Δεν είναι βόμβα, αλλά ευχάριστο γεγονός

Η Εθνική απαιτεί συναίσθημα, όποιος δεν νοιώθει, δεν αξίζει να φορά το εθνόσημο.

Δεν είναι βόμβα, αλλά ευχάριστο γεγονός

Δεν υπάρχει καμία βόμβα Χολέμπας. Η ανακοίνωση της απόφασης του Χολέμπας να σταματήσει από την Εθνική, μετά από ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα αιφνιδίασε μόνο όσους δεν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα. Συχνά ο Χολέμπας, δίχως ο ίδιος να ενδιαφέρεται και να το επιδιώκει έβρισκε αβανταδόρους στον δικό μας χώρο. Θυμίζω, πως ο αριστερός μπακ, στην περασμένη διοργάνωση είχε επικαλεστεί τρεις φορές τον τραυματία, ενώ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα πως είναι σε θέση να προσφέρει.

Σας παραθέτω ένα παλιότερο κείμενο μου, στις 17/11 του 2014 μετά την ήττα από τα Ν. Φερόες. Εποχές που ανήκουν στο παρελθόν, θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά δείχνει και πόσο σημαντικό είναι να απαλλαγούμε από κάποιες συμπεριφορές. Ο Χολέμπας εκείνη την περίοδο είχε επικαλεστεί σπάσιμο στα πλευρά, αρνήθηκε την κλήση του στην Εθνική, όμως κυκλοφορούσαν φωτογραφίες του, να κάνει κανονικά προπονήσεις με τη Ρόμα. Στη συνέχεια κόπηκε από τις επόμενες κλήσεις της Εθνικής και αρκετοί στον δικό μας χώρο κατονόμαζαν σαν υπεύθυνο τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο Καραγκούνης όμως, γνώριζε τι νοοτροπία πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές που θα φοράνε το εθνόσημο για να πάει καλά η Εθνική μας ομάδα.

Έκανε τον αδικημένο

Ο Χοσέ Χολέμπας εκείνη την εποχή βρήκε πάτημα από τα αρνητικά αποτελέσματα και μετά την ήττα στα Ν. Φερόες έκανε δηλώσεις κατηγορώντας τον Γιώργο Καραγκούνη για το κόψιμο του από την Εθνική.

Σας παραθέτω τις ερωτήσεις προς τον Χοσέ Χολέμπας και τις απαντήσεις του, μετά την ήττα στα Ν. Φερόες.

Επικοινώνησε μαζί σου κάποιος από την Εθνική για να σου εξηγήσει;

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω πάρει ούτε μία κλήση. Μίλησα μόνο με τον Τοροσίδη που είναι και αρχηγός. Δεν ξέρω αν έχουν προσωπικό πρόβλημα μαζί μου. Έμεινα εκτός ομάδας, εγώ είμαι οκ μ' αυτό, αλλά αν έχουν θέμα μαζί μου καλύτερα να μου το πουν.

Πιστεύεις δηλαδή ότι ο Καραγκούνης έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί σου;

Δεν μπορώ να το ξέρω, ίσως ο ίδιος να πιστεύει ότι εγώ αναζητώ δικαιολογίες για τον εαυτό μου για να μην παίζω στην Εθνική ομάδα. Ε, λοιπόν δεν είναι έτσι, είμαι ο πρώτος που θέλει να είναι παρών στις κλήσεις και να παίζει. Κάθε φορά στο γήπεδο δίνω το καλύτερο για την ομάδα, νομίζω ότι το έχω αποδείξει αυτό. Και τώρα επειδή δεν ήρθα είμαι ο ηλίθιος; Επειδή ενδιαφέρομαι για την υγεία μου;

Θεωρείς ότι το "κόψιμο" δεν έγινε με πρωτοβουλία Μαρκαριάν;

Ούτε και αυτό το ξέρω. Κόπηκα πάντως και δεν μπορώ να σας δώσω καμία εξήγηση γι' αυτό γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει και σε μένα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Εγώ δεν τους πήρα γιατί δεν είναι δουλειά μου να το κάνω. Είναι δική τους απόφαση το ότι έμεινε εκτός και φυσικά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Θέλεις πάντως να παίξεις ξανά για την Εθνική;

Μα φυσικά. Βέβαια μετά από τέτοιες αντιδράσεις δεν ξέρω τι πρέπει να σκεφτώ. Κάποιοι μου είπαν ότι πρέπει να σταματήσω. Αυτή η αντίδραση είναι γελοία και δεν μπορώ να την εξηγήσω.

Ο χρόνος έδωσε τις απαντήσεις του

Είναι ξεκάθαρο το ποιόν δικαίωσε ο χρόνος. Ο χρόνος δίνει πάντοτε τις απαντήσεις. Και όσοι έσπευσαν να θεωρήσουν πως ο Χολέμπας ήταν αδικημένος πήραν από τον ίδιον την απάντηση τους. Δεν είναι υποχρεωμένος, αλλά ποτέ δεν ήταν ζεστός με την συμμετοχή του στην Εθνική. Η απόφαση του να σταματήσει ενώ βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας διοργάνωσης και έχουμε βάλει κάποιες σημαντικές βάσεις, δίνει σε όλους μας τις απαντήσεις.

Στον Χολέμπας μπορεί να μην άρεσε, το γεγονός ότι ο Σκίμπε προτιμά τον Τζαβέλα για αριστερό μπακ και ότι γουστάρει σαν ταλέντο πολύ τον Σταφυλίδη. Μόνο που ξέχασε τι σάλο είχε ο ίδιος προκαλέσει μόλις πριν 15 μήνες όταν τόλμησαν να τον αφήσουν εκτός αποστολής. Ξέχασε πως ο ίδιος είχε αρνηθεί συνεχόμενες κλήσεις ενώ σε προηγούμενες συνομιλίες είχε δεσμευτεί ότι θα είναι παρών.

Ευχάριστο γεγονός

Για την Εθνική μας η ανακοίνωση ότι αποσύρεται από την Εθνική ο Χολέμπας, δεν είναι βόμβα αλλά ένα ευχάριστο γεγονός. Καθώς αυτό που προέχει είναι το χτίσιμο νοοτροπίας και οι ποδοσφαιριστές που δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην προηγούμενη προκριματική φάση, δεν γίνεται να έχουν έχουν θέση σε αυτήν τη νέα προσπάθεια. Το όνομα του ποδοσφαιριστή που κάπνιζε επιδεκτικά πούρο με την ενδυμασία της Εθνικής μπροστά σε παιδάκια και γονείς δεν το αποκάλυψα, αλλά νοιώθω την ανάγκη να τονίσω πως είναι ευεργετικό που δεν βρισκόταν στις κλήσεις του Σκίμπε, όπως θετικό είναι πως ο Χολέμπας που δεν νοιώθει πόσο σημαντικό είναι να φοράς το εθνόσημο αποφάσισε να σταματήσει.

Το να αγωνίζεσαι για την Εθνική σου ομάδα, αποτελεί ύψιστη τιμή

Η Εθνική είναι τιμή όχι υποχρέωση. Στην νέα προσπάθεια συμμετοχή πρέπει να βρίσκονται μόνο όσοι καταλαβαίνουν πως η πατρίδα είναι πάνω από εγωισμούς και προσωπικές σκοπιμότητες. Όποιος δεν μπορεί να χαρεί νίκη της Εθνικής επειδή δεν παίζει βασικός δεν έχει θέση. Όποιος δεν σέβεται τις κλήσεις και το εθνόσημο δεν μπορεί να έχει θέση. Είμαστε με τον Σκίμπε σε μία διαδικασία, να ξαναπεράσουμε τις αρχές μας στην Εθνική μας ομάδα. Να ξαναποκτήσουμε τη φιλοσοφία που πρέπει να έχουμε στο γήπεδο, αλλά και εκτός γηπέδου, στον τρόπο συμπεριφοράς και αντίληψης του πόσο σημαντικό είναι να μετέχεις στις διαδικασίες της Εθνική της πατρίδας σου.

Δεν μπορεί να είναι εύκολη η κλήση στην Εθνική

Και αυτό το πετυχαίνει μέσα από την διαδικασία του κλειστού κλαμπ. Κάνεις με αυτόν τον τρόπο την κλήση δύσκολη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής καταλαβαίνει πως το να πας στην αποστολή της Εθνικής είναι κάτι σαν ολοκλήρωση μίας προσπάθειας, δεν είναι κάτι το απλό, πρέπει πρώτα κάπου να έχεις φτάσει. Και για να μπορείς να μετέχεις στις αποστολές της, χρειάζεται να ακολουθήσεις και κάποιους κανόνες συμπεριφοράς. Αν δεν μπορείς δεν ανήκεις σε αυτό το τρένο. Οι βάσεις αρχίζουν και μπαίνουν, ξαναγινόμαστε ομάδα. Ο Χολέμπας κατάλαβε από μόνος του πως δεν έχει λόγο να βρίσκεται σε αυτό το τρένο. Δεν νοιώθει για να ακολουθήσει, η Εθνική απαιτεί συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έφυγε λόγω... Μπακασέτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK