Η αποτυχία του ΠΑΟΚ, ο κατάλληλος Χιμένεθ και το κατόρθωμα Ουζουνίδη

Ο ΠΑΟΚ που δεν άξιζε να πετύχει το κάτι παραπάνω φέτος, ο Μανόλο Χιμένεθ που κέρδισε την δεύτερη ευκαιρία και πρέπει να δείξει ότι είναι ο κατάλληλος, το τελευταίο βράδυ του Αραούχο, η δίκαιη εκδίκηση του Παναθηναϊκού και το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αναλύει ο Τσάρλυ.

Η αποτυχία του ΠΑΟΚ, ο κατάλληλος Χιμένεθ και το κατόρθωμα Ουζουνίδη

Η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ είχε σασπένς. Η σεζόν έκλεισε με μία όμορφη βραδιά που πρόσφερε συγκινήσεις και έφερε δικαιοσύνη.

Όλα μπήκαν σε μία ισορροπία, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει σαφώς λιγότερα από όσα άξιζε, αλλά τουλάχιστον πέτυχε τον τελευταίο στόχο που είχε βάλει σε δύσκολες συνθήκες.

ΑΔΙΚΙΑ ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΕΜΦΑΤΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ

Θα ήταν άδικο αυτός ο ΠΑΟΚ να πετύχει φέτος τόσα πολλά. Δεν άξιζε η φετινή ομάδα του Ίβιτς και μια τόσο απόλυτη επιτυχία. Με την κατάκτηση του κυπέλλου, πήρε τον τίτλο που πάλευε πολλά χρόνια. Βελτίωση υπήρξε όπως και διαιτητική βοήθεια όταν χρειάστηκε, ομάδα για να έχει εμφατική επιτυχία, ο Ιβιτς δεν δημιούργησε.

Σίγουρα, έβαλε μία αμυντική τάξη, σουλούπωσε σε αυτό το κομμάτι μία παθογένεια που είχε για χρόνια ο ΠΑΟΚ, συνολικά όμως παρουσίασε ένα βαρετό σύνολο και φέρει μεγάλη ευθύνη που μέχρι τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς φορ. Λογικά θα έχει την ευκαιρία την επόμενη χρονιά, να εξελίξει την ομάδα του, έχοντας πάντως μπει σημαντικά κομμάτια φέτος, που θα κάνουν την ζωή του πιο εύκολη

ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Η πρώτη θέση πήγε στην ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ πλέον έχει και μία χειροπιαστή επιτυχία. Απέδειξε ο Ισπανός πολύ γρήγορα πως είναι ικανότερος από τους Κετσπάγια, Μοράις, μάζεψε την ΑΕΚ, την έβαλε ξανά σε στόχους και στο τέλος πέτυχε να κατακτήσει και την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Δεν έχει καταφέρει να πείσει για το αν αποτελεί την κατάλληλη λύση για να φθάσει η ΑΕΚ να διεκδικεί μεγαλύτερους στόχους. Αυτό φυσικά θα έχει την ευκαιρία να το κάνει την επόμενη σαιζόν. Σαν στίγμα μένει από την φετινή του πετυχημένη δουλειά, πως από ένα σημείο και μετά παρουσιάστηκε φοβικός και η ΑΕΚ δεν είχε επιθετικότητα στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και στον τελικό του κυπέλλου.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το πιο σημαντικό όμως για την ΑΕΚ από την χθεσινή βραδιά είναι πως πέτυχε να έχει την δεύτερη ευκαιρία για τους ομίλους του Γιουρόπα. Μην γελιόμαστε, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μακρινό ακόμα και σαν όνειρο. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει από την στιγμή που άλλαξε την διαδικασία των προκριματικών ο Πλατινί, να εξαργυρώσει αυτό το εισιτήριο.

Όμως είναι πολύ σημαντικό που η ΑΕΚ θα ψάχνει για μία πρόκριση σε δύο προσπάθειες για να μπει σε ομίλους του Γιουρόπα, για πρώτη φορά μετά την πτώση της στην Γ' Εθνική. Είναι η ομάδα που χρειαζόταν περισσότερο από όλους αυτό το μπόνους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΡΑΔΥ ΑΡΑΟΥΧΟ

Το βράδυ της Νέας Σμύρνης εκτός ευχάριστου απροόπτου θα είναι και το τελευταίο στην χώρα μας από τον Αραούχο. Η στιγμή της αγκαλιάς του με τον Χιμένεθ θα είναι μία ανάμνηση που θα μείνει μαζί με ένα τελευταίο παιχνίδι που με ηγέτη τον Αραούχο κέρδισε η ΑΕΚ κάτι χειροπιαστό.

Είναι σπουδαίος παίκτης ο Αργεντινός, έχει το στιλ που λατρεύει ο κόσμος και θα ήταν ξενέρωτο να φύγει με έναν άδειο τελευταίο μήνα. Το γκολ με την γυριστή κεφαλιά και ο πανηγυρισμός του δίνει ένα όμορφο τέλος σε αυτήν την σχέση.

Αν πάντως έρθουν έτσι τα πράγματα και ο νέος προπονητής της Λας Πάλμας δεν έχει στα βασικά του πλάνα τον Αραούχο προβλέπω να γίνει πλειστηριασμός στην Ελλάδα για πάρτη του και σε αυτόν τον πλειστηριασμό ο "Τίγρης" θα είναι υποχρεωμένος να πλειοδοτήσει. Έχουμε καιρό ακόμα για να δούμε αν θα φτάσουμε σε αυτές τις συζητήσεις.

ΔΙΚΑΙΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Το πιο γλυκό φινάλε ήρθε για τον Παναθηναϊκό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο στέρησε πολλά από την προσπάθεια που έκανε με τον Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός, οι Θεοί όμως του ποδοσφαίρου επιφύλαξαν ένα πολύ γλυκό φινάλε. Και με το γκολ του Μολίνς στο τέλος δεν κρίθηκε τίποτα, αλλά δόθηκε η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πάρει την πιο δίκαιη εκδίκηση που μπορώ να θυμηθώ. Τον ταλαιπώρησε πολύ ο ΠΑΟΚ την φετινή σαιζόν τον Παναθηναϊκό.

Τον ταλαιπώρησε με την εικόνα που είχε το παιχνίδι στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Όταν ο Ουζουνίδης είχε πάει σε πολλές αλλαγές για να έχει φρέσκια την βασική ενδεκάδα για το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου. Έφαγε τρία κινδύνεψε με διασυρμό και είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι που δέχτηκε κριτική. Άδικη λανθασμένη αλλά η συγκεκριμένη ήττα του έφερε πίεση.

Στην ρεβάνς του κυπέλλου γνώρισε την πιο σκληρή φετινή ήττα. Χάθηκε ο μεγαλύτερος στόχος, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά η καλύτερη ομάδα για τρία ημίχρονα και σε κρίσιμα σημεία έπαιξε και ο Κύζας τον ρόλο του. Το χειρότερο όμως ήρθε στην Λεωφόρο, όταν είδε τον ΠΑΟΚ να τραβά μέχρι τέλους μία ηλίθια ενέργεια ενός 22 χρόνου παιδιού.

Προσέξτε δεν λέω πως κακός έπραξε ο ΠΑΟΚ, πιθανότατα είναι και ο μόνος δρόμος για να αναγκαστούν οι ΠΑΕ να αυτόπροστατευτούν, τονίζω όμως πως στην Τούμπα πολλές φορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ομάδες έκαναν τα στραβά μάτια και συνέχισαν αγώνες. Όλα αυτά ήρθε να τα τιμωρήσει ο Παναθηναϊκός με την νίκη του στην Τούμπα.

Δεν θα άλλαζε σε τίποτα το σενάριο με την ισοπαλία αλλά το γκολ του Μόλινς έδωσε μία γλυκιά γεύση στον κόσμο της ομάδας και ένα αίσθημα πως πήραν μία δίκαιη εκδίκηση.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Βλέπετε ο ΠΑΟΚ που κέρδισε κύπελλο με γκολ οφσάιντ, διεκδίκησε και την πρώτη θέση στα χαρτιά. Καθώς πήρε τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι που ενώ για μεγάλο διάστημα έπαιζε με παίκτη παραπάνω το έχανε.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έχασε το δικαίωμα να διεκδικήσει στο γήπεδο την πρώτη θέση των πλέι οφ, αλλά του αφαιρέθηκαν και δύο βαθμοί για την επόμενη σαιζόν. Επίσης κινδύνευσε να πάει στην επόμενη χωρίς την απαιτούμενη ξεκούραση και να περάσει την περιπέτεια των τριών προκριματικών γύρων, που βάση της δουλειάς που έκανε από την 1η Δεκέμβρη και μετά ήταν μία περιπέτεια που δεν άξιζε.

Ήταν νίκη ομάδας αυτή που ήρθε στην Τούμπα και οι παίκτες έπαιξαν για την άδεια τους. Για το δικαίωμα που έχει κάθε επαγγελματίας να πάρει ανάσες και να φρεσκαριστεί για να έχει καθαρό μυαλό και δυνάμεις για την επόμενη σαιζόν. Είχε τόσες απουσίες ο Παναθηναϊκός που έμοιαζε δύσκολο να ποντάρει κανείς πως θα τα καταφέρει

ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Είχε όμως και ένα όπλο, μία δουλειά που έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Και σε αυτήν την λογική των διδύμων που έχει φτιάξει ο Ουζουνίδης, ο κάθε χώρος έχει και ξεκάθαρα "πρέπει".

Όσες απουσίες και να υπάρξουν όποιο και να είναι το δίδυμο στο κέντρο άμυνας, στον άξονα, στην δεξιά πλευρά, στην αριστερή και στην επίθεση, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνει και μία συνολική λειτουργία που βοηθά και δημιουργεί ταυτότητα.

Ήταν δεδομένο πως έστω και τελευταίο παιχνίδι της σαιζόν, ο Παναθηναϊκός σε καθαρό τελείωμα τον Κλωναρίδη θα τον βγάλει. Αυτή την φορά ο Κλωναρίδης το έκανε γκολ. Το πιο δύσκολο από όλα ήταν που μετά το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ, έπρεπε να βρεθεί δύναμη για να κερδηθούν μέτρα.

Σε αυτό βοήθησε και ο Ιβιτς με την απόφαση του να βγάλει τον Πρίγιοβιτς. Δεν ήταν σε καλή βραδιά ο φορ του ΠΑΟΚ, όμως τον Πρίγιοβιτς τον νιώθεις, δεν ανεβαίνει εύκολα το στόπερ όταν είναι μέσα, ο Κουλούρης είναι απαρατήρητος. Επίσης ήταν και προβληματική η συνεργασία του Μπρίγκιτς με τους αμυντικούς του και δόθηκε η ευκαιρία για να τιμωρήσει την ομάδα που πόνεσε όσο καμία άλλη τον φετινό Παναθηναϊκό.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Στο τέλος μέσα σε ένα κλίμα χαράς και με αίσθημα δικαίωσης, οι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν την απόφαση Ουζουνίδη να τους δώσει μεγαλύτερη καλοκαιρινή άδεια από ότι υπολόγιζαν. Στις 26 Ιουνίου ξεκινά το χτίσιμο του Παναθηναϊκού των Ουζουνίδη, Λυμπερόπουλου, Μαραγκού, Κόλα.

Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων αυτή την στιγμή αποτελεί την μοναδική ελπίδα των φίλων του Παναθηναϊκού. Ο Αλαφούζος έκανε και ξεκάθαρό με δήλωση του στην NOVA, πως δεν φεύγει αλλά αποστασιοποιείται. Ότι αποστασιοποιείται δεν είναι καινούριο αλλά πλέον υπάρχει και δική του δήλωση. Οπότε η δουλειά των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι και η μοναδική ελπίδα για τους φίλους του συλλόγου.

ΤΟ ΜΕΤΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Επειδή τα πήγαν περίφημα στους πρώτους 6 μήνες δημιουργούν και μία μικρή προσμονή και μία χαραμάδα ελπίδας. Η αλήθεια είναι πως η χαραμάδα είναι μικρή γιατί πηγαίνουν στον πόλεμο με σφεντόνες, όμως τουλάχιστον απέδειξαν πως ξέρουν να γνωρίζουν ήττες σκληρές και άδικες με αξιοπρέπεια και να πετυχαίνουν μικρές ήττες με πιο αδύναμα όπλα. Αυτές οι νίκες όμως έχουν και μεγαλύτερη αξία.

Ποτέ δεν έχουν χαρεί οι φίλοι του Παναθηναϊκού περισσότερο την 3θέση στα πλέι οφ από ότι φέτος, για αυτό όμως οι ίδιοι δεν έχουν ευθύνη.

Ευθύνη έχουν που απέτρεψαν τα χειρότερα. Πότε δεν θα μάθουμε τι θα συνέβαινε με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, αν τον Στραματσόνι δεν τον διαδεχόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αποφύγαμε πολλά και αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Ουζουνίδη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK