Πτήσεις εσωτερικού

Πτήσεις εσωτερικού
Αυτό ήταν! Πάει και η Ευρώπη για φέτος. Αλλοι νωρίς, άλλοι αργότερα και άλλοι… τον Μάρτιο, αποχαιρέτησαν ένας-ένας τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Ο τελευταίος εκπρόσωπός μας, ο Ολυμπιακός, «έριξε» τους τίτλους τέλους το βράδυ της Τετάρτης με το 4-0 από τη Νιούκαστλ και πλέον όλες οι ομάδες μαζί, σαν μία καλή «παρέα», επικεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα εκείνο, που έχει καταφέρει να είναι το χαμηλότερο σε επίπεδο των τελευταίων ετών, έχοντας παράλληλα το… προνόμιο να μας κρατάει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Οι «τρεις μεγάλοι» και οι βασικοί υπαίτιοι για την εικόνα που παρουσιάζει η φετινή διοργάνωση, μαλώνουν σαν τα «κοκόρια» για την κούπα του Μαϊου, η οποία και θα αποτελέσει κατά κύριο λόγο την ικανοποίηση των οπαδών. Αυτών των λίγων και πιστών που περιμένουν πως και πως την ημέρα που θα «κατατροπώσουν» τον αντίπαλο έχοντας φτάσει στην υπέρτατη –για αυτούς- χαρά, την κατάκτηση του βαρύτιμου (για όσους το βλέπουν έτσι) τροπαίου.

Ο Ολυμπιακός, εν μέσω σύγχυσης και αβεβαιότητας προς το πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, πορεύεται πλέον για την επιστροφή στον θρόνο, αφού και οι φετινές υποχρεώσεις στην Ευρώπη, είχαν το ίδιο, μακάβριο τέλος. Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, τα οποία αποτελούν ως είθισται το «απαλλακτικό» χαρτί για τα όποια νοσήματα που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές έσπευσαν να δηλώσουν λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τη Νιούκαστλ, πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, στην οποία απουσιάζει μέχρι στιγμής ο φανατισμός των προηγούμενων ετών. Και αυτό γιατί οι οργανωμένοι αποφάσισαν να δουν το ματς από τη τηλεόραση. Βέβαια υπάρχουν και οι… μεμονωμένοι, για τους οποίους ελπίζουμε να παραμείνουν… σπίτια τους.

Η ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος («δεν πάμε για πρωτάθλημα κ.τ.λ») βρίσκεται μέσα στους δύο εγχώριους στόχους, παρουσιάζοντας σταθερή εικόνα. Μπορεί αυτή να είναι για μερικούς κάτω του μετρίου, ωστόσο πρέπει να αναγνωριστεί πως «αυτή έχουμε, με αυτή πορευόμαστε». Περνώντας και από το Καραϊσκάκη χωρίς να ηττηθεί, η ΑΕΚ συνεχίζει το φλερτ με τη πρώτη θέση και κατ’επέκταση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ η πρόκριση στο κύπελλο απέναντι στον Πανιώνιο, έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στον κόσμο που περιμένει πλέον τον επερχόμενο αντίπαλο, Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση. Με αυτά και με αυτά, ο Ντέμης Νικολαϊδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην ασχολείται με τον αγωνιστικό τομέα, συνεχίζοντας τη «ψηφοθηρία» για την ανέργεση του νέου γηπέδου.

Ο Γιάννης Γκούμας αθωώθηκε και τυπικά, οπότε θα τελειώσει μέσα στο γήπεδο το φετινό πρωτάθλημα. Ισως το σημαντικότερο τρέχον ζήτημα για τον Παναθηναϊκό, πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το επόμενο είναι αυτό του γηπέδου, το οποίο «πηγαινοέρχεται» στην Αθήνα, αλλά στάση ακόμη δεν έχει. Η διοίκηση αφήνει να εννοηθεί πως βρίσκεται σε «λήθαργο», την ώρα που φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στη λύση, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ρίχνει στο τραπέζι και τη λύση του Βοτανικού… έτσι για να έχουμε να λέμε. Από εκεί και πέρα, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι σκέφτεται λύσεις για να παρατήσει το «κατενάτσιο», έχοντας στο μυαλό του τους «7 τελικούς» που απομένουν για να πάρει τα «points» της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το δίλλημα «Γκονζάλες-Σανμαρτεάν χωράνε στην ίδια ενδεκάδα» συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον κόσμο που έχει στην άκρη του μυαλού του το (μακρινό) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σχετικά με τον φετινό πρωταθλητή.

Από εκεί και πέρα, ΠΑΟΚ και Ηρακλής περνούν τον δικό τους –οικονομικό- γολγοθά, παρουσιάζοντας ωστόσο μία βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα. Αυτό δεν συμβαίνει με τον Αρη που δεν ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, αλλά έχει πάντα μπροστά του το φάσμα του υποβιβασμού. Η Ξάνθη αποτελεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, όχι μόνο για την αγωνιστική της εικόνα, αλλά και τον αριθμό των ανακοινώσεων που έχει εκδώσει κατά της διαιτησίας.

Βάσει της εξέλιξης, το φετινό πρωτάθλημα είναι σαν το «βιασμό». Κάποιοι δεν αντιστέκονται και το απολαμβάνουν και κάποιοι άλλοι για να γλιτώσουν δεν «συχνάζουν σε κακόφημα μέρη»…

News 24/7

24MEDIA NETWORK