Θετικά μηνύματα και πολλά "αλλά"

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει τα συν και τα πλην της Εθνικής ομάδας ενόψει του ΠροΟλυμπιακού.

Θετικά μηνύματα και πολλά "αλλά"

Οι πρώτες εντυπώσεις για την Εθνική μας ομάδα είναι θετικές και καλές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Μια Εθνική ομάδα που αφήνει υποσχέσεις αλλά έχει και θέματα, κάτι λογικό αφού πλέον απουσιάζει και ο τελευταίος της μεγάλος ηγέτης ο Σπανούλης, αλλά και ο καλύτερος επιθετικά ψηλός της ο Πρίντεζης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία που έχει να κάνει με το ότι στην ουσία έχουμε μια ομάδα που δεν υπάρχει ο παίκτης ηγέτης όταν καίει η μπάλα μιας και ο Αντετοκούνμπο είναι περισσότερο ατραξιόν ακόμα παρά αυτός που θα πάρει όλες τις κρίσιμες επιθέσεις κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει με τους κοντούς.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα μάς βγάζει μια υγεία και αρέσει για τα νέα της δεδομένα με την νέα εποχή αλλά και τους τραυματισμούς. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο 4αρι με την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη και την έλλειψη άλλου κλασάτου παίκτη εκεί, με την αποχώρηση και του Φώτση λόγω ηλικίας. Παρόλα αυτά όπως είδαμε στα δύο φιλικά με τους Τούρκουςμ ο Παπαπέτρου αλλά και ο Αγραβάνης με το θράσος του είναι σε θέση να καλύψουν ως ένα σημείο την θέση. Ωστόσο λείπει η εκτελεστικότητα του Πρίντεζη. Βέβαια, οι Παπαπέτρου-Αγραβάνης απειλούν περισσότερο από το τρίποντο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ

Η ομάδα μας προσπαθεί με την αθλητικότητά της να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και στο τρανζίσιον. Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Εχουμε πρόβλημα στο πικ εν ρολ και μετά κολλάμε στο σετ μπάσκετ. Με μια πανύψηλη πεντάδα με Καλάθη, Αντετοκούμπο στο "2" -που όμως παίζει εύκολα και σαν δεύτερος πόιντ και σαν 3αρι και ακόμα και σαν 4αρι σε άμυνες αφού είναι All Star- Χαραλαμπόπουλο,Αγραβάνη και Κουφό, εμφανίζουμε στο παρκέ ομάδα με παίκτες από 2μ και πάνω. Αυτό έχει και τα καλά και τα κακά του καθώς, για παράδειγμα, με "τρελούς" κοντούς υπάρχει θέμα.

Το καλό είναι ότι ο Χαραλαμπόπουλος αν και υστερεί ακόμα σε προσόντα ταχύτητας και έκρηξης, με το μυαλό καλύπτει θετικά την θέση "3" που αναμένεται όπως και στο "4" ο Περπέρογλου. Με Κουφό-Μπουρούση μετά από χρόνια είμαστε γεμάτοι και με ποιότητα στο σέντερ και περιμένοντας και τον Σλούκα γεμίζει η περιφέρεια που λείπει το σκορ από το πόιντ με τον Μάντζαρη μέτριο σε συνέχεια της σεζόν του.

ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ετσι έχουμε αμυντικό πρόβλημα στις περιφερειακές ατομικές άμυνες όπως φάνηκε και με τον Αρσλάν. Πάντως το καλό είναι ότι μπαίνει στο πνεύμα της ομάδας και ένας κλασικός σκόρερ, ο πιτσιρικάς Ντόρσεϊ και αυτό είναι και το πιο ενθαρρυντικό ότι δηλαδή γεμίζουμε νεολαία και φρεσκάδα και με ποιότητα. Επίσης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδειξε ότι μπορεί να πάρει καλούς ρόλους στην άμυνα και βασικά στο "3".

Γενικά είμαστε μια ομάδα που θα βγάλουμε καλές άμυνες και τρανζίσιον, την αθλητικότητα, με τις εκρήξεις και ατομικές φάσεις του Γ.Αντετοκούνμπο και τα πολλά μις ματς που έχουμε την δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε. Ομως θέλουμε δουλειά σε συνεργασίες στην άμυνα για να έχουμε διάρκεια και να μην τρώμε χαζά καλάθια και ένα καλό να βρούμε ατομικά αμυντικό περιφερειακό.

ΟΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Στην επίθεση θέλουμε πολύ δουλειά στο σετ μπάσκετ και σε ζώνες καθώς θα πρέπει να παίξουμε εκεί σκεπτόμενο παιχνίδι, διαβάζοντας τις υψομετρικές διαφορές αφού δεν υπάρχει το σταθερό αξιόπιστο τρίποντο και απειλή από το 4αρι που είχαμε με τον Πρίντεζη. Αλλωστε και η Τουρκία δεν είναι καμιά τρομερή ομάδα για ασφαλή συμπεράσματα αλλά γενικά δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα δούμε και περισσότερα με το τελευταίο και πιο δυνατό μας φιλικό στο Βελιγράδι με την Σερβία.

Και μας ενδιαφέρει η επίθεση επειδή είχαμε μάθει να παίζουμε με το πικ εν ρολ και με τον Πρίντεζη και με τον Σπανούλη να έχει την μπάλα στα δύσκολα. Προβληματίζομαι για τις αντιδράσεις μας έχοντας τόσους νεαρούς και άπειρους, σε πίεση και όταν η μπάλα καίει. Γι αυτό και με την έλλειψη ποστ παιχνιδιού πρέπει να έχουμε πολύ κίνηση στο παιχνίδι μας ακόμα και στο πέντε εναντίον πέντε και εκεί να διαβάζουμε και να διαβάζουμε και να ψάχνουμε μετά μανίας τα μις ματς.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Με την ενσωμάτωση Σλούκα και Περπέρογλου μπαίνει εμπειρία, σουτάκι από μέση απόσταση με τον πρώτο και μακρινό με τον δεύτερο που πάει και άνετα στο 4αρι. Κλείνοντας, οι 75π απέναντι σε μια όχι τόσο σπουδαία ομάδα σε ρόστερ μας προβληματίζουν κάπως καθώς ήταν και φιλικό και δεν είχαμε πίεση. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι οι άμυνες με τα πολλά μεγάλα χέρια και τα κλεψίματα, θα είναι το μυστικό μας για να τρέξουμε. Αλλά θέλουμε καλύτερο και σταθερότερο τρίποντο. Προχωράμε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK