Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Χτύπησαν καμπανάκια για μερικούς στον Ολυμπιακό μετά την ήττα στην Πόλη από την Εφές με 77-69. Ποιοι πήραν για ακόμα μία φορά ευκαιρία και την κλώτσησαν, ο ντεφορμέ μήνας Μάρτιος και τι πρέπει να ανησυχήσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
spanoulis EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε ένα από τα πια ήρεμα βράδια του στην φετινή Ευρωλίγκα. Στην αγαπημένη του Πόλη που όμως φέτος έγραψε 1-3 και δεν είναι ικανοποιημένος, έπαιξε με την Εφές σε μια αναμέτρηση χωρίς κανένα άγχος, καθώς επί της ουσίας ήταν αδιάφορος. Μιας και για την 2η θέση έψαχνε ένα θαύμα. Άρα ήξερε ότι δεν αλλάζει από την 3η θέση στην κατάταξη και πήγε χωρίς άγχος στην Κωνσταντινούπολη. Ασφαλώς κανείς δεν πάει για να χάσει και να είναι αδιάφορος, αλλά από την άλλη όταν είσαι κουρασμένος και με απουσίες και η άλλη ομάδα είναι καλή και το θέλει και περισσότερο, εύκολα ή δύσκολα το παίρνει.

ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ "ΑΔΕΙΟΣ"

Ο Ολυμπιακός πήγε μισός βασικά στην Πόλη, καθώς είχε 100 φίλους μαζί του αλλά δεν είχε Λοτζέσκι και τελευταία στιγμή τον Μιλουτίνοφ (μόλις 3' συμμετοχής). Συνεπώς είχε αρκετά θέματα και ο Σφαιρόπουλος ήθελε να διαχειριστεί για την συνέχεια το κομμάτι της κούρασης και να αποφύγει τραυματισμούς. Να δοκιμάσει και σχήματα. Η γκαντεμιά του Ολυμπιακού όμως εμφανίστηκε και πάλι με ένα ελαφρύ πάντως τράβηγμα του Γκριν στο 17' που δεν τον άφησε να αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο Ολυμπιακός πάντως δείχνει να έχει κάνει "κοιλιά" σε σημείο που δεν κοστίζει πάντως, καθώς έχει εξασφαλίσει την 3η θέση και δεν αλλάζει από αυτή. Δείχνει άδειος από ενέργεια και για ένα ακόμα παιχνίδι στο Μάρτιο δέχθηκε ένα καταστροφικό σερί.

Από εκεί και πέρα ο Σφαιρόπουλος δοκίμασε και χαμηλά σχήματα για να καλύψει το κενό στην θέση "3" του Λοτζέσκι. Κατέβασε στην θέση με επιτυχία και τον Παπαπέτρου, έριξε στα βαθιά και τον Αθηναίου που όμως δεν άρπαξε την ευκαιρία του. Και από εκεί και πέρα με όλα αυτά δεν μπορούσε να έχει πολύ τύχη.

ΔΙΚΑΙΗ ΗΤΤΑ

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με τα προβλήματά του αλλά δεν έβγαιναν τα κουκιά. Ξεκίνησε καλά με την άμυνα με ένα 2-10 στο 5' αλλά στην συνέχεια εμφανίστηκε το κάκιστο διάστημα του και σοκ. Σκόραρε μόλις 2π σε ένα εξάλεπτο, δέχθηκε ένα 0-16 και βρέθηκε πίσω με 30-17 από 9-15 με ένα 21-2 ή ένα συνολικό 28-7! Με 2τρ των Ουότερς-Γκριν έμεινε κοντά και στην συνέχεια ήταν σε μικρή απόσταση και ροκάνισε πολύ πλησιάζοντας στο καλάθι στο 60-58 αλλά δεν είχε άλλες δυνάμεις. Η Εφές με ένα 6-0 πέρασε πάλι με 8π και στην συνέχεια δεν κινδύνεψε ποτέ ουσιαστικά καθαρίζοντας και άνετα στο τέλος την αναμέτρηση που ήθελε και περισσότερο. Η Εφές έβγαλε πολύ ενέργεια, η Ελληνική ομάδα την κατέβασε στους 77π από τους 90 που σκοράρει μέσα, αλλά χωρίς να έχει η ίδια μακρινό σουτ και καλό τρανζίσιον λόγω της έλλειψης ενέργειας, δεν μπορούσε κάτι παραπάνω. Με 8 νίκες στα 9 τελευταία παιχνίδια η Εφές δίκαια πήρε το ματς και πανηγύρισε την πρόκριση ελπίζοντας και σε κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ριμπάουντς (35-32), ο Σπανούλης όμως ήταν άστοχος(4/15σ) και είχε 7/23τρ και μόλις 4/6β αφού δεν διέθετε inside game. Μεγάλη ζημιά έκανε ο Χόνεκατ με 11π,11ρ και6ας!Και εκτελεστικά ο Χερτέλ με 18π.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Γκριν με τον τραυματισμό του έπαιξε μόλις 9΄και δεν έκανε πολλά. Ο Μπιρτς σε περίοδο ντεφορμαρίσματος αν και του ταίριαζε το ματς. Κουρασμένος ο Παπανικολάου. Κορυφαίος ο Πρίντεζης με 16π(8/9δ και 9ρ). Ο Μάντζαρης πάλεψε. Ο Αθηναίου πήρε 9' αλλά ήταν εκτός κλίματος. Ο Μιλουτίνοφ μόλις 3' με το πρόβλημά του. Ο Αγραβάνης απλά μαχητικός. Ο Ουότερς λίγα πράματα. Ο Σπανούλης είχε 10ασ αλλά ήταν άστοχος. Ο Παπαπέτρου που είχε και γενέθλια θετικός στην θέση "3". Λίγα πράματα αλλά κάπως βελτιωμένος ο Γιανγκ με 15΄και 4π-4ρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK