Αντέχει μία ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο ο Ολυμπιακός;

Μπορεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να θυσιάσει ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αλλά ντέρμπι, για χάρη της Ευρωλίγκα; Όταν αυτό το ματς είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό και με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όχι. Ή τουλάχιστον όχι... αμαχητί γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ(Α) ΚΑΛΑΘΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
printezis calathis EUROKINISSI

Η επιστροφή από το Βελιγράδι ήταν η χειρότερη φετινή για τους "ερυθρόλευκους". Τα προβλήματα στο κεφάλι του Σφαιρόπουλου είναι πλέον ένα βουνό και αγγίζουν και τους ιδιοκτήτες που καλούνται να εξετάζουν καθημερινά πλέον τα δεδομένα, γιατί ίσως χρειαστεί να πάρουν δραστικές αποφάσεις. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι Αγγελόπουλοι δεν κάνουν ποτέ βιαστικές κινήσεις και εδώ που τα λέμε ο Ολυμπιακός παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους.

Στην τελική τι να πει ολόκληρη Μπαρτσελόνα που με μπάτζετ 25εκατ είναι εκτός οκτάδας σχεδόν 80-90%! Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εκτός αυτού πάντα μια μεγάλη ομάδα έχει στην κορυφή τον πήχη και πρέπει να προσαρμόζεται για να τα καταφέρει

ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ... ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Όλο αυτό επειδή προκαλεί μεγάλη απορία σε κάποιους, πως κάποιες κακές εμφανίσεις φέρνουν τόση γκρίνια και αφορισμούς. Όμως εδώ δεν είναι Ισπανία ή Ιταλία. Εκεί δεν θα έτρεχε τίποτα. Μάλιστα θα έλεγαν όλα είναι καλά και η ομάδα είναι εντός στόχων.

Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα και ο προπονητής θα στηριζόταν ακόμα και τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα να χάνονταν! Εδώ όμως είναι Ελλάδα και υπάρχουν απαιτήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουμε και στα δύο άκρα.

ΠΟΣΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Για τον Ολυμπιακό των τριών ηττών φέτος στην λίγκα μας για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια τέτοια εποχή, το ντέρμπι της Δευτέρας δεν θα είχε ενδιαφέρον. Μιας και θα περιμένει τους τελικούς των πλέι οφ. Ακόμα και το γόητρο μπροστά στις μάχες της Ευρωλίγκα και το κρίσιμο παιχνίδι με την Φενέρ εκεί, θα το παραμέριζε. Όμως πλέον με τόσο βαρύ ψυχολογικό φορτίο πάνω τους οι "ερυθρόλευκοι" και ειδικά ο Σφαιρόπουλος, ξέρουν καλά ότι θα υπάρχουν χειρότερες καταστάσεις με μια βαριά πχ ήττα.

Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος πάντα λόγω του μίσους των "αιωνίων" θα συγχωρέσει 5 ήττες στην Ευρώπη, αλλά όχι ειδικά αν είναι αμαχητί στο ντέρμπι μεταξύ τους. Πόσο μάλλον τώρα που το κλίμα βάρυνε τόσο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν με το... πληκτρολόγιο-πιστόλι στο χέρι να οπλίσουν και να... πυροβολήσουν και έτσι να διαδραματίσουν τις εξελίξεις.

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ξαφνικά μπροστά του ένα ντέρμπι που δεν θέλει να το χάσει με κάτω τα χέρια. Και ξεκινά ένα πρόγραμμα φωτιά. Μέχρι τις 2 Μαρτίου θα έχουν κριθεί πολλά. Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει μετά την Δευτέρα τρία κρισιμότατα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Με Φενέρ μέσα και εκτός με Ρεάλ και ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ πάλι στις 2/3.

Ενδιάμεσα έχει και μια Βαλένθια μέσα και σε αυτές τις αναμετρήσεις θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα της έδρας. Μέσα σε όλα στις 17/2 έχει και τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Κρήτη.

Ένας τελικός που είναι φαβορί, αλλά ξέρει καλά ότι αν δεν παίξει καλά μπορεί να χαθεί ο πρώτος τίτλος και όχι μάλιστα από τον "αιώνιο" αντίπαλο, οπότε και θα πονέσει. Ο μήνας είναι κριτήριο για πολλούς αν και μάλλον η εβδομάδα αυτή είναι κλειδί για δεύτερες σοβαρές σκέψεις και για αλλαγές μιας και τέλος του Φλεβάρη κλείνει το παράθυρο στην Ευρωλίγκα.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι Αγγελόπουλοι προφανώς δεν θα κάνουν άμεσα κίνηση σε κάτι. Τα είπαν με τον Σφαιρόπουλο και αν δεν σκάσει καμιά συντριβή στο ΟΑΚΑ που θα έχει επακόλουθο λαϊκά δικαστήρια τύπου αυτών που έδιωξαν τον Μπαρτζώκα πριν μερικά χρόνια, το ματς με την Φενέρ θα είναι κριτήριο.

Αν ο Ολυμπιακός παλέψει ακόμα και να χάσει, θα δοθεί πίστωση χρόνου με τις κατάλληλες φωνές και ταυτόχρονα θα ψαχτεί ο Ολυμπιακός στην αγορά αν υπάρχει κάποιος καλός κοντός που να ταιριάζει πάντως με την φιλοσοφία και την νοοτροπία της ομάδας, όπως έχει σχεδιαστεί.

Αν χάσει εύκολα μέσα στην εβδομάδα και τα δύο παιχνίδια θα μπουν σκέψεις για ηλεκτροσόκ χωρίς πάντως και πάλι να είναι σίγουρες μεγάλες αλλαγές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK