Βγάλτε τον δήμαρχο

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τα λάθη του, τους τραμπουκισμούς του και τη νοοτροπία του και αναρωτιέται πόσοι γουστάρουν το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο που έχουμε;

Βγάλτε τον δήμαρχο

Τι εννοεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όταν λέει ότι οι διαιτητές θα το βρουν μπροστά τους; Θα τους τιμωρήσει ο Θεός; Η Παναγία; Η μοίρα; Ο κόσμος του Παναθηναϊκού; Ας μας το εξηγήσει εν πάση περιπτώσει για να γνωρίζουμε. Όχι, διότι αν συμβεί κάτι στους ανθρώπους, ορισμένοι κακεντρεχείς ενδέχεται να τον θεωρήσουν μέχρι και ηθικό αυτουργό.

Βγάλτε τον δήμαρχο
INTIME SPORTS

Η πρώτη ήττα του ΠΑΟ από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στην ιστορία των τελικών της Α1, έδωσε την αφορμή για να πέσουν και τα τελευταία προσχήματα. Οι διαιτητές, που στο παρελθόν έχουν διαμορφώσει πάρα πολλές φορές το αποτέλεσμα εις βάρος του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο γήπεδο, κατά τον Γιαννακόπουλο "γ@μησαν" την ομάδα του. Και θα το πληρώσουν. Επειδή, στην πραγματικότητα απλώς δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν το μοιραίο.

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι καλύτεροι από τους "πράσινους" και ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος με τις κακές φετινές επιλογές του έχει τη βασική ευθύνη. Ακόμη και ο ντόρος πριν το ματς, με την προσωρινή αποχώρηση των γηπεδούχων για δυο - τρεις επιπλέον καρέκλες, είχε στόχο μονάχα να κάνει το κομμάτι του αφεντικό της ΚΑΕ, ασχέτως αν προκαλούσε (όπως και προκάλεσε) ζημιά στον Αλβέρτη και τους παίκτες που έχασαν εντελώς τη συγκέντρωση τους.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, από πέρυσι κατά τη γνώμη μου κι ας πήρε το νταμπλ, απέδειξε ότι δεν μπορεί να προσφέρει ηρεμία, έμπνευση και συσπείρωση στην ομάδα του όταν το έχει ανάγκη. Δεν μπορεί να γίνει τέτοιου είδους διοικητικός ηγέτης. Ο ηγέτης δηλαδή που ο "εξάστερος" θα χρειαζόταν σαφώς περισσότερο στη συγκεκριμένη συγκυρία από εκείνον τον άλλο, τον "μάγκα", τον "καθηγητή της αλητείας", ο οποίος πετάει πενηντάευρα στους διαιτητές και τους σκυλοβρίζει σαν κοινός χούλιγκανος.

Βγάλτε τον δήμαρχο
INTIME SPORTS

Η αυτοκριτική εντούτοις δεν βρίσκεται στο ρεπερτόριο των περισσότερων Ελλήνων παραγόντων. Εκεί δεσπόζουν η η χυδαιότητα, ο τραμπουκισμός, η νοοτροπία "είμαι ο γ@μάω" και όταν δεν γ@μάω, φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμένα.

Αλλά βέβαια, κάποιοι επιτρέπουν στους συγκεκριμένους τύπους να αντιμετωπίζουν τον ελληνικό αθλητισμό σαν κέντρο της παραλιακής. Είτε με την ανοχή τους, είτε με την απόλυτη επιδοκιμασία τους. Θα ήθελα να εκφράσω την αισιοδοξία, την ελπίδα ότι ο περισσότερος κόσμος επί της ουσίας αποδοκιμάζει τέτοιου τύπου δηλώσεις και συμπεριφορές. Αλλά μετά θυμάμαι τις πρόσφατες εκλογές. Και τους νικητές σε μερικούς από τους σημαντικότερους δήμους της χώρας.

Βγάλτε τον δήμαρχο

Πόσοι γουστάρουν λοιπόν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που έχουμε; Δεν χρειάζονται υποθέσεις. Υπάρχει η κάλπη που το αποδεικνύει. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν το σκέφθηκε εγκαίρως, πάντως με τον τρόπο που κινείται έχει προφανώς όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ηγηθεί σε κάποιον δήμο με πολλούς Παναθηναϊκούς. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK