Η αρχή μίας νέας αρχής για τον Παναθηναϊκό!

Νέο ξεκίνημα και νέα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό. Το 0-0 στη Ριζούπολη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες είναι καλό αποτέλεσμα. Οι υπόλοιποι που ζητούν κάτι διαφορετικό ας ξυπνήσουν. Οι "πράσινοι" παλεύουν για την επιβίωση και για να βγει η χρονιά. Όλα τ' άλλα είναι κουραφέξαλα. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Δώνης Χρήστος EUROKINISSI

Το ματς στη Ριζούπολη ήταν για τον Παναθηναϊκό η αρχή της νέας αρχής. Νέο ξεκίνημα, με νέα δεδομένα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Χωρίς τον καλύτερό του παίκτη κόντρα στην Κέρκυρα και έναν από τους πιο σταθερούς εφέτος (Βιγιαφάνες), με τη σκόνη από την απόφαση του Αλαφούζου για νέα περικοπή να μην έχει κάτσει, με τον κίνδυνο ο Ουζουνίδης να σηκωθεί να φύγει να παραμένει υπαρκτός.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΓΚΟΛ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το Σάββατο νέο ξεκίνημα, όπως πιθανότατα να κάνει και την επόμενη εβδομάδα να φύγει κάποιος άλλος ή πάει με νέο προπονητή στο ματς που ακολουθεί. Ετσι θα είναι από εδώ και στο εξής. Νέα αρχή κάθε εβδομάδα, με νέα δεδομένα και με διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Κόντρα στον Απόλλωνα κατέβηκε χωρίς "Βίγια" και με εξτρέμ τον Λουντ που έμοιαζε εξαφανισμένος. Κατέβηκε πάλι χωρίς κλασικό φορ, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν δέχθηκε γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι. Για πρώτη φορά εφέτος, φτάσαμε σχεδόν Φεβρουάριο; Είναι βελτίωση; Ρητορικό το ερώτημα.

ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Για τον εφετινό Παναθηναϊκό που παλεύει κάθε μέρα για την επιβίωση και ουσιαστικά η καθημερινότητά του κρίνεται από τα καπρίτσια του Αλαφούζου, είναι ένα βήμα μπροστά το μηδέν μακριά από τη Λεωφόρο. Ένα βήμα μπροστά στα τόσα που κάνει πίσω.

Οι "πράσινοι" προφανώς και δεν έπιασαν σούπερ απόδοση στη Ριζούπολη, θα μπορούσαν να είχαν ηττηθεί αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι για το οποίο δικαίως φωνάζει ο Απόλλων, έφυγαν με την ισοπαλία και κοιτάζουν το αύριο, την επόμενη μέρα.

Εχει γραφτεί πολλές φορές πως τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός παλεύει για τη σωτηρία του, για την αποφυγή του υποβιβασμού. Κουβέντες για πεντάδες είναι κουραφέξαλα. Το τριφύλλι μετράει παιχνίδι-παιχνίδι για να τελειώσει η χρονιά και να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Μία χαμένη χρονιά, η πιο περίεργη της ιστορίας του και σίγουρα η πιο άσχημη. Για να μη γίνει μελανή πρέπει να πετύχει το στόχο της σωτηρίας. Βαρύ για το μέγεθος του Παναθηναϊκού να μιλάμε για σωτηρία; Ξεκολλάτε, κοιτάξτε κατάματα την πραγματικότητα.

ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ

Ο Ουζουνίδης κάνει ό,τι μπορεί. Στη Ριζούπλη φτου κι από την αρχή με νέα πρόσωπα και νέα πλάνα για να πορευθεί. Με πιτσιρικάδες που παίρνουν την ευκαιρία τους και αγωνίζονται βασικοί, αλλά όχι σε μία υγιή ομάδα. Πιτσιρικάδες που ξάφνου φορτώνονται ένα απίστευτο βάρος στις πλάτες τους χωρίς να έχουν την ωριμότητα να το διαχειριστούν.

Αλλά, είπαμε, αυτός είναι ο εφετινός Παναθηναϊκός. Μία παράξενη ιστορία. Το θύμα ενός ανθρώπου που ουδέποτε αγάπησε το σύλλογο και ασχολήθηκε μαζί του μόνο για τις επιχειρηματικές και πολιτικές επιδιώξεις του. Αλλά αυτό, όπως λέει κι ο Ζάστρο, είναι μία άλλα ιστορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK