Μήπως ξέρει κανείς πότε αρχίζει;

Μήπως ξέρει κανείς πότε αρχίζει;
Θα ήθελα να ρωτήσω την ΕΠΑΕ, τον κύριο Λυκουρέζο, τον κύριο Μητρόπουλο και όλους όσους είναι αρμόδιοι επί του θέματος τέλος πάντων, σε ποια σοβαρή (ποδοσφαιρικά) χώρα στον πλανήτη δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αν και έχουν ήδη κάνει την κλήρωση;

Η απάντησή τους δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο. Σε καμία είναι η απάντηση. Αυτή η πρωτοτυπία αποτελεί άλλη μια πρωτιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε μια περίοδο που η συμπλήρωση ενός χρόνου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γέννησε πριν από λίγες ημέρες ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο και σε ποια σημεία άλλαξε η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σαν αποτέλεσμα της επιτυχίας της Εθνικής Ελλάδος, οι κινήσεις της ΕΠΑΕ στο θέμα της έναρξης του νέου πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας αποτελούν δυστυχώς την καλύτερη απάντηση.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Πολλοί από εμάς θα περίμεναν πριν τη λήξη του περσινού πλέον πρωταθλήματος να βγάλει κάποια ανακοίνωση η ΕΠΑΕ δηλώνοντας την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Αντ΄ αυτού υπήρξαν κάποια επιχειρήματα του αέρα (του στυλ ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει νωρίς ώστε να τελειώσει νωρίς λόγω Μουντιάλ ή ότι ο Ρεχάγκελ θα ήθελε να έχουν οι διεθνείς κάποια παιχνίδια στα πόδια τους τον Σεπτέμβριο πριν τον αγώνα με το Καζακστάν) ώστε να δοθεί η εικόνα ότι όλα είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Γιατί του αέρα; Μα γιατί απλούστατα αν κάποιος κοιτάξει (έστω και πρόχειρα) τις διαθέσιμες ημερομηνίες της νέας περιόδου θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ακόμα και μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου να αρχίσει το πρωτάθλημα, οι διαθέσιμες Κυριακές (εξαιρουμένων των γιορτών) επαρκούν για να τελειώσει το πρωτάθλημα αρχές Μαΐου ώστε να έχει χρόνο ο Ρεχάγκελ να προετοιμάσει την Εθνική αν προκριθεί στο Μουντιάλ. Επιπλέον οι διεθνείς που ο Ρεχάγκελ θα θέλει να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους πριν τον αγώνα με το Καζακστάν αγωνίζονται ως επί το πλείστον σε ξένα πρωταθλήματα και δεν ήταν στο χέρι της ΕΠΑΕ το πόσα παιχνίδια θα έχουν στα πόδια τους.

Ξαφνικά (και ενώ είμαστε στον Ιούνιο) η ΕΠΑΕ σκέφτηκε ότι δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό πρωτάθλημα από το να παραστεί ο Ροναλντίνιο στην κλήρωσή. Λογική σκέψη αν αναλογιστεί κανείς ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πλέον ανυπόληπτα διεθνώς (και προφανώς οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών). Κάνουν λοιπόν μια πρόταση στον Βραζιλιάνο σταρ τοποθετώντας την κλήρωση στις 30 Ιουνίου που θα βολεύει και τον ίδιο (που μια μέρα πριν θα αγωνιζόταν στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών) αλλά πριν προλάβει να απαντήσει, η ΕΠΑΕ αποφασίζει να αλλάξει την ημερομηνία της κλήρωσης από 30 Ιουνίου σε 5 Ιουλίου (για να προετοιμαστεί καλύτερα όπως άφησε να εννοηθεί). Δεν περνάνε ούτε 24 ώρες και ο «Ρο» αποφασίζει ότι 300 χιλιάδες ευρώ δεν είναι και άσχημα για ένα 24ωρο και λέει το πολυπόθητο «ναι». Τι να κάνει και η ΕΠΑΕ, λεφτά από χορηγίες ήταν στη μέση, αλλάζει την προ 24ώρου απόφασή της και ανακοινώνει ότι η κλήρωση θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

Φτάνει η 30 Ιουνίου, η ημέρα της κλήρωσης δηλαδή, αλλά η ΕΠΑΕ δεν έχει αποφασίσει πότε βολεύει τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να αρχίσει η επόμενη σεζόν και προχωράει στην κλήρωση χωρίς να δώσει ημερομηνίες. Η γραφικότητα σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή. Η ΕΠΑΕ αποφασίζει γενικά και αόριστα ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 28 Αυγούστου (ανεπίσημα βέβαια) και το πότε θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες αγωνιστικές παραμένει μυστήριο. Η ανοργανωσιά της φτάνει στο σημείο να μην κάνει καμία αναφορά στο θέμα και να μην αποφασίσει ούτε καν το πότε θα συνεδριάσει για να βγάλει την τελική απόφαση. Χθες μάλιστα ακούστηκε και η άποψη ότι ούτε και η 28 Αυγούστου ισχύει, μια και υπάρχουν διάφοροι λόγοι (το λιγότερο που μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανείς είναι ασήμαντοι) ώστε να καθυστερήσει η έναρξη των πρωταθλημάτων.

Ρωτάω λοιπόν: Πως προγραμματίζουν οι ομάδες (με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που έχει μια καθορισμένη ημερομηνία για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) την έναρξη της προετοιμασίας τους, το πότε θα ρίξουν βάρος στην φυσική κατάσταση, το πότε θα δώσουν δυνατά φιλικά και το πότε τέλος πάντων θα φορμαριστεί η ομάδα τους; Πως θέλει η ΕΠΑΕ να μας πείσει ότι η νέα της διοίκηση έφερε κάτι καινούριο; Πως δείχνει η ΕΠΑΕ ότι σέβεται τον Έλληνα φίλαθλο; Αν ξέρει κάποιος - από την ΕΠΑΕ κυρίως - ας μου απαντήσει.











News 24/7

24MEDIA NETWORK