Τα παιδιά των μάνατζερ

Ο Τσάρλυ ξεσπάει κατά των διεθνών ποδοσφαιριστών, των "παιδιών των μάνατζερ", που ξενυχτούν σε πάρτι του Χάρη Σιανίδη μετά από αποτυχίες, που κάνουν αυτά που αποτίναξε ο Ότο Ρεχάγκελ από την Εθνική κι έφτασε στην κατάκτηση του Euro 2004.

Τα παιδιά των μάνατζερ
INTIME SPORTS

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πλήρωσε τον ευκαιριακό, χωρίς ζήλο τρόπο που δούλεψε και αποχώρησε. Για το δίμηνο της ντροπής, όμως, δεν έχει ευθύνη μόνο ο Ρανιέρι.

Είναι ενοχλητικό οι ποδοσφαιριστές να περνούν στο απυρόβλητο, όταν αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι. Από το πρωί του Σαββάτου, στα εξώφυλλα των εφημερίδων βρίσκονται συνεχώς οι Γιώργος Σαρρής, Ρανιέρι και οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών δεν παίρνουν την ανάλογη έκταση.

Συνηθίζω να ασχολούμαι μόνο με αυτά που συμβαίνουν μέσα στις γραμμές. Το γήπεδο, άλλωστε, είναι ο καθρέφτης και το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται ή δεν γίνεται. Για να φτάσουμε, όμως, στο σημείο να χάσουμε από ερασιτέχνες έγιναν πολλά.

Οι ποδοσφαιριστές που είχαν την τιμή να αποτελέσουν συνεχιστές μίας εκπληκτικής προσπάθειας που άρχισε το 2001 αποδείχθηκαν ανεπαρκείς σαν προσωπικότητες. Έκαναν μεγάλα συμβόλαια, εξαργυρώνοντας ότι απλά ήταν μέλη αυτής της ομάδας και απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις που τους παρέχονται, όταν καλούνται στην Εθνική.

Παροχές που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως θέσεις VIP όταν ταξιδεύουν για να ενσωματωθούν στην Εθνική, διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία, βάση της Εθνικής το "Vouliagmeni Suites". Παροχές που έχουν έρθει λόγω των εσόδων και των χορηγών που έχουν φέρει οι επιτυχίες της Εθνικής.

Το πάρτι του Σιανίδη

Από την Παρασκευή το βράδυ, οι περισσότεροι χορηγοί έκαναν πίσω. Απέσυραν ή σκέφτονται να αποσύρουν τις προσφορές τους. Είναι αστείο να είσαι οικονομικός σύμβουλος και να πιστεύεις πως μπορούν να σε διαφημίσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές.

Η γενιά των ποδοσφαιριστών των μάναταζερ, που έχασαν από ερασιτέχνες. Που θέλουν στο ξενοδοχείο της Εθνικής τους μάνατζερ τους! Που απαιτούν τη θέση που θα αγωνιστούν. Που ξενυχτάνε και διασκεδάζουν χωρίς ντροπή, μετά από αποτυχίες της Εθνικής. Που, ενώ την περασμένη Δευτέρα έπρεπε να ενσωματωθούν στην Εθνική, ξενύχταγαν την προηγούμενη μέχρι τις 5.30 το πρωί στο πάρτι του Χάρη Σιανίδη.

Προπονήθηκε με τη Ρόμα ο Χολέμπας

Ο Χοσέ Χολέμπας, εξαιρώντας το παιχνίδι με την Κολομβία, έκανε καλό Μουντιάλ και το εξαργύρωσε με την μεταγραφή στη Ρόμα. Για "ευχαριστώ", αρνήθηκε την κλήση του στην Εθνική, χωρίς να έχει κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Πριν από τις κλήσεις για το παιχνίδι με τα Νησιά Φαρόε είχε ενημερώσει τον Ρανιέρι πως θα είναι διαθέσιμος. Ο Ιταλός τον κάλεσε και έκοψε τον Κώστα Σταφυλίδη που τον ήθελε η Φούλαμ γιατί έχει υποχρεώσεις, στη λογική να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τον σύλλογο.

Ο Χολέμπας τον "κρέμασε", λίγες ημέρες αργότερα, ενημερώνοντας ότι είναι τραυματίας. Τον άφησε με μοναδικό αριστερό μπακ τον Νίκο Καράμπελα. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο και από ντρίπλα που έφαγε ο Καράμπελας ήρθε αυτή η ταπεινωτική ήττα. Την βδομάδα που πέρασε, ο Χολέμπας προπονήθηκε κανονικά με τη Ρόμα και έθεσε οριστικά εαυτόν εκτός Εθνικής.

Επιστροφή στο μοντέλο Ρεχάγκελ

Πρέπει να κοιτάξουμε με σοβαρότητα την επόμενη ημέρα. Ο Σαρρής έχει τις ευθύνες του, αλλά και το Euro 2004 με τον Βασίλη Γκαγκάτση το πήραμε και όχι με πρόεδρο της UEFA ή κανέναν φιλόσοφο του ποδοσφαίρου.

Ο Ρανιέρι δεν κόλλησε και σωστά έφυγε. Στην επόμενη ημέρα, όμως, θα πρέπει να τεθούν και οι ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους. Όποιος δεν θέλει, ας μην συνεχίσει. Στο κάτω κάτω, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί από το να χάσουμε στο γήπεδό μας από τα Νησιά Φαρόε; Μας έκαναν Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ, αν και δεν πιστεύω πως υπάρχει ομάδα στον κόσμο να παίξει τρία παιχνίδια στο γήπεδό της με Ρουμανία, Βόρεια Ιρλανδία, Νησιά Φαρόε και να έχει απολογισμό 0 γκολ, 0 βαθμούς.

Ο νέος προπονητής υποχρεούται να πάρει γενναίες αποφάσεις. Να ακολουθήσει το μοντέλο Ρεχάκελ. Ο Γερμανός δεν δίστασε να αφήσει εκτός Εθνικής τον Γρηγόρη Γεωργάτο, που της μπάλας της μίλαγε. Είχε αφήσει έξω από τα πλάνα του τους Γεωργάτο, Άκη Στολτίδη, Άκη Ζήκο για να εμφυσήσει στην ομάδα τον χαρακτήρα που ο ίδιος ήθελε.

Ο καθένας πλήρωσε κάτι διαφορετικό. Ο Γεωργάτος το "πες στον μ@@@@α ότι δεν παίζει ο Γεωργάτος αριστερό εξτρέμ". Το αστείο ήταν πως από τότε μόνο αριστερό εξτρέμ έπαιξε, αλλά όχι στην Εθνική. Ο Ζήκος "πλήρωσε" το ότι δυστρόπησε που ο Ρεχάγκελ τον είχε βάλει στο τέλος ενός φιλικού αγώνα και ο Στολτίδης για λόγους που είχαν να κάνουν με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που ήθελε να εφαρμόσει ο Γερμανός προπονητής.

Νοοτροπία

Την ίδια φιλοσοφία πρέπει να ακολουθήσει και ο νέος ομοσπονδιακός μας. Και πλέον είναι εύκολο, γιατί δεν αναλαμβάνει την Εθνική που έφθασε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά αυτήν που έχασε από τα Νησιά Φαρόε.

Είναι αστείο με τρία παιχνίδια χωρίς βαθμό στο γήπεδό σου να μιλάς για πρόκρισή. Αυτό που πρέπει να ζητήσουμε από τον νέο τεχνικό είναι με τον τρόπο που θα δουλέψει, να επαναφέρει αυτό που χάθηκε. Τη σωστή νοοτροπία.

Αυτό που άλλαξε είναι η νοοτροπία. Μόλις σταμάτησαν οι ποδοσφαιριστές του 2004 και έπρεπε να βγουν μπροστά τα παιδιά των μάνατζερ, αυτά φέρθηκαν σαν τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, μόλις κληρονομούν τις περιουσίες που δημιούργησαν οι πατεράδες τους και, χωρίς να έχουν ιδρώσει για όσα έχουν στην κατοχή τους, φέρονται με έπαρση και με αλαζονεία.

Ο νέος τεχνικός πρέπει να εκμεταλλευτεί ότι αναλαμβάνει μία αποτυχημένη ομάδα και, απαλλαγμένος από το άγχος του αποτελέσματός, να της ξαναδώσει τη σωστή νοοτροπία. Ο στόχος είναι να ξαναγίνουμε ομάδα και οι παίκτες που θα αγωνίζονται για την Εθνική, να την αγαπούν και να τη σέβονται.

Τα καλύτερα του Contra.gr

Κώστας Κεφαλογιάννης: Η χειρότερη μέρα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Γέλιο μέχρι δακρύων: Οι χιουμοριστικές τηλεοπτικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού (VIDEOS)

Ντάλας σε Σπάθα: "Δεν πιστεύω ότι αυτά ήταν απλά λάθη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK