Εϊ σι… Γκιστ

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί γιατί ήταν σημαντική για τον Παναθηναϊκό η απουσία του Γκιστ, όπως ήταν σημαντική και η απουσία του Έισι Λο για τον Ολυμπιακό στους δύο πρώτους περσινούς τελικούς.

Εϊ σι… Γκιστ
INTIME SPORTS

Η λογική αδυναμία των αιωνίων να διατηρούν τα μεγάλα και ακριβά ρόστερ, καθιστά μία πεντάδα παικτών πολύτιμη. Ίσως και να μειώνεται ο αριθμός με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της θέσης. Πέρυσι ο Έισι Λο, ουσιαστικά δεν κατάφερε να αγωνιστεί στους δύο πρώτους τελικούς και ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ποτέ ρυθμό.

Η απουσία του Γκιστ στον δεύτερο τελικό και η πρώτη τόσο κακή εικόνα του Παναθηναϊκού αυτή την διετία οδηγεί στο συμπέρασμα όχι μόνο της βασικής αιτία των όσων είδαμε την Δευτέρα, αλλά πιθανώς να δίνει μία εικόνα για την συνέχεια.

Πολυτέλειες τέλος

Τα χρόνια που…ξυπνούσε στραβά ο Γιασικεβίτσιους και απλά έπαιζαν Διαμαντίδης-Σπανούλης έχουν περάσει για το ελληνικό μπάσκετ. Οι ομάδες κτίζονται πλέον με έναν περιορισμένο κορμό κι ελπίζουν πως δεν θα έχουν απώλειες.

Ο Γκιστ στον τρόπο που αμύνεται ο Παναθηναϊκός, αποτελεί πολλές φορές τον πρώτο παράγοντα αφού ουσιαστικά είναι εκείνος που θα κυνηγήσει τα γκαρντ και θα δώσει ταχύτητα στις περιστροφές ώστε να μην βγουν πολλά ελεύθερα σουτ.

Το πρώτο ερυθρόλευκο ξέσπασμα

Εδώ όμως υπεισέρχεται ο παράγοντας Ολυμπιακός. Διότι οι πράσινοι δίνουν σουτ και αυτή την φορά οι ερυθρόλευκοι τα έβαλαν. Και τα έβαλαν για πρώτη φορά φέτος τόσο νωρίς. Με 5/7 τρίποντα, όλα τελείωσαν νωρίς. Μόνο που ο Μπαρτζώκας, αλλάζοντας για έκτη φορά στα πλέι οφ την βασική του πεντάδα, φάνηκε να θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό με τον Σίμονς στην ρακέτα. Παρά την αστοχία του, ο Αμερικανός πήρε μπάλες, κυριάρχησε σε ριμπάουντ και κυρίως, υποχρέωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού να κλείσει στην ρακέτα, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις.

Αλλάζει η ψυχολογία;

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη σε έκταση νίκη την οποία είχε ανάγκη για να ανακτήσει αυτοπεποίθηση. Αν είναι αυτό που του έλειπε θα το δούμε την Πέμπτη.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στον πολύ κακό του μήνα, ξεκινώντας από την ήττα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Γκαρντ όπως ο Μπράμος είναι απόντες, ο Αλβέρτης αναδεικνύει τον Μαυροκεφαλίδη, αλλά δεν χρησιμοποιεί πια καθόλου του Ράιτ. Η απουσία του Γκιστ ανέδειξε ζητήματα τα οποία μπορεί να πληγώσουν τους πρωταθλητές στον αγώνα της χρονιάς: αυτόν της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 89-64

Μπαρτζώκας: "Η νίκη μετράει, όχι η διαφορά"

Αλβέρτης: "Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε ήταν αργά"

Το φύλλο αγώνα του δεύτερου τελικού

Η πρώτη φορά μετά την 35άρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK