Αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός που έχεις συνηθίσει

Αρθρογραφία που θα συζητηθεί από τον Σωτήρη Γεωργίου με ατάκες - δηλητήριο. Ο Σπανούλης που δεν βοηθάει πλέον όπως τον χρησιμοποιεί ο Σφαιρόπουλος, ο Ρόμπερτς που κάνει ένα καλό ματς τ' Αγιαννιού και ο Ολυμπιακός που έπαψε να παλεύει τα παιχνίδια και πετάει λευκή πετσέτα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ×ÉÌÊÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / KHIMKI - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
spanoulis tomic EUROKINISSI

Απορώ, πραγματικά, με τη σκέψη πολλών φίλων του Ολυμπιακού. Προς τι η έκπληξη για τη νέα ευρω-συντριβή; Αυτός θα είναι ο εφετινός Ολυμπιακός. Μια ομάδα με τα καλά και τ' άσχημα, τα οποία θα τα κουβαλά μέχρι τέλους, εκτός αν προχωρήσει αλλαγές.

Καθαρά βαθμολογικά, δεν τρέχει και τίποτα από την ήττα στη Μόχα..

Χίμκι και Μπασκόνια ήταν στα 50-50 ματς, ασχέτως αν έχει πάρει αρκετά. Κουβαλά την ήττα εκτός προγράμματος από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία, αλλά τη "ρέφαρε" με το διπλό στο σπίτι της Φενέρμπαχτσε και είναι και από πάνω με το ροζ φύλλο με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ.

Συνεπώς, στη μάχη της τετράδας, όλα είναι καλά.

ΑΠΟ 30ΑΡΑ ΣΕ 30ΑΡΑ

Παρόλα αυτά προκαλεί ανησυχία η συντριβή και έφερε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου να ζητά την απομάκρυνση του Σφαιρόπουλου μαζί και αλλαγές ξένων, τη στιγμή που δεν μπαίνει στο απυρόβλητο ο Σπανούλης, αφού πολλές φορές φρενάρει την ομάδα. Απ' όταν γύρισε ο Σπανούλης με υψηλό χρόνο συμμετοχής, ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να χάνει το ένα ματς μετά το άλλο με άκομψο μάλιστα τρόπο, εντός κι εκτός συνόρων.

Ε, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Βεβαίως η μιντιακή υποστήριξη σε βαθμό παράνοιας πανάκριβων και απόλυτα επαγγελματιών παικτών παρασέρνει και τον κόσμο από τη λογική. Τα ίδια και με τον κάθε απλό Αμερικανό που βαφτίζεται για χατήρι διοικήσεων, φίλων στο σταφ και οπαδισμού, "παικτούρα από το ΝΒΑ" και "νέος μπλα μπλα". Οι δύο συντριβές με κάτω τα χέρια ξεσήκωσαν θύελλα. Αν μάλιστα δεν είχε μεσολαβήσει η 30αρα στην Μακάμπι, θα είχαμε λαϊκά δικαστήρια.

ΩΡΙΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Τα είπαμε από την αρχή της σεζόν. Ο Ολυμπιακός θα είναι μια εξαιρετική ομάδα με τη χημεία, το πάθος, την άμυνα, τον τσαμπουκά, την ενέργεια και θα κατεβάζει τα σκορ στους 65 πόντους, θα πάρει πολλές νίκες έχοντας τρομερή εμπειρία. Αλλά θα έχει και πολύ άσχημα βράδια με την κάκιστη επίθεσή του και ερωτηματικά όταν η μπάλα θα "καίει".

Όπως γράψαμε κατ' επανάληψη, έχασε τους δύο κορυφαίους του σκόρερ, τον Γκριν και τον Λοτζέσκι, και τους αντικατέστησε με ρολίστες που ο ένας είναι στο τελείωμα της καριέρας του και ο άλλος χαμένος στη μετάφραση, αφού σε καλή ηλικία δεν έβρισκε σοβαρό συμβόλαιο.

Είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει παίκτης Ρόμπερτς σε υψηλό επίπεδο και απλά θα συμπληρώνει θα βάλει καμιά15αρα - 20αρα τ' Αγιαννιού και στο καρναβάλι. Για τον Τόμπσον είπα ότι δεν είναι κακός με την έννοια ότι θα τον ψάχνουμε πολλά ματς, αλλά θα έχει και 7-8 σούπερ παιχνίδια. Αρκεί βέβαια να παίζει στην θέση του στο "3" για ένα 20λεπτο και όχι να βολοδέρνει στο "2" που δεν μπορεί να στρίψει καν.

Ο Ολυμπιακός σχεδιάστηκε με σκόρερ - ηγέτη τον Σπανούλη στα 36 (!) και τον Πρίντεζη (μεγαλύτερο ένα χρόνο) και μίλησα για μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Όλα αυτά είχαν επισημανθεί από τον Νοέμβρη.

Απ' όταν επέστρεψε ο Σπανούλης, που κρατά πολύ την μπάλα, χάθηκε χρόνος από τους ρολίστες, μπερδεύτηκε η χημεία και καθυστερεί όλο το λεγόμενο motion, η κίνηση. Η ομάδα μένει μπλοκαρισμένη και προβλέψιμη. Συν τα εύκολα καλάθια που "τρώει" από τα πολλά λάθη του αρχηγού της.

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ....

Στη Μόσχα το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής, καθώς ήταν σαν να παίζει η παιδική ομάδα του Ολυμπιακού. Μετά το 3-5 ακολούθησε ένα 18-0 και το σκορ πήγε στο 21-5 και 28-10 και τέλος. Πάλι καμία αντίδραση από τους "ερυθρόλευκους" που ούτε ένα ημίχρονο άντεξαν, όπως στη Βιτόρια. Ήταν στο ίδιο έργο θεατές, αφού και πρόπερσι δέχθηκαν 32π στη Χίμκι τον Μάρτη του 2016! Ο Ολυμπιακός είχε 1/10τρ στο ημίχρονο και 0/9 μετά το 2'! Έχανε με 18-9 τα ριμπάουντ, είχε άποντο τον Σπανούλη και δέχθηκε 8/14τρ παίζοντας άμυνα με τα μάτια!

Το τρομερό στο φινάλε, καθώς δεν αντέδρασε ποτέ και απλά όταν χαλάρωσε το ματς έβαλε 3τρ ο Γουίλτζερ, ήταν ότι είχε 23 βολές έναντι 6 της Χίμκι! Έτσι για να μην κοιτάμε μόνο τις εις βάρος του βολές στις ήττες ψάχνοντας άλλοθι στη διαιτησία. Ο Σπανούλης είχε 1 ασίστ και 6 λάθη! Οι Τόμπσον-Ρόμπερτς 0/9 σουτ μαζί! Ο Μπόγρης είναι άξιον απορίας για ποιον λόγο αποκτήθηκε.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ποια είναι η επόμενη μέρα; Βασικά δεν χάθηκε κάτι. Απλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι -όπως γράψαμε στο προηγούμενο σχόλιο, ο Ολυμπιακός στην κακή του μέρα θα είναι πολύ κακός. Και στα μεγάλα ματς για να πάει στους 75π θα πρέπει να έχει 9-10τρ.

Το ματς της επόμενης εβδομάδας είναι στο φιλικό γι' αυτόν Βελιγράδι.

Αν νικήσει εκεί, όλα καλά. Αν χάσει ξανά, θ' αρχίσει μεγάλη γκρίνια και θα μπει σε σοβαρούς κινδύνους το πλεονέκτημα της έδρας. Θα τα αναλύσουμε όλα την επόμενη φορά. Προς το παρόν δεν θα γίνει κάποια κίνηση. Μόνο στο κομμάτι του Τόμπσον ίσως κι ανάλογα με τον τραυματισμό Παπαπέτρου. Και κάτι ακόμα.

Ο Ολυμπιακός γύριζε πάντα τα χαμένα παιχνίδια ή τα πάλευε. Πλέον τα παρατά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK