Μπαρτσελόνα... καφενείου, Παναθηναϊκός για σεμινάριο άμυνας

Ποιος Παναθηναϊκός; Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει μυθικές ατάκες για την Μπαρτσελόνα στη μετά - Μπαρτζώκα εποχή. Μπάσκετ λες και μαζεύτηκαν στο... καφενείο και ένας Χέρτελ που νομίζει πως είναι ο... Κρις Πολ! Πως να μην κερδίσει ο ΠΑΟ έστω και χωρίς το αγαπημένο του τρίποντο;

Μπαρτσελόνα... καφενείου, Παναθηναϊκός για σεμινάριο άμυνας
kalathis EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με σχετική ασφάλεια στο δρόμο για το πλεονέκτημα της έδρας στην φετινή Ευρωλίγκα και μπαίνει με την ψυχολογία στο ζενίθ στην "καυτή" εβδομάδα που ακολουθεί με Φενέρ στην Πόλη και καπάκι σε δύο μέρες ΤΣΣΚΑ στο απόρθητο ΟΑΚΑ.

Οι "πράσινοι" παραμένουν αλώβητοι στην έδρα τους και είναι και η μοναδική ομάδα με αυτό το επίτευγμα, καθώς με την συμπαράσταση 18.000 φίλων τους ( πολλοί εκ των οποίων λόγω τρομερής κίνησης από την βροχή έχασαν το πρώτο δεκάλεπτο!), καθάρισαν και την πονηρή Μπαρτσελόνα.

ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν... σκότωσε κανένα θηρίο αν και έχει πάθει ζημιές από την Μπάρτσα πολλές φορές και έχει φέτος και μια 20αρα στην Βαρκελώνη. Θα πει κανείς "μα για την Μπάρτσα μιλάς τι λες"! Και όμως, η φετινή Μπαρτσελόνα που πάντως έριξε και την περασμένη εβδομάδα μια 20αρα σχεδόν στην ΤΣΣΚΑ(!), εμένα δεν μ αρέσει πολύ. Καλύτερη από πέρσι έχοντας ρίξει 20αρες στην Βαρκελώνη στους δικούς μας "αιώνιους" και στην "αρκούδα" αλλά συνολικά είναι μάλλον ίδιο επίπεδο με την περσινή ομάδα του Μπαρτζώκα που ήταν και "νοσοκομείο".

Πάντως αυτή η Μπάρτσα δεν τρομάζει κανέναν καθώς είναι μια μπερδεμένη ομάδα. Και δύσκολα θα μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Ομάδα άλλωστε που από 12-38(!) στο δεκάλεπτο και +26 έχασε στο Μπάμπεργκ δεν σε τρομάζει ποτέ! Γι' αυτό και στον ΠΑΟ υπήρχε η σιγουριά της νίκης όταν έχανε με 27-34.

Η Μπάρτσα παρόλα αυτά είναι Μπάρτσα, ερχόταν από το διπλό καθαρά στην Χίμκι και την μεγάλη άνετη νίκη με την ΤΣΣΚΑ και έτσι ο Παναθηναϊκός είχε το άγχος του. Βέβαια ήρθε και χωρίς Σεραφέν και Σάντερς. Από την άλλη από τον Βεζένκοφ και τον Οριόλα στην φροντ λάιν θα χάσεις; Δεν γίνονται αυτά...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΝΙΚΗ

Ο Παναθηναϊκός ακόμα και όταν έχανε με 7π σου έδειχνε ότι θα καθαρίσει το ματς εύκολα. Και αυτό καθώς δεν έπειθε η άναρχη Μπαρτσελόνα που πάντως είχε ένα καλό. Έπαιζε καλά τις παγίδες και τις βοήθειες σε όλες τις φάσεις(!) επειδή η ελληνική ομάδα δεν είχε καλή κυκλοφορία δεν είχε καλά σουτ και κόλλησε στην επίθεση. Το σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΟ κέρδισε αυτή την φορά χωρίς τρίποντο.

Οι "πράσινοι" έχουν σχεδόν αποκλειστικό βαρόμετρο το τρίποντο και όταν δεν το έχουν, έχουν θέμα. Όμως έχουν δουλέψει σωστά τελευταία και αυτό φάνηκε. Ο Παππάς που φωνάζω πως πρέπει να παίρνει τα... κλειδιά στα χέρια, υπέγραψε το ματς με 12π στην 4η περίοδο, ο τρομερός Γκιστ σαν σέντερ είναι σε τρομερή κατάσταση και έτσι δημιουργούνται και νέοι επιθετικοί πόλοι. Η άμυνα φέρνει και λίγο τρανζίσιον και ο ΠΑΟ πέρασε τους 80π χωρίς να έχει τρίποντο μιας και τελείωσε με το τραγικό γι αυτόν 4/22τρ.

Κέρδος ότι πήρε βοήθειες από παίκτες που είναι για 5λεπτα όπως ο Βουγιούκας με την κορυφαία του φετινή εμφάνιση. Φυσικά κερδίζει χωρίς τον ντεφορμέ Ρίβερς που είχε 0/6τρ! και φυσικά ο ΠΑΟ είχε το εκπληκτικό 71%(29/41δ!) μιας και είχε υπομονή! Το ακόμα πιο τρομερό; Κέρδισε με 9 χαμένες βολές, με 4/22τρ και με 26-33ριμπ! Αλλά η άναρχη Μπάρτσα είχε 19 λάθη!

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ

Ο ΠΑΟ είχε στην αρχή 0/8τρ, λάθος άμυνα στον Τόμιτς που υπερείχε καθαρά λόγω ύψους και ξεκίνησε με 8π και διάβαζε τις βοήθειες πασάροντας όπως ξέρει εξαιρετικά στην περιφέρεια. Η Μπάρτσα με αυτά και με αυτά βρήκε σκορ, πήρε και διαφορές και ο ΠΑΟ ψάχνονταν. Η Μπάρτσα είχε 1/8β στο ημίχρονο(!) και η άμυνα ήταν αυτή που έκλεισε το ματς και οι "πράσινοι" που τελείωσαν με 1/10τρ το α' μέρος γλίτωσαν τα χειρότερα,ν α κυνηγούν δηλ ένα -10. Και όχι μόνο αυτό.

Στα τελευταία 4' ο ΠΑΟ δεν δέχθηκε πόντο, καθώς ο Αλόνσο έπαιζε με τον Βεζένκοφ που δεν καταλαβαίνει καν που παίζει στο επίπεδο αυτό ( αλήθεια πως τον περίμεναν έτσι να παίξει ΝΒΑ;) και τον Οριόλα που είναι για την Ομπραντόιρο! Ο Ισπανός τεχνικός χειρίστηκε λάθος το ματς καθώς νόμιζε ότι έχει ομαδάρα ενώ έχει φτιάξει μια ομάδα με μπάσκετ... καφενείου πλην της άμυνας. Εξαφανισμένο έχει τον Χάνγκα των 2εκ, γύρω γύρω όλοι και η μπάλα να μένει στα χέρια και ο Χερτέλ να παίζει μπάσκετ αλάνας λες και είναι ο Κρις Πολ!

ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η Μπάρτσα αντέδρασε κάπως (37-40 στο 23') και για 6' μετά σκόραρε μόνο με βολές. Ο ΠΑΟ προηγήθηκε με 49-42 στο 28' και στο διάστημα 16'-28' δέχθηκε μόλις 8π σε 12'! Αυτό ήταν και το σημείο αναφοράς.

Η Μπάρτσα δεν επέστρεψε σοβαρά ποτέ καθώς ο Παππάς έβαλε με εύκολα ντράιβ απέναντι στον σοφτ Χερτέλ και τον γηρασμένο Ναβάρο 12π σε 5' στο τέλος μιας και ο Αλόνσο μάλλον έκανε σκάουτινγκ στο playstation και άφηνε τον Έλληνα παίκτη να οργιάζει αντί να του βάλει τον Χάνγκα έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης. Ο Σίνγκλετον ορεξάτος(14π). Ο Ρίβερς ντεφορμέ(0/6τρ!).

Ο Παππάς καθοριστικός, ηγέτης. Ο Ντένμον χρήσιμος στο κακό πρώτο μέρος. Εκτός κλίματος ο Λεκαβίτσιους που λογικά έπαιξε μόλις 4'. Και έτσι ο Καλάθης αγωνίστηκε 33'(!) και ήταν εξαιρετικός με 17π (8/10δ, 0/3τρ, 12ας, 5κλ). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο χρεώθηκε 3φ σε 3' στην αρχή και δεν γύρισε ξανά. Ο Λοτζέσκι συμπαθητικός, ο Γκάμπριελ τίποτα. Πολύ καλός Βουγιούκας, φανταστικός κλασικά Γκιστ ενάντια σε όλους.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΖΕΙΜΣ

Από το βράδυ κυκλοφορεί το σενάριο Τζέιμς και επιστροφής του στο ΟΑΚΑ. Βασικά ο παίκτης επιθυμεί να γυρίσει. Ο ΠΑΟ όμως δεν θέλει τέτοιο παίκτη έχοντας βρει την χημεία του και με τον Παππά να κάνει με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι το περσινό του Τζέιμς.

Πολύ πιο ώριμα. Αν έρθει ο Τζέιμς θα γίνει το έλα να δεις στην περιφέρεια. Θα "χαλαστούν" παίκτες και η χημεία. Ο Παναθηναϊκός θέλει σέντερ για την κούραση ή τραυματισμό του Γκιστ και όχι περιφερειακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK