NΔ: Αναφορές στο Πρόγραμμα Αθλητισμού

NΔ: Αναφορές στο Πρόγραμμα Αθλητισμού
Σημαντικές αναφορές του αθλητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Πάτρας. Βασικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής του οποίου στόχος εθνικού επιπέδου μάλιστα, είναι η ανασυγκρότηση και του ελληνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο λοιπόν, της εθνικής προσπάθειας υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή για την ανάπτυξη του αθλητισμού , ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός , Τομεάρχης Αθλητισμού της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης απεικόνισε τη μορφή ορισμένων θέσεων της Νέας Δημοκρατίας :

«Για την Ν. Δ. η «επένδυση» στην αθλητική δραστηριότητα είναι η ουσιαστική συμβολή μας, η προσφορά και η υποχρέωσή μας, στο πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, στους νέους και τις νέες της χώρας μας…

… Η πληθώρα των αθλητικών σωματείων στη χώρα μας με διαπιστωμένη την έλλειψη χώρων άθλησης ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις και ταυτόχρονα ανύπαρκτα έσοδα καθιστούν το κύτταρο της αθλητικής δραστηριότητας όμηρο και έρμαιο στις μικροκομματικές ορέξεις της αθλητικής ηγεσίας, διαμορφώνουν μια ιδιαίτερη πελατειακή σχέση μαζί της και το υποτάσσουν στις διαθέσεις του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

… Βασικός στόχος της Ν. Δ. είναι η σύζευξη, της σε βάθος καλλιέργειας των αθλημάτων και της αθλητικής επίδοσης, με τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και την πρόοδο της αθλητικής επιστήμης ….

Σχολικός Αθλητισμός: Επιδίωξη της Ν. Δ. είναι η μύηση της νεολαίας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αθλητικής δραστηριότητας, στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού στο σύνολό του. Πιστεύουμε ότι τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεσθε», της συμμετοχής σε ομαδικές διαδικασίες, της προσπάθειας για κάτι καλύτερο, όλα όσα εμπεριέχονται στα Ολυμπιακά Ιδεώδη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάζουν από την εκπαιδευτική διαδικασία….

Ψυχαγωγικός Αθλητισμός : Ο τρόπος ζωής μέσα στις τσιμεντούπολεις, η έλλειψη πρασίνου και χώρων αναψυχής, η καθιστική ζωή και το συσσωρευμένο άγχος, επιβάλλουν επιτακτικά σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου ηλικίας, την ενασχόλησή του με κάθε μορφής ψυχαγωγική αθλητική δραστηριότητα. Κυρίαρχο ρόλο στην αντίληψή της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτή τη μορφή του αθλητισμού έχει η οργανωμένη κοινωνία σε τοπικό επίπεδο δηλαδή η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση…

Αθλητισμός για Αθλητές με αναπηρίες: Η Νέα Δημοκρατία προτείνει μεταξύ των άλλων και τις επιδοτήσεις συλλόγων για την δημιουργία τμημάτων Ατόμων με αναπηρίες και για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων τους…

Διαιτησία: Οι βασικές προτάσεις αφορούν την εξυγίανση της με προοπτική την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των φιλάθλων σε αυτήν. Απαιτούνται για αυτό:

1.Διαφύλαξη της αυτονομίας της διαιτησίας στο αθλητικό γίγνεσθαι
2. Ποιοτική άνοδος των παρεχόμενων υπηρεσιών
3.Συγκρότηση των οργάνων της διαιτησίας χωρίς να αφήνονται περιθώρια χειραγωγήσεων και ελεγχόμενων αποτελεσμάτων…

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι :

· Δημιουργία Εθνικής Σχολής Διαιτησίας για όλα τα ομαδικά αθλήματα
· Καθιέρωση αντικειμενικού τρόπου βαθμολόγησης και προαγωγής των διαιτητών με ένα σύστημα μορίων που θα αποτυπώνει αξιοκρατικά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα
· Αντικειμενικό σύστημα επιλογής διαιτητών για κάθε αγώνα.
· Αναμόρφωση και αναβάθμιση του σώματος παρατηρητών, στο οποίο μετέχουν μη εν ενεργεία διαιτητές, με υψηλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, μετά από επιτυχή δοκιμασία από την Εθνική Σχολή Διαιτησίας.
· Διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου αμοιβής ιδίως για τους διαιτητές χαμηλών κατηγοριών αλλά και έγκαιρης καταβολής της.
· Βελτίωση των υπαρχόντων Οργάνων Διαιτησίας, τα οποία παραμένουν μεν στους κόλπους της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, πλην όμως διασφαλίζεται ενεργότερος ρόλος όλων των εμπλεκόμενων φορέων του αθλήματος, ως προς την ανάδειξη των μελών τους.
· Καθιέρωση κινήτρων για προσέλκυση νέων διαιτητών, ιδίως από απόφοιτους ΤΕΦΑΑ και πρώην αθλητές.
· Χρήση νέων τεχνολογιών για την αξιολόγηση και εκπαίδευση διαιτητών και παρατηρητών…






Αντιντόπινγκ: Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί απαραίτητες παρεμβάσεις κάθετες όπως:

1. Εναρμόνιση των καταστατικών και των κανονισμών των Αθλητικών Ομοσπονδιών με τους αντίστοιχους κανονισμούς Αντιντόπινγκ της ΔΟΕ και των αναγνωρισμένων Διεθνών Οργανισμών και κυρίως εφαρμογή τους.
2. Συγκεκριμένος και πολλαπλός έλεγχος της παραγωγής, κατοχής και διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής, που περιέχουν απαγορευμένες ουσίες
3. Αναμόρφωση των σχετικών κανονιστικών διατάξεων προς την κατεύθυνση επισήμως αυστηρών ποινών για όσους εμπλέκονται στην παραγωγή, διακίνηση, κατοχή, εισαγωγή διανομή, πώληση και χρήση απαγορευμένων ουσιών
4. Ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών για την Επιστημονική Υποστήριξη των Αθλητών, προκειμένου να επιτευχθούν επιδόσεις χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του ντόπινγκ, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και άλλους αρμόδιους φορείς.
5. Σύσταση ιατρικών μονάδων καταπολέμησης ντόπινγκ και αποκατάστασης όσων έχουν προσφύγει στη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό (αναβολικών)
6. Δημιουργία Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την παρακολούθηση, το συντονισμό και την εφαρμογή όλων των δράσεων και προγραμμάτων σε Εθνικό Επίπεδο.
7. Εναρμόνιση των καταστατικών και των κανονισμών των Αθλητικών Ομοσπονδιών με τους αντίστοιχους κανονισμούς Αντιντόπινγκ της ΔΟΕ και των αναγνωρισμένων Διεθνών Οργανισμών και κυρίως εφαρμογή τους.
8. Συγκεκριμένος και πολλαπλός έλεγχος της παραγωγής, κατοχής και διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής, που περιέχουν απαγορευμένες ουσίες
9. Αναμόρφωση των σχετικών κανονιστικών διατάξεων προς την κατεύθυνση επισήμως αυστηρών ποινών για όσους εμπλέκονται στην παραγωγή, διακίνηση, κατοχή, εισαγωγή διανομή, πώληση και χρήση απαγορευμένων ουσιών
10. Ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών για την Επιστημονική Υποστήριξη των Αθλητών, προκειμένου να επιτευχθούν επιδόσεις χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του ντόπινγκ, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και άλλους αρμόδιους φορείς.
11. Σύσταση ιατρικών μονάδων καταπολέμησης ντόπινγκ και αποκατάστασης όσων έχουν προσφύγει στη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό (αναβολικών)
12. Δημιουργία Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την παρακολούθηση, το συντονισμό και την εφαρμογή όλων των δράσεων και προγραμμάτων σε Εθνικό Επίπεδο…










Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Η αναβάθμιση του ρόλου της στην εθνική σκηνή είναι πρώτιστος στόχος και μέσω της επίτευξης του θα λυτρωθεί από τον κομματικό εναγκαλισμό την υποδούλωση της σε κομματικά συμφέροντα. Προτείνονται λοιπόν :

· Οικονομική ανεξαρτησία της Ε.Ο.Ε. και μετατροπή της σε ουσιαστικό όργανο προαγωγής του αθλητισμού.
· Μετατροπή όλων των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε ΠΡΟΤΥΠΑ KENTPΑ ΥΨΗΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
· Σύσταση και λειτουργία ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ όλων των Ολυμπιακών και μη Αθλημάτων με αρμοδιότητες που θα καθορίζονται από κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού, με πρόταση της Ε.Ο.Ε.
· Σύσταση οργανισμού για την καλλιέργεια και διάδοση των Ολυμπιακών ιδανικών.
· Αναβάθμιση του ρόλου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας…



Αθλητική Δικαιοσύνη: Πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι η δημιουργία νέων θεσμών, ευέλικτων στη δομή τους, απλουστευμένων και απαγκιστρωμένων από τη Γραφειοκρατία, με σκοπό την άμεση απόδοση της Δικαιοσύνης αντικειμενικά και όχι εξαρτώμενη από τις επιθυμίες της Κυβέρνησης ή των ελεγχόντων τα όργανα.

Ο νέος θεσμός στελεχωμένος με εν ενεργεία Δικαστικούς πρώτου και δεύτερου βαθμού, είναι η μέγιστη δέσμευση μας για την πλήρη και άμεση απόδοση της Δικαιοσύνης εξαλείφοντας κάθε πιθανή σκοπιμότητα ή προσπάθεια παρέμβασης…

Μέτρα για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον επαγγελματικό αθλητισμό: Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει άμεσα στην διαμόρφωση υγιών συνθηκών ανάπτυξης για τις επενδύσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό θεωρώντας ότι η διαφάνεια βασικά, αποτελεί εγγύηση για την πρόοδο του αθλητισμού. Κι έτσι στοχεύει …

1. Σε μακροχρόνιο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των ΑΑΕ.
2. Στην εισαγωγή των διαδικασιών ελέγχου της οικονομικής θέσης των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΑΑΕ) και της δέσμευσης των εταιρειών με την κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων για μεταβιβάσεις και συγχωνεύσεις ΑΑΕ.
3. Στην οργάνωση του ελέγχου από το Υπουργείο Εμπορίου και το Ελεγκτικό Συμβούλιο και επιβολή κυρώσεων (πειθαρχικών και οικονομικών) από τον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού.
4. Στην απαγόρευση της άμεσης, οριζόντιας και κάθετης, πολυϊδιοκτησίας καθώς και της έμμεσης μέσω management, είτε απευθείας είτε δια τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου.
5. Στην απαγόρευση της ιδιοκτησίας είτε του management των ΑΑΕ από τηλεοπτικές εταιρείες που διαπραγματεύονται ή συνάπτουν συμβόλαια με τις ΑΑΕ.
6. Στην ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ ερασιτεχνικών συλλόγων και ΑΑΕ (π.χ. χρήση σήματος, ενοικίαση αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ) με συμβάσεις και εγγυήσεις που ελέγχονται από το ελεγκτικό συμβούλιο.
7. Στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των ομάδων σε συνεργασία με την αθλητική ομοσπονδία και τον επαγγελματικό σύνδεσμο.





Βία: Η πρόληψη είναι το βασικό υλικό της επιτυχίας. Παράλληλα η οργανωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου αποτελεί πρώτιστο σκοπό. Οι προτάσεις αποτελούν ουσιαστικά και δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας:

· Καθιέρωση χρήσης μέσων υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας για την οργάνωση αποτελεσματικού και κατασταλτικού ελέγχου.
· Επαναπροσδιορισμός και αναβάθμιση του ρόλου της Διαρκούς Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Βίας ( ΔΕΑΒ).
· Οριστική αποσαφήνιση του νομικού καθεστώτος που διέπει την λειτουργία των Συνδέσμων οργανωμένων οπαδών και συγκεκριμένος προσδιορισμός των σχέσεών τους με τα Σωματεία και τους Συλλόγους.
· Η συμπλήρωση των ήδη υφιστάμενων (ατελών ως προς την ύπαρξη κυρώσεων) διατάξεων.
· Ορθολογισμός των κυρώσεων που προβλέπονται στην ήδη υφιστάμενη νομοθεσία.
· Κλιμάκωση της αντικειμενικής (αγωνιστικής και αστικής) ευθύνης των ΠΑΕ, ΚΑΕ κλπ στο πεδίο των πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων καθώς και των αστικών αποζημιώσεων.
· Λήψη μιας σειράς μέτρων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων και ειδικότερα των μαθητών ως πρώτιστο μέτρο πρόληψης με μακροπρόθεσμη προοπτική.
· Κωδικοποίηση του διάσπαρτου σε πολλά νομοθετικά κείμενα, νομικού πλαισίου.
· Πριμοδότηση των ΠΑΕ – ΚΑΕ με υλικά και ηθικά κίνητρα που οι οπαδοί της δεν θα δημιουργήσουν επεισόδια σ’ όλη την αγωνιστική περίοδο και που θα πάρουν έμπρακτα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου…







News 24/7

24MEDIA NETWORK