Καρντόσο όπως... Κοβάσεβιτς

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τις σκέψεις του Λεμονή αναφορικά με τον Οσκαρ Καρντόσο.

Καρντόσο όπως... Κοβάσεβιτς
kovacevic cardozo

Ο Τάκης Λεμονής βρίσκεται, πλέον, αρκετές μέρες στο τιμόνι του Ολυμπιακού και έχει διαμορφώσει εικόνα σχετικά με το ρόστερ, τις αδυναμίες, αλλά και τα προτερήματα αυτού. Παράλληλα, ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών έχει δουλέψει το σχήμα που θα προτιμήσει -με την αρχή να γίνεται στο σαββατιάτικο ματς πρωταθλήματος με τον Πλατανιά- και ουσιαστικά έχει κατασταλλάξει στα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Πολλά έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί σχετικά με το πως λειτουργεί ο Λεμονής στο Ρέντη και πού ακριβώς θα βασιστεί στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, είναι λογικό να γίνονται συγκρίσεις με την προηγούμενη θητεία του στο λιμάνι, η οποία έχει σημαδευτεί από τα πρώτα εκτός έδρας διπλά στο Champions League.

Τότε ο Έλληνας προπονητής είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο στο μυαλό του, το οποίο ακολούθησε πιστά παρά τις εσωτερικές γκρίνιες που υπήρχαν στην ομάδα και οι οποίες λίγο έλειψε να τον στείλουν στην πόρτα της εξόδου. Για την ιστορία, θυμόμαστε τη γκρίνια που έφερε στο στρατόπεδο της ομάδας η εντός έδρας ισοπαλία με τη Λάτσιο στο άδειο -λόγω- τιμωρίας γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά και την αντίδραση του Λεμονή λίγο πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Βέρντερ στη Βρέμη όπου είχε απειλήσει με παραίτηση ακόμα κι αν ερχόταν το διπλό (το πρώτο δεν έγινε, το δεύτερο έγινε).

Ο τότε Ολυμπιακός του Λεμονή με τον τωρινό έχει ένα κοινό σημείο. Ο βαρύς φορ. Ο επιθετικός περιοχής που θα είναι μέσα στο κουτί και θα περιμένει τη μπάλα για να εκτελέσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τότε ήταν ο Κοβάσεβιτς τώρα είναι ο Καρντόσο.

Μη σας κάνει εντύπωση αν ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" δώσει φανέλα βασικού στον Καρντόσο σε πολλά από τα εναπομείναντα παιχνίδια, αφού βάσει δυνατοτήτων, θεωρεί πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα το πλάνο του σε σχέση με τον Ανσαριφάρντ.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο Ανσαριφάρντ θα τεθεί στο περιθώριο. Μπορεί να χρησιμοποιείται στα εκτός έδρας παιχνίδια, εκεί που ο Ολυμπιακός θα θέλει να χτυπάει στην κόντρα και να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα των αντεπιθέσεων. Ναι, πείτε το κι εμένα μου ήρθε στο μυαλό το συγκεκριμένο όνομα: Λούα Λούα. Κάπως έτσι ο Λεμονής είχε μοιράσει χρόνο ανάμεσα στον Λούα Λούα και τον Κοβάσεβιτς στην προηγούμενη θητεία του. Τον πρώτο τον ήθελε για τα δύσκολα, για τον κενό χώρο, για την κόντρα και τον δεύτερο τον ήθελε μέσα στο κουτί, στα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός θα είχε την κατοχή και θα έψαχνε τις τελικές προσπάθειες.

Βέβαια, στην περίπτωση του Καρντόσο λείπει κάτι πολύ σημαντικό σε σχέση με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Το γκολ. Μέχρι στιγμής δεν το έχει, δείχνει αδυναμία να βάλει τη μπάλα στο πλεκτό και να θυμήσει κάτι από τον καλό του εαυτό, ωστόσο ο Τάκης Λεμονής θεωρεί πως εφόσον πάρει παιχνίδια και προσπάθειες, θα έρθει και το γκολ και από τη στιγμή που θα έρθει το γκολ θα ανέβει η ψυχολογία για να έρθουν και τα άλλα.

Οπως και να 'χει η πρεμιέρα του Λεμονή στον πάγκο των Πειραιωτών πλησιάζει και στο σαββατιάτικο ματς απέναντι στον σκληροτράχηλο Πλατανιά θα δούμε τις σκέψεις του και το πως σκέφτεται τον Ολυμπιακό που θα κυνηγήσει το νταμπλ και θα αφήσει πίσω του τις όποιες γκέλες του πρόσφατου παρελθόντος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK