"Με ασφάλεια για τη νίκη"

"Με ασφάλεια για τη νίκη"

Το αγαπημένο σύνθημα του Σέρχιο Μαρκαριάν πριν από κάθε εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού ταιριάζει γάντι στο αποψινό παιχνίδι. Αρκετοί παλαίμαχοι της ομάδας, δημοσιογράφοι και προπονητές της εξέδρας άσκησαν σκληρή κριτική στον Σουμ γιατί δεν χτύπησε το ματς στη Γαλλία στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όταν η Οσέρ έμεινε με 10 παίκτες. Οταν είσαι έξω από το χορό η κριτική εκ των υστέρων είναι εύκολη.
Η Οσέρ είναι καλύτερη ομάδα, σαφώς πιό γρήγορη και ένα σκαλί πιο πάνω στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Εχει πιο ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο και την επίθεση και το παιχνίδι των αντεπιθέσεων είναι αυτό που την εξυπηρετεί. Με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι Γάλλοι χρειάζονται ένα γκολ για να βρεθούν πολύ κοντά στην πρόκριση.
Aν ο Παναθηναϊκός κάταφερε με αμυντική τακτική και αρκετή δόση τύχης να το αποφύγει στη Γαλλία, αν παίξει επιθετικά απόψε θα βρεθεί εκτεθημένος και πολύ δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν στην Αθήνα.

Οι αναγκαστικές αλλαγές εξαιτίας των τραυματισμών προκαλούν πονοκέφαλο στον Σουμ.
Ο Ολισαντέμπε δεν είναι ακόμη στο 100% και παρόλο που ως επιθετικός περιοχής είναι πιο αποτελεσματικός από τον Παπαδόπουλο, σε ρόλο ακραίου μεσοεπιθετικού όπως θα παίξει απόψε υστερεί σε σχέση με τον MVP του φετινού Παναθηναϊκού. Ο Παπαδόπουλος πασάρει και σεντράρει καλύτερα, είναι περισσότερο ομαδικός και συνεργάζεται καλύτερα με τον Κωνσταντίνου αφού οι ρόλοι είναι διακριτοί, μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μόνος του και πρεσάρει ασταμάτητα βοηθώντας σημαντικά τα χαφ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.
Τόσο αυτός όσο και ο Μικάελσεν, που λειτουργεί ως τρίτος αμυντικός χαφ και δίνει την ευκαιρία στον Σεϊταρίδη να ανεβαίνει, θα λείψουν πολύ απόψε.
Οσο για τον Κωνσταντίνου που θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, δεν έχει την εκρηκτικότητα και την τεχνική για να εκμεταλλευθεί την έλλειψη ταχύτητας στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Γάλλων.


Αν ο Μεξές δεν αγωνιστεί τελικά, θα είναι ένα πολύ καλό δώρο για τους πράσινους σε συνδιασμό με την απουσία του Μπουμσόνγκ, αφού η Οσέρ θα παραταχθεί με πειραματική άμυνα χωρίς τους δύο αναντικατάστατους τα τελευταία χρόνια κεντρικούς αμυντικούς.
Το δυσκολότερο έργο από όλους του παίκτες του Παναθηναϊκού έχει απόψε ο Μάρκους Μινχ, ο οποίος είναι φορμαρισμένος και βοηθά πολύ στον δημιουργικό τομέα κόντρα σε κλειστές άμυνες, αλλά υστερεί έναντι του Φύσσα σε δύναμη και αμυντικές ικανότητες. Η παρουσία των ταχύτατων Ραντέ και Καλού στη δεξιά πλευρά της Οσέρ, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι και λογικά ο Γερμανός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις προωθήσεις του.

Εν κατακλείδι, το πρώτο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό απόψε είναι να έχει υπομονή και να μην δεχθεί γκολ. Από κει και πέρα η δεδομένη ικανότητά του στην αξιοποίηση των στημένων φάσεων και ότι άλλη ευκαιρία του προκύψει κόντρα στην ασταθή άμυνα της Οσέρ, ίσως αποδειχθεί αρκετή για να πάρει την πρόκριση.
Το ιδανικό σενάριο είναι ένα γρήγορο γκολ από αυτά που συνηθίζει να πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός με την ώθηση που παίρνει στα πρώτα λεπτά από τον κόσμο. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους πράσινους να παίξουν το παιχνίδι που ξέρουν καλύτερα και θα εκνευρίσει τους παρορμητικούς παίκτες της Οσέρ. Αλλωστε οι Γάλλοι προέρχονται από πέντε αγώνες χωρίς νίκη και όπως φάνηκε στο πρώτο ματς, τα νεύρα τους είναι τεντωμένα και η ψυχολογία τους σε χαμηλό επίπεδο.
Αν ο Παναθηναϊκός προηγηθεί πολύ δύσκολα θα αναστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Αν όμως πετύχουν πρώτοι γκολ είναι ικανοί να τον "σκοτώσουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK