Με κομμένα τα φτερά

Με κομμένα τα φτερά

Τι συνέβη στο «Βίσλα Στάντιον» της Κρακοβίας και ο Παναθηναϊκός γυρνά με κομμένα τα φτερά αλλά και με τρία γκολ στην πλάτη στην Αθήνα; Απλούστατα συνέβη αυτό που περίμεναν οι απαισιόδοξοι. Η έτοιμη (και καλά δουλεμένη) Βίσλα αποδείχθηκε ανώτερη από τον ποιοτικότερο (σε ονόματα παικτών) αλλά ανέτοιμο Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι πράσινοι παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι και στον ψυχολογικό τομέα. Αν και προηγήθηκαν πολύ νωρίς, δεν κατόρθωσαν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς και να το οδηγήσουν εκεί που τους βόλευε. Αντιθέτως, η περιορισμένη ανασταλτική δραστηριότητα των Μπίσκαν-Κονσεϊσάο αλλά και τα πολλά λάθη του κεντρικού αμυντικού τρίου μετέτρεψαν τους Πολωνούς από κομπάρσους σε πρωταγωνιστές.

Αν πρέπει να κρατήσουμε τρία στοιχεία από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κρακοβία αυτά θα ήταν τα εξής: Το πείραμα της χρησιμοποίησης του Βύντρα στο κέντρο της άμυνας δεν βγαίνει, τουλάχιστον προς το παρόν, στον Μαλεζάνι. Ο πρώην παίκτης του Πανηλειακού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θέσης και δείχνει έξω τα από νερά του.

O Bόουτερ παρουσιάζεται «λίγος» για να προσφέρει λύσεις στην μεσαία γραμμή των πράσινων. Ο Ολλανδός τρέχει, μοχθεί, προσπαθεί αλλά... δεν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Γκονζάλες αλλά ο Μαλεζάνι μετά το... αυτογκόλ του Σανμαρτεάν δεν είχε άλλες λύσεις.
Τέλος, o Ολισαντέμπε θα πρέπει να καταλάβει ότι ο εγωϊσμός και η προσπάθεια απόδειξης της αξίας του δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από το ομαδικό συμφέρον. Θετικό το πάθος του Μανώλη, μαζί του όμως παίζουν οι Γκέκας και Παπαδόπουλος που επί ματαίω περίμεναν μία καλή πάσα από αυτόν.

Οσον αφορά τη ρεβάνς της Αθήνας ο Παναθηναϊκός θα έχει ως κύριο αντίπαλο το άγχος. Καλή η Βίσλα ,δεν λέμε, αλλά ο καλός Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει στο 2-0 αρκεί να ξεπεράσει το στρες και την πίεση του κόσμου. Η σκέψη και μόνο πάντως ότι μπορεί να έρθει ο αποκλεισμός λίγες μόνο ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προκαλεί εφιάλτη σε παίκτες και προπονητή. Ισως όμως να προκαλεί μεγαλύτερο στον Γιάννη Βαρδινογιάννη που φέτος ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να δει την ομάδα του ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η συνέχεια στην Καλογρέζα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK