Παπαγιάννης: Όταν ο Φασούλας συνάντησε τον Ρεντζιά

Υπάρχει ένας Έλληνας που είναι ο καλύτερος ψηλός γεννηθείς το 1997 στην Ευρώπη. Υπάρχει ένας Έλληνας που έχει το χάρισμα του Παναγιώτη Φασούλα και το ταλέντο του Ευθύμη Ρεντζιά. Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Γιώργο Παπαγιάννη και παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Παπαγιάννης: Όταν ο Φασούλας συνάντησε τον Ρεντζιά

Υπάρχει ένας Έλληνας ο οποίος πριν από δύο χρόνια παρουσιάστηκε, έστω και για λίγες ημέρες ως το νο1 στο ντραφτ του 2016. Υπάρχει ένας Έλληνας που έχοντας μία ακόμα χρονιά στο λύκειο στις ΗΠΑ, βρέθηκε στην 7η θέση των καλύτερων παικτών στα σχολεία της πολιτείας της Πενσιλβάνια. Υπάρχει ένας Έλληνας που είναι ο καλύτερος ψηλός γεννηθείς το 1997 στην Ευρώπη. Υπάρχει ένας Έλληνας που έχει το χάρισμα του Παναγιώτη Φασούλα και το ταλέντο του Ευθύμη Ρεντζιά.

Αυτός ο Έλληνας λέγεται Γιώργος Παπαγιάννης και βρίσκεται στην ευτυχισμένη ηλικία των 17 όπου όλοι, περισσότερο από τον ίδιο, ονειρεύονται για το μέλλον του.

Παπαγιάννης: Όταν ο Φασούλας συνάντησε τον Ρεντζιά
INTIME SPORTS

Πριν από αυτόν, ονειρεύτηκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος στο παιδομάζωμά του, βρήκε τον σέντερ που ανάλογα με την πρόοδό του σε δύο ή τρία χρόνια θα είναι ο σέντερ που λατρεύει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Νωρίτερα; Άγνωστο.

Ο Παπαγιάννης είναι ο πιο γνωστός συμπατριώτης μας παίκτης κάτω των 18 στον κόσμο. Έχοντας συμμετοχή σε δύο διοργανώσεις με την εθνική, από τα 14 του συγκλόνισε τους Αμερικανούς με ένα στοιχείο: το σώμα του. Διότι ξεπερνάει τα 2,14 χωρίς να είναι βαρύς, ατσούμπαλος, ανώριμος. Ως γνωστόν you cannot teach height.

Με τις παραπάνω περιγραφές, οι περισσότεροι περιμένουν να δουν τον Τιμ Ντάνκαν λίγο μετά τις τελευταίες του κολυμβητικές περιπέτειες στην γενέτειρά του, τους Παρθένους Νήσους, αλλά κάπου εδώ, για το καλό του μικρού άπαντες οφείλουν να προσγειωθούν.

Σωστή κίνηση η Ευρώπη

Οσο κι αν δεν το λένε οι Αμερικανοί, παραδέχονται ότι η κίνηση του μικρού να αφήσει το λυκειακό μπάσκετ και να παίξει στον Παναθηναϊκό είναι η σωστή κίνηση με δεδομένο ότι δεν είχε να κερδίσει τίποτα από έναν χρόνο με τα πιτσιρίκια. Το δε κολλέγιο, για τους Ευρωπαίους παίκτες, ιδιαίτερα για τους Έλληνες, αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Η πρόοδός τους στην Ευρώπη είναι ταχύτερη και πιο πολύπλευρη.

Παπαγιάννης: Όταν ο Φασούλας συνάντησε τον Ρεντζιά

Κάνοντας το σωστό βήμα, ο Παπαγιάννης θα καταλάβει πόσο δρόμο έχει ακόμα. Οι προπονητές του στις ΗΠΑ, μιλούσαν για μία απίστευτη έφεση στο κόψιμο, όχι λόγω ύψους μόνο, αλλά κυρίως από ένα ιδιαίτερα ταλέντο-ένστικτο. «Διαθέτει την ικανότητα του Φασούλα. Δεν έχουμε δει άλλον τέτοιο μπλοκέρ από την φύση του» έχουν τονίσει κατά καιρούς Έλληνες προπονητές.

Ο νέος Φασούλας, ο νέος Ρετζιάς ή κάτι καλύτερο;

Ο Φασούλας υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς ψηλούς όλων των εποχών για την Ευρώπη αλλά δεν έκανε πολλά περισσότερα σε μία εποχή που δεν απαιτούσε περισσότερα. Ο Παπαγιάννης είναι πολύ πιο πλήρης, έχοντας κινήσεις οι οποίες με εξαίρεση την έκρηξη, θυμίζουν περισσότερο τον πιο ταλαντούχο ψηλό που έβγαλε η Ελλάδα, τον Ευθύμη Ρεντζιά.

Παπαγιάννης: Όταν ο Φασούλας συνάντησε τον Ρεντζιά

Καλός σουτέρ από μέση απόσταση, βάζει βολές, δέχεται με άνεση κάθε πάσα, τρέχει το γήπεδο.

Δεν είναι όμως στο επίπεδο του Ρεντζιά σε αυτή την ηλικία και θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Δεν έχει άνεση στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, αμυντικά κυνηγώντας το κόψιμο δεν έχει συγκέντρωση στην πιο ομαδική άμυνα.

Αν για τις ΗΠΑ, θεωρείται πανέτοιμος να μεταπηδήσει σε κολλέγιο του χρόνου, για την Ευρώπη θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολλοί αγώνες για να αρχίσει να προσαρμόζεται σε ένα άλλο μπάσκετ.

Όλα τα στοιχεία και όλο το ταλέντο του, αξίζουν της προσοχής και της επένδυσης των πρωταθλητών έχοντας μάλιστα έναν προπονητή που δουλεύει εξαιρετικά με νεαρούς ψηλούς. Το απώτερο μέλλον του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αν δουλέψει, αν προσπαθήσει, αν είναι και τυχερός.

Διαβάστε ακόμη:

Η συζήτηση με Μαγουλά, Συρίγο, Καβαλιεράτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK