Περιμένοντας την όγδοη

Περιμένοντας την όγδοη

Με την μάλλον αδιάφορη 2 η φάση των ομίλων να αποτελεί παρελθόν και τους νοκ-άουτ αγώνες να επανέρχονται στο προσκήνιο από την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μοιράστηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη τα 7 από τα 8 εισιτήρια των προημιτελικών του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ (το αν η Ίντερ ή η Πόρτο θα είναι η όγδοη της παρέας θα το γνωρίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα). Ο θεσμός του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πάντα το πλέον αξιόπιστο θεσμό από τον οποίο βγαίνουν συμπεράσματα για τα ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μας ότι η διάκριση μιας ομάδας ή μη στον δυσκολότερο διασυλλογικό θεσμό του κόσμου αποτελεί κριτήριο εξαγωγής γενικότερων ποδοσφαιρικών συμπερασμάτων για το προς τα που βαδίζει το ποδόσφαιρο σε αυτόν τον πλανήτη, ας καταγράψουμε το τι μάθαμε από την φάση των 16.

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι

Όταν έχεις παρακολουθήσει τέτοιο αγώνα, άντε να πας την Κυριακή να παρακολουθήσεις ελληνικό πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα την πάτησε για τον απλούστατο λόγο ότι όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι και οι Καταλανοί είναι μια ομάδα που αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του αντιπάλου και επιλέγει να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και αν έχεις τον θεαματικότερο παίχτη στον κόσμο (Ροναλντίνιο), ακόμα και αν κάνεις το come - back , πάντα θα υπάρχει μια αλεπού των πάγκων που θα προσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας του σε αυτό της Μπαρτσελόνα και με λίγη τύχη θα τα καταφέρει.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν ακόμα παιχνίδια που τα κερδίζει ο προπονητής.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν

Η μέτρια χρονιά συνεχίζεται για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο αποκλεισμός από την Μίλαν δεν είναι ντροπή, αλλά όπως και να το κάνουμε, τα όνειρα της Γιουνάιτεντ είναι υψηλότερα από έναν αποκλεισμό στα προημιτελικά. Το λάθος του «λίγου» Κάρολ έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος των Ιταλών και στον επαναληπτικό θα ήταν ανεπίτρεπτο για μια ιταλική ομάδα να χάσει το αβαντάζ του εκτός έδρας 1-0. Η Μάντσεστερ ποτέ δεν αντικατέστησε σωστά τον Σμάιχελ και δυστυχώς σε τέτοιας σημασίας αγώνες, οι λεπτομέρειες είναι που μετράνε.

Συμπέρασμα: Για να κατακτήσεις το Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεσαι ένα τερματοφύλακα ανάλογο του επιπέδου του θεσμού.

Βέρντερ Βρέμης – Λυών

Πότε θα μάθουν οι Γερμανοί ότι δεν είναι ντροπή να κλειστούν και λίγο στην άμυνά τους και να αποφύγουν την συντριβή; Το να παίξεις παθητικά είναι κάτι που απαιτείται όταν βλέπεις ότι ο αντίπαλος σου είναι πολύ καλύτερος από εσένα. Αλλιώς θα δεχτείς 7 γκολ και θα μείνει στίγμα για πάντα στην ιστορία σου. Όμως οι Γερμανοί δεν έχουν αυτή τη νοοτροπία στο ποδοσφαιρικό τους αίμα. Όταν δέχονται γκολ, παίζουν ακόμα περισσότερο ανοιχτά και είτε φέρνουν τα πάνω κάτω, είτε συντρίβονται.

Συμπέρασμα: Το να παίζεις «τσούκου-τσούκου μπόλ» δεν είναι και το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί.

Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους

Η μέτρια χρονιά της Ρεάλ συνεχίστηκε και φέτος σε ένα γήπεδο που αποδεικνύεται μαρτυρικό για την βασίλισσα τα τελευταία χρόνια. Η «μανούλα» στο να παίρνει αποτελέσματα Γιούβε πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε και απέδειξε ότι το πείραμα με την υπερομάδα που έχει όλα τα μεγάλα αστέρια στην σύνθεσή της δεν μπορεί να είναι πάντα επιτυχές.

Συμπέρασμα: Καλός ο Ζιντάν, αλλά και 2-3 περισσότεροι Γκράβεσεν δεν θα πείραζαν.

Λίβερπουλ – Μπάγερ Λέβερκουζεν

Απέναντι σε μια τρύπια άμυνα η Λίβερπουλ έκανε πάρτυ και απέδειξε ότι η βαριά φανέλα μετράει ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Ο Ράφα Μπενίτεθ μπορεί να μην έχει μάθει ακόμα καλά την Πρέμιερσιπ, αλλά όπως και να το κάνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Η Λέβερκουζεν ακολουθώντας λίγο τα χνάρια της Βέρντερ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και κατάλαβε ότι μάλλον θα αργήσει να ξαναδεί τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της.

Συμπέρασμα: Με όποιον προπονητή πορευτείς, τέτοιους στόχους θα έχεις.

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ

Η Μπάγερν βρήκε απέναντί της την πιο μέτρια Άρσεναλ των τελευταίων χρόνων και την απέκλεισε σχετικά άνετα. Ο Μάγκατ έχει επιβάλλει την σύνεση στα αστέρια της ομάδας και η Μπάγερν μπορεί να φτάσει ψηλά φέτος. Η Άρσεναλ έμεινε να αναπολεί την αρχή της χρονιάς όταν έκρυβε το τόπι και τώρα ψάχνει να βρει πως θα αναγεννηθεί του χρόνου.

Συμπέρασμα: Καλό είναι να φορμαρίζεσαι την κατάλληλη στιγμή.

Αιντχόφεν - Μονακό

Μπορεί να περίμενε χρόνια να προκριθεί από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να έχει χάσει πολλά μεγάλα ονόματά της, αλλά η Αιντχόφεν φαίνεται πως φέτος έχει βρει την σωστή συνταγή και ισορροπία. Απέναντι στην ανισόρροπη φετινή Μονακό προκρίθηκε σχετικά εύκολα και κάνει όνειρα για ψηλότερα. Όσο για τους Μονεγάσκους, η τύχη στάθηκε στο πλευρό τους αρκετά πέρυσι, οπότε ας μην θέλουν και πολλά.

Συμπέρασμα: Δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK