Σύμπτωση είναι, πάμε στοίχημα;

Από την Τρίτη το πρωί αρχίζει στο Βερολίνο η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο που συντάραξε τα θεμέλια του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Γκέρτι Κράμερ έχει ορίσει 18 ημέρες (η τελευταία είναι η 29η Δεκεμβρίου) κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δίκη των διαιτητών Ρόμπερτ Χόιτσερ και Ντόμινικ Μαρκς.

Σύμπτωση είναι, πάμε στοίχημα;

Από την Τρίτη το πρωί αρχίζει στο Βερολίνο η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο που συντάραξε τα θεμέλια του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Γκέρτι Κράμερ έχει ορίσει 18 ημέρες (η τελευταία είναι η 29η Δεκεμβρίου) κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δίκη των διαιτητών Ρόμπερτ Χόιτσερ και Ντόμινικ Μαρκς, του 35χρονου πρώην ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ που βολόδερνε στις μικρές κατηγορίες Στέφεν Καρλ και των τριών αδερφών Αντε, Φίλιπ και Μίλαν Σάπινα που φέρονται ως οι επικεφαλείς της σπείρας που έστηνε αγώνες στη Γερμανία.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων έχουν μέγεθος εγκυκλοπαίδειας καθώς ξεπερνούν τις 6.000 σελίδες, ενώ το κατηγορητήριο από μόνο του είναι 289 σελίδες! Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με ποινές φυλάκισης που ξεκινούν από τους έξι μήνες και φτάνουν μέχρι τα δέκα χρόνια!

Περίπου έναν χρόνο μετά την έκρηξη του σκανδάλου και την αποκάλυψη των λεπτομερειών για το πως στήνονταν οι αγώνες βάση των στοιχημάτων που είχαν παιχτεί, οι γερμανικές αρχές βρήκαν την άκρη του κουβαριού, το οποίο και ξετυλίγουν προσεχτικά αναζητώντας την αλήθεια. Στο σκάνδαλο στημένων αγώνων μπλέχτηκε και το ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για το παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Πανιώνιος - Ντιναμό Τυφλίδας. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έστειλε στη χώρα μας τον αυστριακό επιθεωρητή Γκέρχαρντ Καπλ για να ερευνήσει την υπόθεση, την οποία διερευνούσαν παράλληλα και οι ελληνικές αρχές. Εκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Από καμία πλευρά!

Σήμερα, λοιπόν που αρχίζει η δίκη του Χόιτσερ και των υπολοίπων, επιστρέφει στην Ελλάδα ο αυστριακός επιθεωρητής Γκέρχαρντ Καπλ. Οχι, δεν θα φέρει μαζί του κάποιο πόρισμα για τα στημένα παιχνίδια, απλώς θα είναι ο παρατηρητής του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωραία σύμπτωση, ε; Το μόνο που λείπει για να... δέσει το γλυκό, είναι να επισπευτεί ακόμη περισσότερο η είσοδος του ελληνικού πρωταθλήματος στο στοίχημα. Τρομάρα μας!

News 24/7

24MEDIA NETWORK