Ο ΠΑΟΚ, οι μεταγραφές, η κριτική

Ελλείψει χειμερινών μεταγραφών ο Κώστας Κεφαλογιάννης κάνει τον απολογισμό των κινήσεων που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ και τις συγκρίνει με εκείνες του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ, οι μεταγραφές, η κριτική
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα καμία μεταγραφή, το πρωτάθλημα ξεκινάει και πάλι το Σαββατοκύριακο και οι μνήμες του εκνευριστικά νωχελικού (όσον αφορά τα μεταγραφικά) περασμένου καλοκαιριού επιστρέφουν σαν μαύρα σύννεφα πάνω από την Τούμπα. Μαζί επιστρέφει και η γκρίνια, η οποία εδώ που τα λέμε δεν έφυγε και ποτέ. Η πρωτιά στη βαθμολογία, το έχω ξαναγράψει, πιστώνεται από τον κόσμο αποκλειστικά στον Άγγελο Αναστασιάδη, οι ελλείψεις στο ρόστερ χρεώνονται αποκλειστικά στη διοίκηση.

Ας μιλήσουμε για το νωχελικό περασμένο καλοκαίρι λοιπόν. Ο ΠΑΟΚ έκανε πέντε μεταγραφές. Οι τρεις έχουν αποδειχθεί πιο επιτυχημένες από όσο θα μπορούσε να φανταστεί και ο πλέον αισιόδοξος (Περέιρα, Ρατς και Μακ), αυτή του Γκολάσα επίσης είναι επιτυχημένη, με προοπτικές να αποδώσει ακόμα περισσότερα στο μέλλον, ενώ η τελευταία, του Δημήτρη Παπαδόπουλου, δίνει όσα περίμεναν οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" να δώσει: Ανάσες στους βασικούς επιθετικούς, εμπειρία και προσωπικότητα στα αποδυτήρια.

Μιλάμε λοιπόν για απόλυτη ευστοχία. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, ακόμη κι όταν υπάρχουν λεφτά για ξόδεμα. Δείτε τον Ολυμπιακό και πείτε ποια από τις... δεκάδες καλοκαιρινές του επιλογές του βγήκαν μέχρι στιγμής. Ο Μαζουακού σαφώς, ο Ομάρ κάπως, ο Κασάμι υπό πολλές προϋποθέσεις και... τέλος. Ο Αμπιντάλ αποχαιρέτισε, ο Αφελάι προπονείται μόνος του και οι υπόλοιποι είναι από αναπληρωματικοί έως μονίμως εκτός αποστολής.

Απαγορεύεται να τάζεις

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πολλά λεφτά για ξόδεμα, διότι όπως εξήγησε (με τεράστια καθυστέρηση) ο Ζήσης Βρύζας ήθελε πρώτα να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα και μετά να ανεβάσει το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος. Σωστά και μετρημένα ώστε να μην πέφτουν τα χρήματα του Σαββίδη στο πηγάδι. Κι ωστόσο πέτυχε σε όλες του τις κινήσεις.

Σε κάποιον δεν αξίζουν μπράβο για τις συγκεκριμένες κινήσεις; Μήπως στον Άγγελο και πάλι; Ή μήπως στους διοικούντες; Ναι, σε εκείνους που πράγματι άφησαν την ομάδα δίχως στόπερ και δεν κάλυψαν τις θέσεις των εξτρέμ επαρκώς, αλλά έφεραν επίσης τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον καλύτερο αριστερό μπακ και πιθανότατα -όταν είναι υγιής- και τον καλύτερο ακραίο μεσοεπιθετικό.

Δεν θέλω να υπερασπιστώ κανένα. Απλώς θεωρώ δίκαιο, όταν γίνεται κριτική να μην κρύβει τα θετικά κάτω από το χαλάκι. Οι ΠΑΟΚτσήδες που βλέπουν την ομάδα τους σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και περιμένουν πώς και πώς την απαιτούμενη ενίσχυση, έχουν τα δίκια τους να τρελαίνονται. Δεν έχουν δίκιο όμως να ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα (πλην Αναστασιάδη ασφαλώς).

Το λάθος του Βρύζα, λέω εγώ, δεν έγκειται στην όποια καθυστέρηση. Αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Θα κριθεί δηλαδή στην πράξη αν τελικά ήταν καλύτερα να πάρει άμεσα τον Κλιχ ή να περιμένει π.χ. τον Μπόρχες, προκειμένου να ανέβει επίπεδο, με κίνδυνο όμως να χάσει βαθμούς στο πρωτάθλημα; Το λάθος του έγκειται στη δήλωση του ότι μέχρι το περασμένο Σάββατο θα είχε ολοκληρωθεί η πρώτη μεταγραφή. Οι ΠΑΟΚτσήδες, διατηρούν για τον "Δικέφαλο" μια αγάπη ταυτόχρονα παιδική και τρελή. Και ο Βρύζας όφειλε να ξέρει ότι σε μικρό και σε τρελό απαγορεύεται να τάζεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK