Το θέμα είναι τι θέλει ο Μήτρογλου

Η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στον Πειραιά δεν "φρενάρει" τόσο στις επιθυμίες του Ολυμπιακού, αλλά στις δικές του! Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Το θέμα είναι τι θέλει ο Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Ένα σενάριο στο όριο του ρεπορτάζ προέκυψε τις τελευταίες ώρες από την Αγγλία με επίκεντρο τον Κώστα Μήτρογλου. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες η Φούλαμ προτίθεται να "επιστρέψει" τον διεθνή επιθετικό στον Ολυμπιακό για να γλιτώσει τα υπόλοιπα –περίπου δέκα εκατομμύρια- που οφείλει στους "ερυθρόλευκους" από την χειμερινή μεταγραφή του.

Συμφέρει

Αν το καλοσκεφτεί κανείς δεν θα ήταν κακή ή ασύμφορη για τους "ερυθρόλευκους" μια τέτοια εξέλιξη, καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι σα να δάνεισαν τον "πιστολέρο" στο σύλλογο της Premier League για έναν γύρο πρωταθλήματος, με αντάλλαγμα γύρω στα τρία εκατομμύρια, καθώς από τα συνολικά 15 του deal πήρε και ο παίκτης τουλάχιστον δύο ως μπόνους υπογραφής.

Αν προχωρήσουμε λίγο αυτή τη σκέψη, από το να διαθέσει ο Ολυμπιακός 6 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Ισλανδό Φιμπόγκασον που φέρεται ως βασικός στόχος, γιατί να μην πάρει πίσω τον καλύτερο παίκτη του πρώτου γύρου, ο οποίος σε τελική ανάλυση μπορεί να πουληθεί ξανά σε ένα ή δύο καλοκαίρια και να μπει στο ταμείο ένα ποσό ισόποσο ή μεγαλύτερο από αυτό που οφείλει τώρα η υποβιβασμένη ομάδα του Λονδίνου;

Ο Κώστας είναι 25 ετών, ξέρει πλέον τα κατατόπια στου Ρέντη όπως την παλάμη του, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και ξέρει πως με τον Μίτσελ στον πάγκο, η θέση του βασικού στράικερ τον περιμένει. Παράλληλα, θα έκανε μεγαλύτερο γκελ στον κόσμο της ομάδας η πιθανή επιστροφή του Μήτρογλου από τα περισσότερα ονόματα που «παίζουν» ως πιθανοί αντικαταστάτες του στην επίθεση.

Αυτός θέλει;

Έχω την αίσθηση, ωστόσο, για να μη γράψω τη βεβαιότητα, πως ο γυρισμός του "γκολόπαιδου" στον Πειραιά δεν "φρενάρει" τόσο στις επιθυμίες του Ολυμπιακού, αλλά στις δικές του! Ο προικισμένος γκολτζής πριν πάρει μεταγραφή για την Premier League είχε αναπροσαρμόσει τις ετήσιες αποδοχές του στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χρήματα που τον κατέστησαν ως τον πιο ακριβοπληρωμένο του "κόκκινου" ρόστερ.

Από τη στιγμή που έφυγε για το Λονδίνο, οι ετήσιες αποδοχές του άγγιξαν το διπλασιασμό, καθώς ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια και προσεγγίζουν τα 2,5 ανά σεζόν. Θα δεχθεί ο Μήτρογλου να γυρίσει στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να ρίξει το κασέ του για ένα ή δύο χρόνια πριν αναζητήσει πάλι την τύχη του σε μια ομάδα με μεγαλύτερο πορτοφόλι ή έναν σύλλογο που συμμετέχει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

Παίζει και η Τουρκία

Το βλέπω δύσκολο για να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ πιο πιθανό ο "πιστολέρο" να ψαχτεί, αν δεν ψάχνεται ήδη, μέσω του ατζέντη του, για κάποια άλλη ομάδα του εξωτερικού που θα του εξασφαλίσει τα χρήματα της Αγγλίας, από το να επιστρέψει στου Ρέντη. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο μετακίνησής του ακόμη και στην Τουρκία, παρότι τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Γαλατά δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

Από την άλλη πλευρά, αν ο Μήτρογλου αποφασίσει να γυρίσει στην Ελλάδα για να συνεχίσει ό,τι άφησε στη μέση και να "χτίσει" ξανά για μια νέα μετανάστευση με ευνοϊκότερους όρους, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πει "όχι" σε αυτό το ενδεχόμενο… Ίδωμεν!

Διαβάστε ακόμη:

Τελειώνει η μεταγραφή του Κασάμι και η πώληση του Μασάντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK