Νάτχο και "βαρβάτο" φορ

Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Μπίμπρας Νάτχο τον ποδοσφαιριστή που ανεβάζει επίπεδο τη μεσαία γραμμή. Δεν φτάνει, όμως, αυτό. Οι Πειραιώτες χρειάζονται και έναν ποιοτικό επιθετικό, ένα "βαρβάτο" φορ που θα κάνει τη διαφορά. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Νάτχο και "βαρβάτο" φορ

Στον ΠΑΟΚ έκανε εξ αρχής τη διαφορά. Το ταλέντο του Μπίμπρας Νάτχο δεν κρυβόταν. Πριν τον Δικέφαλο του Βορρά, όπου αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν, το 2014, είχε ακουστεί για μεγάλες ομάδες. Μίλαν, Ρόμα είχαν δείξει ενδιαφέρον, κάποιες ομάδες της Bundesliga, ο ίδιος το έψαξε λίγο παραπάνω για το μεγάλο βήμα και τελικά κατέληξε στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ.

Το όνομά του δεν ξεχάστηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ακόμα και να ήθελαν, τα κατορθώματά του στην ΤΣΣΚΑ ήταν τέτοια που τους... υπενθύμιζε το "θησαυρό" που είχαν και δεν κατάφεραν να κρατήσουν. Οχι πως δεν ήθελαν, αλλά ο Ισραηλινός μέσος πάντα έψαχνε το κάτι παραπάνω. Είτε αυτό είναι πρωτάθλημα είτε κάποια παραπάνω μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό.

"ΚΑΥΤΗ" ΤΕΤΡΑΔΑ

Τώρα, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Μόλις λίγους μήνες μετά τα διάφορα ρεπορτάζ για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος από πλευράς ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός πήγε την υπόθεση ήσυχα, δεν άφησε να διαρρεύσει τίποτα προτού γίνουν οι τελικές συζητήσεις και έρθει σε συμφωνία μαζί του για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Νάτχο είναι αυτό που έψαχνε, αυτό που χρειαζόταν για τον Μαρτίνς να φτιάξει το... καρέ της ντάμας. Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Νάτχο.

Ανεβαίνει η ποιότητα της μεσαίας γραμμής, μπαίνουν στην εξίσωση ασίστ και γκολ. Ο Ολυμπιακός βρίσκει την εύκολη πάσα, το κάθετο ποδόσφαιρο, παίρνει τους παίκτες που θα "γεμίζουν" τον φορ.

Ο Νάτχο είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει το πρώτο μοίρασμα, την πρώτη πάσα. Σε συνδυασμό με την υπόθεση Γκιγέρμε (η οποία εξακολουθεί να απασχολεί τον Ολυμπιακό, όπως έχετε διαβάσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ) δημιουργούν μία δυνατή μεσαία γραμμή, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά.

ΘΕΛΕΙ ΦΟΡ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται φορ. Ανσαριφάρντ, Μάνος, Γκερέρο δεν φτάνουν. Η ποιότητα που αποκτούν στη μεσαία γραμμή οι "ερυθρόλευκοι" είναι επιτακτική και για μπροστά. Κάποιος να δέχεται τη μπάλα και να κάνει τη δουλειά, όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Οι Πειραιώτες δείχνουν το τελευταίο διάστημα δυνατά αντανακλαστικά στο θέμα των μεταγραφών και προσπαθούν να καλύψουν τα όποια κενά έχουν απομείνει. Το τελευταίο και το σημαντικότερο είναι ο επιθετικός. Φάνηκε στο φιλικό με τη Λεγανές, θα φανεί και στο μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK