Μπασκετική δημοκρατία

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την πολύ κακή παρουσία του Μαϊάμι στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τους Σπερς και την ευκαιρία που έχει η ομάδα του Σαν Αντόνιο να πανηγυρίσει ένα εύκολο πρωτάθλημα.

Μπασκετική δημοκρατία

Τέτοια εικόνα πρωταθλήτριας ομάδας σε εντός έδρας τελικούς, δεν έχει εμφανιστεί ξανά. Όσα καλά λόγια κι αν αξίζουν οι Σπερς γιατί παίζουν μπάσκετ, παίζουν πανέμορφο μπάσκετ, αυτοί νικούν, δεν χάνουν οι Χιτ, ωστόσο δεν γίνεται να μην σχολιαστεί η κατάρρευση ενός συνόλου.

Ενός συνόλου που μπορούσε να πάει στην πόλη του με δύο εκτός έδρας νίκες, γύρισε με το πολύ θετικό 1-1 και σε δύο παιχνίδια δεν χάνει απλά, αλλά διασύρεται από το Σαν Αντόνιο. Το οποίο παίζει στο κόκκινο μεν, αλλά υπάρχουν στιγμές που το πρότυπο της μπασκετικής δημοκρατίας, ο ευτραφής κι ευφυής Μπορίς Ντιαό, δεν πιστεύει ότι με ντρίμπλα μπορεί να περάσει τον αθλητή Κρις Μπος και είτε να του βάλει την μπάλα στο καλάθι είτε να πασάρει. Ο άνθρωπος θα είχε τριπλ νταμπλ, αν ο αγώνας δεν τελείωνε από το 40’, οπότε ο Πόποβιτς τον απέσυρε για να μην παιδευτεί περισσότερο.

Ρεσιτάλ Λέοναρντ

Ο Κάουι Λέοναρντ συνέχισε το ρεσιτάλ κοιτώντας στα μάτια τον Λεμπρόν, εκμεταλλευόμενος ότι για κάποιο λόγο οι αντίπαλοί του δεν είχαν καμία διάθεση για μπάσκετ. Ακόμα και ο βασιλιάς, κατάλαβε νωρίς πως αυτή η υπόθεση είναι χαμένη και περιορίστηκε σε κάποια σουτάκια. Βέβαια έβαλε 28, αλλά δεν είχε καμία σχέση ούτε καν με τον παίκτη που έπαιζε για όλους στην άμυνα κατά τον τρίτο τελικό.

Γι' αυτό και η συζήτηση δεν μπορεί παρά να περιστραφεί γύρω από αυτούς οι οποίοι... εξαφανίστηκαν. Οι Σπερς, σοβαροί, μεθοδικοί, με κανονικό προπονητή, εμφανίστηκαν, έκαναν το παιχνίδι τους και μάλιστα, σε σχέση με τον τρίτο τελικό όπου τα έβαλαν όλα, δεν ήταν καν το ίδιο εκρηκτικοί. Δεν χρειάστηκε.

Μπορούν εύκολα

Το 3-1 δίνει στο Σαν Αντόνιο την ευκαιρία για το πιο εύκολο πρωτάθλημά τους, αναλογικά πιο εύκολο και από το 2007, όταν είχαν συναντήσει πάλι τον Λεμπρόν με το Κλίβελαντ τότε). Στο σπίτι τους (φέτος η αλληλουχία είναι 2-2-1-1-1), όπου θα δώσουν ένα γερό μάθημα, κυρίως στους Χιτ, οι οποίοι ακόμα και τώρα νομίζουν ότι αν πάρουν τον Καρμέλο, έχουν λύσει τα προβλήματά τους.

Θα αποτελέσει υπηρεσία στο μπάσκετ, αν οι Σπερς με αρχή μέση και τέλος αποδείξουν ότι όσο κι αν προχωρά το μπάσκετ, πάντα θες κοντούς, πάντα θες κανονικούς ψηλούς. Ό,τι κι αν κάνει ο κορυφαίος κάθε εποχής, αν δίπλα του δεν έχει ομάδα και πίσω του έναν προπονητή, δεν γίνεται να αλλάζει πάντα τη ροή της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμη:

Προβάδισμα τίτλου για τους Σπερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK