Οι απαράδεκτοι

Οι απαράδεκτοι

To τρίο της κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος απογοήτευσε τους ποδοσφαιρόφιλους την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Το τέως ΠΟΚ φόρεσε ίσως την πιο άσχημη στολή του και...τρόμαξε το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό την ώρα που εννοείται ότι θα έπρεπε να φορτσάρει για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο ντέρμπι του Σταδίου Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν ανέδειξε νικητή (1-1) για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Οι μεν ερυθρόλευκοι στάθηκαν ανίκανοι να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Οι δε Ενωσίτες δεν κατάφεραν να παίξουν ποδόσφαιρο και απλώς εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Νικοπολίδη παίρνοντας έναν ανέλπιστο, με βάση την εικόνα του ματς, βαθμό.

Aπό το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ήδη προκύπτει ότι ο προβληματισμός του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την απώλεια των πολλών χαμένων ευκαιριών είναι έντονος.Η ουσία είναι ότι όταν ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε την ευκαιρία να εμπλουτίσει το ρόστερ της ομάδας του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν το έπραξε. Οι συνέπειες της αδράνειας των ερυθρολευκων γίνονται φανερές πλέον στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί εύκολα ευκαιρίες αλλά τις χάνει με τρόπο απογοητευτικό για τους φίλους του.

Στην ΑΕΚ βέβαια δεν ενθουσιάστηκαν από το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας τους (ο Ντέμης Νικολαϊδης δήλωσε ευθαρσώς ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος) αλλά το γεγονός είναι ένα. Οκτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η Ενωση που στην αρχή του μαραθωνίου είχε θέσει σαν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, βρίσκεται ακόμα μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το Σάββατο στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση. Η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι παρουσιάστηκε ανερμάτιστη στο τερέν της Λεωφόρου με συνέπεια ο καλά οργανωμένος Ηρακλής να πάρει χωρίς πολύ κόπο το βαθμό της ισοπαλίας. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Σάββα Κωφίδη για την ενθαρρυντική αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα του.

Κατά τα άλλα την Κυριακή την παράσταση έκλεψε η διαιτησία του κυρίου Γερμανάκου στη Νίκαια. Ο διαιτητής της αναμέτρησης της Χαλκηδόνας με την Ξάνθη ανάγκασε τον Σταύρο Λαμπριάκο να εκτελέσει τρεις (!) φορές πέναλτι με συνέπεια (τελικά) ο υψηλόσωμος φορ να αστοχήσει και να μην μπορέσει να δώσει στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας (τελικό αποτέλεσμα 2-1).
Κρίμα γιατί το ματς ήταν χορταστικό και οι προσπάθειες των παικτών άξιες συγχαρητηρίων. Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε ότι η ΠΑΕ Ξάνθη με ανακοινώσεις σαν αυτή που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής όχι μόνο δεν κερδίζει συμπάθειες αλλά αντίθετα χάνει και το δίκιο της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK