Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για επίδειξη ποδοσφαιρικού πολιτισμού από Σαββίδη και Αλαφούζο μετά τα επεισόδια στη Λεωφόρο και αναρωτιέται...

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα

Τα επεισόδια της Λεωφόρου είχαν συγγνώμη, είχαν απολογίες, είχαν mea culpa, αλλά δεν είχαν εκατέρωθεν κατηγορίες από τις ΠΑΕ. Ασυνήθιστο για ελληνικό ποδόσφαιρο να βλέπεις τους δύο προέδρους να μην προσπαθούν να ψάχνουν για φαντάσματα, προβοκάτορες και εξωτερικούς εχθρούς.

Ναι, η απάντηση είναι γνωστή. Οι αγκαλιές στον τελικό και η απόφαση για μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ την Κυριακή έγιναν ως δείγμα καλής θέλησης και για να τονίσουμε τη φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ομάδων με στόχο ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με πιο απλά λόγια: δύο εναντίον ενός (Σαββίδης-Αλαφούζος εναντίον Μαρινάκη).

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα

Βάσει αυτού, κατηγορίες δεν χωρούσαν. Θα χαλούσαν όλα όσα με κόπο χτίστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Τα έκαναν χάλια οι οπαδοί, μην τα κάνουμε κι εμείς, θα μπορούσαν να πουν τα αφεντικά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

Σπάνια εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να γίνονται επεισόδια και να μην καταλογίζονται ευθύνες στην αντίπαλη ΠΑΕ, την Αστυνομία, τον άνεμο και δεν ξέρω γω τι άλλο. Σπάνιο να βλέπεις μία κοινή γραμμή ανάμεσα σε δύο ΠΑΕ, χωρίς να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. "Αποτύχαμε, κύριοι. Φταίμε και θα πληρώσουμε", ήταν, πάνω-κάτω- αυτό που έβγαλαν προς τα έξω οι δύο ομάδες. Ο Αλαφούζος παραδεχόταν το λάθος του και ο Σαββίδης καταδίκαζε κάθε μορφή βίας.

Όλο αυτό θύμισε λίγο Αγγλία. Οπως με ενημέρωσε, σε μία συζήτηση που είχαμε, ο Θέμης Καίσαρης, η Τότεναμ έκανε το λάθος να τρολάρει την ισοπαλία της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας. Να χλευάσει την απώλεια του τίτλου. Μέσα σε λίγα λεπτά γνώρισε γενική κατακραυγή από όλους τους φιλάθλους στο Νησί, με αποτέλεσμα να αποσύρει το σχετικό video και να ζητήσει συγγνώμη.

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα
INTIME SPORTS

Στην Ελλάδα έπρεπε να "συμμαχήσουν" δύο ΠΑΕ για να δούμε κάτι τέτοιο. Το αυτονόητο. Θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρξει αντίλογος σε αυτό, ότι ακόμα και τώρα γκρινιάζουμε αντί να σταθούμε στην πολιτισμένη συμπεριφορά δύο παραγόντων των οποίων οι ομάδες συμμετείχαν σε σοβαρά επεισόδια. Σύμφωνοι. Η γκρίνια, όμως, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή -επιτέλους- να γίνουμε πολιτισμένοι και να ακολουθούμε τη λογική οδό, χωρίς να αναζητούμε όφελος. Άραγε, αν δεν υπήρχε αυτός ο κοινός στόχος, θα βλέπαμε αγκαλιές και συγγνώμες; Ρητορικό το ερώτημα...

Διαβάστε ακόμη:

Μπήκαν στο γήπεδο Αλαφούζος-Σαββίδης

Θέμης Καίσαρης: Η αποθέωση της αφέλειας

News 24/7

24MEDIA NETWORK