Πλέι οφ για τον πρωταθλητή; Μια δοκιμή θα μας πείσει...

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την απόφαση της Super League να συμμετέχει και ο πρώτος της βαθμολογίας στα πλέι οφ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
super league ds EUROKINISSI SPORTS

Και άργησαν. Αυτό βγήκε αβίαστα στο άκουσμα της είδησης όπως επισημοποιήθηκε η συμμετοχή και του πρώτου της βαθμολογίας στα πλέι οφ της Super League από την επόμενη σεζόν. Και άργησαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, κάτι που θα μεγαλώσει το ενδιαφέρον για το εγχώριο προϊόν.

Και μη μου πείτε ότι έχουμε το σούπερ ντούπερ πρωτάθλημα και δεν έπρεπε να το αγγίξουμε. Ούτε αυτό το χαζό αντίλογο πως επειδή το πρωτάθλημα το παίρνει συνέχεια ο Ολυμπιακός, ας αλλάξουμε τη διαδικασία μήπως και τον ρίξουμε από την κορυφή.

Σαφώς και δεν πάει έτσι. Δεν φταίει ο Ολυμπιακός για τούτη την αλλαγή. Ίσα-ίσα που, αν το πάρει και του χρόνου, θα είναι ακόμα πιο γλυκό για τον κόσμο του, αφού θα το έχει επιτύχει στην πιο δύσκολη διαδικασία. Και στην τελική, ας φτιάξουν όλοι ομάδες να κερδίζουν και τα πλέι οφ, για παραφράσω μία περίφημη, πλέον, ατάκα.

ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ, ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ

Η απόφαση της Τετάρτης -ιστορική, θα πρόσθετα- δεν χρειάζεται συγκρίσεις στη ζυγαριά. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε κουβέντες ότι στην Αγγλία, για παράδειγμα, πορεύονται τόσα χρόνια με αυτό το στιλ ή ότι στην Κύπρο δεν έχουν ενθουσιαστεί και τόσο που ακολουθούν την πεπατημένη των πλέι οφ. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα ξέρεις και αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Δέχομαι πως μπορεί να είναι ρίσκο, αλλά ας το πάρουμε κι αν δεν μας κάτσει βλέπουμε παρακάτω τι θα κάνουμε.

Το σίγουρο είναι πως το ελληνικό πρωτάθλημα έτσι όπως είναι τώρα, με τη δομή που έχει, έμοιαζε παρωχημένο. Και ήταν. Το πρόβλημα δεν είναι ο Ολυμπιακός. Ως θέμα συζήτησης θα μπορούσε να μπει το πρόβλημα των άλλων. Οι άλλοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον Ολυμπιακό και γι' αυτό βλέπουμε ό,τι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

Άρα είτε με πλέι οφ είτε χωρίς αν δεν ενισχυθείς μεταγραφικά, αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη, πάλι άλλον θα βλέπεις στο θρόνο του πρωταθλητή. Απλά τώρα ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Η Super League γίνεται ολίγον... μπασκετική και τα ντέρμπι πολλαπλασιάζονται. Αυτό από μόνο του φτάνει για να δώσει ενδιαφέρον στη διοργάνωση.

Μόνο που τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς... πωπούς. Αν δεν πέσει χρήμα στο πρωτάθλημα, αν δεν αποφασίσουν όλοι οι μεγάλοι να επενδύσουν και να δυναμώσουν το προϊόν, όσες αλλαγές και να γίνουν δεν θα προσφέρουν τίποτε άλλο εκτός από πεδίο γκρίνιας και μεμψιμοιρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK