Η σχέση ασίστ-λαθών και ο τρίτος σέντερ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, αρθρογραφεί στο Contra.gr για τη νίκη επί της Κροατίας και τον τρόπο που αυτή επετεύχθη.

Η σχέση ασίστ-λαθών και ο τρίτος σέντερ

" Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις είναι σαφώς πιο οργανωμένη και λογική στο παιχνίδι της. Ξανά όμως η Εθνική βρήκε τον τρόπο να επιβληθεί της αντιπάλου της. Να βρει τις αδυναμίες, να τις εκμεταλλευτεί και να φτάσει μια ακόμη μία εμφατική νίκη που δίνει ώθηση για τη συνέχεια.

Η εκμετάλλευση των λαθών της Κροατίας όταν οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη. Με κλεψίματα, πόντους στον αιφνιδιασμό και φθορά της Κροατίας, η Ελλάδα κατάφερε να οικοδομήσει διαφορά, την οποία με ορθή διαχείριση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού κράτησε στα ίδια επίπεδα χωρίς να κινδυνεύσει μέχρι το τέλους.

Ακόμη κι αν επιθετικά είχε ορισμένα κενά διαστήματα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και αντίπαλος. Μια ποιοτική μάλιστα Κροατία. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα γκαρντ λειτούργησαν προς όφελος όλης της ομάδας. Προσέφεραν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σταθερότητα και ηρεμία, έδωσαν γρήγορο τέμπο όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν και λάμβαναν σωστές αποφάσεις στο πέντε εναντίον πέντε. Συνολικά έπαιρναν τις σωστές αποφάσεις στην κατάλληλη στιγμή.

Τούτο αποτυπώνεται στη σχέση ασίστ-λαθών (23 έναντι 10), η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Παρατηρήσαμε απέναντι στους Κροάτες τη χρησιμότητα της παρουσίας τριών σέντερ στη 12άδα. Παρά την απουσία του Κουφού, το προπονητικό επιτελείο επέλεξε να μην αλλάξει το αρχικό πλάνο, δεδομένου και του σκάουτινγκ των αντιπάλων, με αποτέλεσμα ο Μπουρούσης να μένει φρέσκος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ακολουθεί τώρα ένα εξίσου δύσκολο ματς απέναντι στην Αργεντινή. Σαφώς και δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος και δεν τρομάζει. Διαθέτει όμως στοιχεία που την καθιστούν επικίνδυνη. Είναι αναμφίβολα στα μέτρα της Εθνικής και μια ευκαιρία να μετρήσει εκ νέου τις δυνάμεις της. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος πάντως οι προϋποθέσεις για τη διάκριση στο Μουντομπάσκετ έχουν ήδη δημιουργηθεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK