακός, που δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα, δεν είχε τίποτα. Η μία τελική (κι αυτή εκτός εστίας) τα λέει όλα. Κι αν στον Παναθηναϊκό ψάχνεις (μάταια) να βρεις ποιος υστέρησε στον Ολυμπιακό ψάχνεις να βρεις δεύτερο διακριθέντα μετά τον Καπίνο και δεν βρίσκεις. Έστω κι αν ο Βούζας φρέσκαρε την ενδεκάδα.

Συμπέρασμα: "Φτωχό" το 1-0 σε σχέση με την εμφάνιση των δύο ομάδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK