Κλασικός "ερυθρόλευκος" ο Τίλι!

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός κινήθηκε και τελικά εξασφάλισε την υπογραφή του Κιμ Τίλι. Τι θα δώσει ο Γάλλος φόργουορντ που έκανε όνομα στην Μπασκόνια, ποια είναι τα μειονεκτήματά του και τι γίνεται με Τζάκσον και Γκρέιντζερ. Σχολιάζει τα πάντα με τον ξεχωριστό του τρόπο ο Σωτήρης Γεωργίου.

Κλασικός "ερυθρόλευκος" ο Τίλι!

Ο Ολυμπιακός βρήκε το μπακ απ του Πρίντεζη όχι από την Αμερική τελικά αλλά από τη Χώρα των Βάσκων. Τον Κιμ Τιλί. Μια καλή επιλογή, καθώς έχει στοιχεία που ταιριάζουν ακριβώς στους "ερυθρόλευκους".

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ

Προφανώς προτιμήθηκε ο Τίλι για την εμπειρία του και επειδή ως Ευρωπαίος είναι παίκτης που θα μπει αμέσως στο πετσί της ομάδας. Ο Τιλί έχει μάθει να παίζει με ρόλους σε καλούς συλλόγους και είναι παίκτης ομάδας.

Το να φέρει ο Ολυμπιακός ένα ταλαντούχο Αμερικανό μπορεί να τού έδινε περισσότερες δυνατότητες, αν έβγαινε ο παίκτης, αλλά κινδύνευε, αν είναι από κολέγιο, ν' αργήσει να προσαρμοστεί ή να ζητά πολλές μπάλες και επιθέσεις και στην ουσία να μην βολευτεί πίσω από τον Πρίντεζη.

Ο Γάλλος θα είναι ευχαριστημένος από 15 λεπτά συμμετοχής και εύκολα είπε το "ναι", καθώς ξέρει ότι είναι ρολίστας και ένας ρολίστας ανεβάζει την αξία του σε μια ομάδα με την σημασία της λέξεως που επειδή είναι μπασκετική στο παιχνίδι της αναδεικνύει και παίκτες δεύτερης γραμμής.

Συνεπώς ο Σφαιρόπουλος ήθελε να αποφύγει το ρίσκο με την επιλογή ενός Αμερικανού που θα ήταν ίσως και πιο ακριβός, θα... μανούριαζε αν έπαιζε κάτω από 20-25 λεπτά και θα ζήταγε πιθανότατα -ανάλογα του στιλ του- και μπάλες.

ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ-ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Ο Τιλί θα δώσει στον Ολυμπιακό αυτό που θέλει ο Σφαιρόπουλος από τους παίκτες του. Δηλαδή να είναι σκληρός στην άμυνα, παίκτης ομάδας και να βάζει το εμείς πάνω από το εγώ. Όλα αυτά τα στοιχεία προσμετρήθηκαν για την απόκτησή του και είναι και στο κασέ που ήθελε να δώσει ο Ολυμπιακός για την θέση,δηλ κοντά στα 400-700χιλ. Που σημαίνει ότι καθώς λογικά κλείνει στο πρώτο νούμερο μένουν χρήματα για δύο καλές κινήσεις ακόμα.

Ο Τίλι αν και 2.10 μ. και άτεχνος, δεν είναι κακός και επιθετικά, καθώς τελειώνει καλά φάσεις από κοντά. Είναι ένας πολύ δυναμικός και σκληρός παίκτης που μπορεί με το ύψος του να παίξει και στο σέντερ, αν και είναι 4αρι.

Είναι σε εξαιρετική ηλικία (29) και με την εμπειρία από υψηλό επίπεδο. Και ενώ προέρχεται από... βολεϊμπολική οικογένεια! Είναι πολύ αθλητικός και έχει και αρκετό μυαλό στο παιχνίδι του και το διαβάζει καλά και έτσι καλύπτει τις τεχνικές αδυναμίες του. Πολύ καλός ριμπάουντερ ειδικά για τη θέση "4" και μην ξεχνάμε ότι έχει μάθει μπάσκετ στις ΗΠΑ και το πολύ μπασκετικό κολέγιο της Γιούτα (7π, 5,5ρ).

Δεν έγινε ντραφτ καθώς η θέση του δεν ταιριάζει με το ύψος του και δεν μπόρεσε να έχει κάτι σε πολύ καλό βαθμό. Και έτσι ήρθε στην Βιλερμπάν το 2011, πήγε στην Μουρθία μετά από δύο χρόνια και τα τελευταία χρόνια στέριωσε στην Μπασκόνια με μ.ο κοντά στους 7-8π και 4-5ρ. Το καλό είναι ότι απειλεί από μακριά και είχε πέρσι 33/83τρ, πολύ καλό δηλαδή ποσοστό(40%) και όχι χωρίς προσπάθειες.

Στην ουσία είναι πάντως μονοκόμματος παίκτης χωρίς άλλες προοπτικές. Θα κάνει δουλειές στην άμυνα, θα κλείνει τη ρακέτα με το κορμί του, θα τελειώσει από κοντά έτοιμες φάσεις, αλλά δεν απειλεί από μέση απόσταση και δεν δημιουργεί.

Επειδή όμως έχει δουλέψει το μακρινό σουτ ακροβολίζεται και παίρνει σουτάκια από μακριά. Εξαιρετικός ρολίστας που στον Ολυμπιακό θα βρει ένα 15λεπτο με 6-7π και 4ρ λογικά. Μια χαρά δηλαδή.

ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γεμίζει το ρόστερ με καλούς ρολίστες και έχει σχεδόν 2,5εκ να δώσει για δύο ξένους ακόμα, βασικά Αμερικανούς. Θα πιέσει για Τζάκσον και Γκρέιντζερ εναλλακτική για τον άσο και μπορεί να ανέβει στο 1,2 για τον πρώτο που πάντως ψάχνει ΝΒΑ αν και δύσκολα θα βρει και συνεπώς μπορεί να πει το "Νν" στους "ερυθρόλευκους".

Θα μένει και ένας ξένος ακόμα που θα πάει πιθανώς στην θέση 2-3 ή στο 3-4 και αυτός ανάλογα που θα δώσει βάρος ο Σφαιρόπουλος. Μένουν συνεπώς καλά λεφτά για εκεί (1εκ). Βέβαια το θέμα είναι αν θα πάρει σκόρερ καθαρό ο Σφαιρόπουλος καθώς με την απώλεια Γκριν-Λοτζέσκι (εκτός αν αλλάξει κάτι και του προταθεί να μείνει) η ομάδα θέλει παίκτη να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά μιας και ο Σπανούλης μπαίνει στα 36.

News 24/7

24MEDIA NETWORK