Αναχωρεί η ελληνική αποστολή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Το πρωί της Κυριακής είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ. Η ομάδα θα πετάξει στις 9.15 για Λονδίνο και από εκεί θα συνεχίσει το ταξίδι της για την πόλη του Καναδά που θα φιλοξενήσει τους ΧΧΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Την αποστολή αποτελούν οι αθλητές: Βασίλης Δημητριάδης (Γιγαντ. Τεχνική Κατάβαση), Λευτέρης Φάφαλης (Δρόμος Αντοχής), Θανάσης Τσακίρης (Δίαθλο), Μαρία Ντάνου (Δρόμος Αντοχής), Παναγιώτα Τσακίρη (Δίαθλο), Σοφία Ράλλη (Σλάλομ, Γιγαντ. Τεχν. Κατάβαση), Στέφανος Αλέξιος Τσιμικάλης (Αλπικό Σκι)

Ρόλο συνοδών έχουν οι: Βασίλης Κατσώρας (Αρχηγός Αποστολής), Δημοσθένης Γυρούσης (Συνοδός), Γεώργιος Σμυρναίος (Συνοδός), Σπυριδούλα Στάμου (Συνοδός), Τιμολέων Τσουρέκας (Προπονητής), Αλεξάντερ Μίσκοβιτς (Προπονητής), Χρόνης Δρούγιας (Ιατρός), Μαρία Λιακοπούλου (Υπάλληλος ΕΟΕ), Στράτος Καρέτος (Τεχνικός Σύμβουλος ΕΟΕ)

Στην αναχώρηση της εθνικής ομάδας δεν θα είναι ο Λευτέρης Φάφαλης, ο οποίος βρισκόταν για αγώνες στο εξωτερικό και θα ταξιδέψει μόνος του για το Βανκούβερ.

Ο αρχηγός της αποστολήςα Βασίλης Κατσώρας αναφορικά με τους στόχους της ομάδας, δήλωσε: "Κάθε θέση κάτω από την 30άδα σε αγωνίσματα που συμμετέχουν 100-120 αθλητές, για μας θα ισοδυναμεί με μετάλλιο. Αλλά το μετάλλιο που ήδη έχουμε κατακτήσει είναι αυτό του καθαρού αθλητισμού, χωρίς ουσίες, χωρίς ντόπινγκ και με πολύ σεβασμό σ΄αυτό που μας ζήτησε η πατρίδα να κάνουμε".

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αναχωρήσει για το Βανκούβερ ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, και ο γ.γ, Μανόλης Κατσιαδάκης.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!