Κιτρινόμαυρη αποστολή: Πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ "καθάρισε" τη Λαμία... σβηστά και μπαίνει επισήμως στη δυσκολότερη φάση της φετινής σεζόν, έχοντας ματς με Ολυμπιακό και Ευρώπη να την περιμένουν. Τέσσερα παιχνίδια που Χιμένεθ-παίκτες πρέπει να γίνουν "καμικάζι". Το ερωτηματικό Άνταμ. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Κιτρινόμαυρη αποστολή: Πρωτάθλημα!

Επιστροφή στην κανονικότητα για την ΑΕΚ με νίκη κόντρα σ' έναν αντίπαλο που έπαιξε το σύστημα... ταμπούρι, αλλά ξεκλειδώθηκε επιτυχώς από τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Χιμένεθ παρέταξε ό,τι είχε στην επίθεση με Λιβάγια, Λάζαρο, Μπακασέτα, Μασούντ και πήρε τους τρεις "βαθμούς" πριν η ομάδα αρχίσει να ανεβαίνει τον αγωνιστικό "Γολγοθά" που καθορίζει τρεις στόχους: Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη.

Αν ρωτήσεις τον απλό κόσμο θα σου πει ότι το σύνολο πρέπει να δώσει έμφαση στο πρωτάθλημα. Μπούρδες. Η ΑΕΚ οφείλει να τα διεκδικήσει όλα μέχρι τέλους, όσο αντέχει, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης".

Το αν θα το πάρει η Ένωση το ματς ή όχι δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.Έχει τις δυνατότητες, αρκεί να μπει αποφασισμένη να το κάνει. Καλές οι τακτικές, αλλά χρειάζεται ορισμένες φορές να βάλεις μπρος και το... σύστημα "καμικάζι" σε κάτι τέτοια παιχνίδια. Συντηρητικά, και περιμένουμε να βγούμε στην κόντρα, πιθανώς να μην ευνοήσει την ΑΕΚ και να παρασυρθεί στο παιχνίδι του αντιπάλου.

Αυτά, όμως, θα τα δούμε σε μία εβδομάδα από τώρα.

Πάμε και στα της Λαμίας. Αυτό που μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα ανεκμετάλλευτα κόρνερ της ΑΕΚ. Κέρδισε σε μία ακόμη αναμέτρηση ένα κάρο στημένα από τις γωνίες του γηπέδου, αλλά... μηδέν. Στα μέσα της σεζόν τώρα τι να πεις; Κάτσε δούλεψε τα; Όχι! Ωστόσο, είναι κρίμα η ομάδα να μην εκμεταλλεύεται το ατού της να παίρνει κόρνερ και να κινδυνεύει κιόλας να... τρώει κόντρες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον που αξίζει να τονίσουμε είναι γιατί δεν παίρνει ευκαιρία, έστω δεκάλεπτη ο Άνταμ Τζανετόπουλος. Προ καιρού ο συγκεκριμένος παίκτης είχε θεωρηθεί σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο του κλαμπ, αλλά τον... τρώει η μαρμάγκα μέχρι στιγμής.

Αυτό, διότι, ο Χιμένεθ είχε πει ότι τους υπολογίζει όλους στη φετινή πορεία και καλά κάνει και τα λέει αυτά για να τους έχει όλους "φωτιά", στην πράξη, όμως, τι γίνεται;

Εβδομάδα ντέρμπι, λοιπόν, από αύριο με την ευχή όλων στον "πλανήτη" ΑΕΚ, η συγκέντρωση να είναι αποκλειστικά για το μεγάλο παιχνίδι, κι όχι σε διαφορετικούς παράγοντες, π.χ. Βράνιες κτλ. Το κλαμπ μπαίνει σε δύσκολη φάση που χρειάζεται σωστή διαχείριση και στα καλά και στα άσχημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK