Δεν στρίβει ο Τελάντερ, δεν κερδίζει ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα τέλεια ακόμα και στο δεύτερο... προβληματικό του, μέχρι πρόσφατα, ημίχρονο. Παρόλα αυτά μία αδράνεια του Τελάντερ που δεν... στρίβει έφερε την ισοπαλία, που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική στη συνέχεια. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
telander EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δύο δικούς του βαθμούς. Στο Καυτατζόγλειο γίναμε για τρίτη φορά στο ίδιο έργο θεατές, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και τα τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη ενέργησαν επιπόλαια και πέταξαν δυο βαθμούς. Τα είχαν όλα με το μέρος τους στο δεύτερο ημίχρονο. Εύκολη κατοχή, ευνοϊκό άνεμο, περισσότερες δυνάμεις, καθώς οι παίκτες του Ηρακλή έδειχναν να μην μπορούν να βγάλουν τρεξίματα και αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην φυσική κατάσταση, οι επιθέσεις έβγαιναν με μεγαλύτερη συχνότητα από το πρώτο ημίχρονο και όμως δεν κέρδισε. Η ισοφάριση μάλιστα ήρθε με περίεργο τρόπο.

ΑΥΧΕΝΙΚΟ

Για τον Τελάντερ αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να στρίψει το σώμα του και να βγάλει την μπάλα έξω. Λειτούργησε λες και έχει αυχενικό, η μπάλα ήταν σαν να βρήκε τοίχο χτύπησε απλά πάνω του και μπήκε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Αν δεν είχε ακολουθήσει την φάση ο Τελάντερ δεν θα είχε μπει η μπάλα στα δίχτυα. Φυσικά δεν φταίει μόνο ο Τελάντερ, όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν ευθύνη που κλότσησαν μία σημαντική νίκη σε έναν αγώνα που ο αντίπαλος νόμιζε πως τον έχει χάσει. Δεν μπορούσε ο Ηρακλής να ακολουθήσει.

ΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ

Οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν είχαν την εικόνα των τελευταίων τους παιχνιδιών. Η απουσία του Κλωναρίδη στέρησε ταχύτητα πάνω στην τελευταία γραμμή άμυνας των αντιπάλων. Τα τρεξίματα του απελευθερώνουν και τον Μπεργκ, καθώς αναγκάζονται τα στόπερ να τον ακολουθούν και ο Μπεργκ μπορεί να παίρνει συχνά μπάλα και έξω από την περιοχή γνωρίζοντας πως υπάρχει παίκτης που κάνει κίνηση την πλάτη του. Ο Λέτο που πήρε την θέση του είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά και έκανε πιο αργό και προβλέψιμο τον Παναθηναϊκό. Έπαιζε συνέχεια με πλάτη σε χώρους που δεν μπορούσε να απειλήσει και είχε σε άσχημη ημέρα τον Κουλιμπαλί, που το τελευταίο διάστημα αποτελεί σημαντικό όπλο στο πλάνο του Ουζουνίδη και ήταν επιπόλαιος πολύ ο Βιγιαφάνες στις αποφάσεις του.

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ

Ακόμα και έτσι όμως είχε εύκολη κατοχή και δεν απειλούταν. Στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν δύο καθαρές ευκαιρίες από πάσες του Εμποκού, ο Χουλτ στο 20λεπτό εκτέλεσε πάνω στον Χουάντερσον, στο 36 ο Μπερκ πήρε πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη όλα έδειχναν πολύ απλά. Ο Παντελίδης προσπάθησε να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του, υπήρχαν χώροι, πολύ ευνοϊκός άνεμος και φανερή κούραση στους παίκτες του Ηρακλή. Είναι επιτυχία που κατάφεραν να μην κερδίσουν αυτόν τον αγώνα και πέτυχαν να βάλουν μεγάλη πίεση στον εαυτό τους.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα που έχει μπροστά ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο, πρέπει να ανταποκριθούν να πετύχουν μεγάλες νίκες για να μην κινδυνέψει με το απόλυτο φιάσκο που θα είναι να μείνει εκτός 5άδας. Αν κερδίσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και η Ξάνθη στην Κέρκυρα τα πράγματα θα γίνουν ζόρικα. Η εικόνα του πάντως, δεν είναι ανησυχητική.OΠαναθηναϊκός είναι βελτιωμένος και δεν είναι ομάδα για να πάθει ένα τόσο μεγάλο κάζο. Όμως δεν επιτρέπεται να μην μπορεί να κερδίσει δικά του παιχνίδια.

Ο Ηρακλής έστω και με δόση τύχης πήρε έναν σημαντικό βαθμό. Ο Παντελίδης βλέπει τους παίκτες του να μάχονται, την περασμένη Κυριακή ένα τακτικό λάθος του Κούρου στην τελευταία φάση στο Περιστέρι στέρησε έναν σημαντικό βαθμό, αυτή τη φορά ο Κούρος που έκανε μεγάλο παιχνίδι έδωσε την πάσα στον Λεοζίνιο που άνοιξε την άμυνα του Παναθηναϊκού και έφερε την ισοφάριση

ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΟΠΛΑ

Το παλεύει ο Ηρακλής. Έχει τους Λεοζίνιο, Περόνε που έχουν ατομική ποιότητα, που τους επιτρέπει να εκμεταλλεύονται τις λίγες φάσεις που τους αναλογούν. Ο Ηρακλής έχει πάρει σε μικρό χρονικό διάστημα ισοπαλίες με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό.

Ο Παντελίδης, εκμεταλλεύεται τα δύο όπλα του που του επιτρέπουν να βρίσκει φάσεις στην κόντρα χωρίς να παίρνει το παραμικρό ρίσκο, χαμηλά οι γραμμές και η κατοχή μπάλας στον αντίπαλο. Και τα τρία παιχνίδια τα διαχειρίστηκε πολύ καλά από την στιγμή που ισοφάρισε. Ο Ηρακλής δείχνει πως θα δώσει μέχρι την τελευταία στιγμή μάχη για την σωτηρία του και το τελευταίο διάστημα είναι καλύτερος από Βέροια, Λεβαδειακό, Λάρισα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK