Ξέφραγο αμπέλι η ΑΕΚ

Μετά την ήττα και από την Μπάνβιτ ο Σωτήρης Γεωργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ΑΕΚ. Ποιος ακριβώς διοικεί την ομάδα; Ποια είναι η φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο κόουτς Σάκοτα; Γιατί δεν έχουν γίνει έγκαιρα οι αλλαγές στους ξένους; Ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Σάκοτα EUROKINISSI

Και ο προβληματισμός στην ΑΕΚ συνεχίζεται. Και οι αλλαγές μαζί. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μπορεί να οδήγησε την Ένωση μετά από χρόνια σε ένα τελικό (κύπελλο) και τη διεκδίκηση ενός τίτλου τον Φλεβάρη, αλλά η ομάδα ακόμα δεν μπορεί να βρει το δρόμο της και να νικήσει εκτός έδρας παρά την αλλαγή προπονητή! Το ερώτημα είναι τι θέλει ακριβώς να κάνει η ΑΕΚ, ποιος κάνει "κουμάντο" τελικά και τι φιλοσοφία θέλει να περάσει.

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ

Η ΑΕΚ είναι τυχερή γιατί έχει μια σοβαρή δίοικηση, με οικονομική επιφάνεια. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι ένας σοβαρός και εξελίξιμος επιχειρηματίας που μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα των προέδρων των "αιωνίων" αλλά έχει δώσει πάνω από 5-6εκ από την τσέπη του για την αγαπημένη του ομάδα τα τελευταία χρόνια.Τα προβλήματα της ομάδας όμως δεν λύνονται.

Ακόμα δεν έχει βρει λύση η ΑΕΚ με το γήπεδο και το γεγονός ότι δεν μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα για να έχει σοβαρά έσοδα την αναγκάζει να μην μπορεί να πάρει το ρίσκο ενός μεγάλου μπάτζετ. Ο Αγγελόπουλος βάζει από την τσέπη του σχεδόν 1εκ το χρόνο και ίσως και παραπάνω για να έχει μια αξιόλογη ομάδα, αλλά δεν βλέπει προκοπή.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Προπονητές πάνε και έρχονται αλλά ο Σάκοτα σαν τεχνικός διευθυντής παραμένει. Ο Ζντοβτς απέτυχε πέρσι παταγωδώς με ακριβό ρόστερ, ο βοηθός του Μανωλόπουλος πήγε την ομάδα καλά και πάλεψε στα πλέι οφ με τον ΠΑΟ. Ετσι παρέμεινε και πήρε το χρίσμα να φτιάξει μια νέα ΑΕΚ που όμως -και εδώ αρχίζει το μπέρδεμα- έπρεπε και να πρωταγωνιστεί και να αναδεικνύει νέα παιδιά.

Αυτά δεν γίνονται όμως σε καμία ομάδα σχεδόν και έτσι το πράμα μπερδεύτηκε. Ο Μανωλόπουλος κέρδισε τον ΠΑΟ σε σοβαρό και όχι χαλαρό παιχνίδι καθώς ήταν νοκ άουτ και έστειλε το σύλλογο μετά από χρόνια σε ένα τελικό. Όμως οι ήττες σε Ρόδο, Λαύριο και κάποιες κακές εμφανίσεις του κόστισαν τη θέση.

ΠΟΙΟΙ "ΔΙΟΙΙΚΟΥΝ"

Η ΑΕΚ είναι ξέφραγο αμπέλι με πολλούς παράγοντες, παραγοντίσκους και παρατρεχάμενους να έχουν άποψη για όλους και για όλα και κακώς ο πρόεδρος δεν τους έχει αποβάλλει από το σύλλογο εμπιστευόμενος άφθαρτα νέα πρόσωπα. Ο παλιομοδίτης, μπασκετικά, Ντράγκαν Σάκοτα πήρε το χρίσμα του τεχνικού ενώ είχε αποσυρθεί από τους πάγκους και μάλιστα όχι μεταβατικά.

Και η ΑΕΚ πάλι συνεχίζει να προβληματίζει. Ο Μανωλόπουλος πλήρωσε τις μέτριες εμφανίσεις αλλά δεν του πιστώθηκε η πρόκριση στον τελικό που ουσιαστικά συντηρεί μια κάποια ηρεμία στην ομάδα. Ακόμα δεν έχει βρει ο Σάκοτα νέους ξένους και η ομάδα παραπαίει κατά διαστήματα και εν τέλει συνεχίζει να έχει μεγάλες διακυμάνσεις απόδοσης.

Ο Μανωλόπουλος άκουγε ότι η ομάδα πρέπει να κερδίζει αλλά να αναδεικνύει και τα ελληνόπουλα. Κάτι απίθανο να γίνει ταυτόχρονα αλλά και αν γίνει χρειάζεσαι πίστωση χρόνου. Ο νεαρός Έλληνας τεχνικός, που δεν είναι δημοσιοσχετίστας και δεν έχει προστασία από τα ΜΜΕ, βρέθηκε στο στόχαστρο από τους παρατρεχάμενους που επηρρεάζουν τον πρόεδρο για να διοικούν ουσιαστικά αυτοί.

Ο Σάκοτα είδε την ομάδα του να τρώει μια ξεγυρισμένη 20αρα στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ με αποκαρδιωτική εμφάνιση και στην Πάτρα πάλι να είναι η ΑΕΚ μια μικρή ομάδα αδυνατώντας να σκοράρει 70 πόντους και να χάνει με αυτοκτονία από τον Προμηθέα που ερχόταν από ήττες.

Όπως και να έχει και η φετινή σεζόν δείχνει ότι η ΑΕΚ είναι μετέωρη, δεν ξέρει τι θέλει και πολλοί εχουν κακώς λόγο! Και χωρίς να έχει παίξει με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό εκτός, έχει το τραγικό 0-5 εκτός έδρας και όλα αυτά ενώ διαθέτει με διαφορά το μεγαλύτερο μπάτζετ μετά τους "αιωνίους". Και όμως, είναι στην ίδια θέση εκτός έδρας με Πανιώνιο, Τρίκαλα και Κόροιβο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK