NFL: Επίδειξη ισχύος από Patriots

NFL: Επίδειξη ισχύος από Patriots

Μπορεί να έχασαν δυο linebackers και έναν προπονητή το καλοκαίρι, οι New England Patriots ξέρουν τι χρειάζεται για να πάρεις το θετικό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι, χάρη σε δυο παίκτες που αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν την ομάδα. Με τον Tom Brady να πραγματοποιεί δυο touchdown και τον Richard Seymour ογκόλιθο στην άμυνα, μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα, επικρατώντας των Oakland Raiders με 30-20, την Πέμπτη το βράδυ.

«Η βοήθεια του Seymour ήταν πολύ μεγάλη. Αναμφισβήτητα είναι ο καλύτερος αμυντικός lineman του πρωταθλήματος» τόνισε ο ηγέτης των Patriots, Tom Brady.

Ήταν η 35η νίκη των New England Patriots σε 39 αγώνες από το ξεκίνημα του 2003. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν επιθετικά στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη επαναπαύτηκαν στην άμυνα, μέχρι να φτάσουμε στην φάση με τον Seymour που ξελάσπωσε την ομάδα του.

Οι Patriots εμφανίστηκαν με σχήμα 4-3 στην άμυνα, παρά το γνωστό 3-4, που χρησιμοποιούν συνήθως σε κάθε τους αγώνα, με σκοπό να μην φανούν οι δυο απουσίες των Tedy Bruschi και Ted Johnson. Η αλλαγή αυτή απέδωσε τα αναμενόμενα στην διάρκεια της τρίτης περιόδου, όπου εως εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 3 πόντους διαφορά και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. «Ο Richard Seymour είναι εγγύηση για την ομάδα φέτος. Αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της τα τελευταία τέσσερα χρόνια» τόνισε ο προπονητής των Patriots, Bill Belichick, ωστόσο για την πρώτη νίκη της σεζόν πρόσθεσε: « Μπήκαμε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Έπειτα την καταπληκτική χρονιά πέρυσι, σκοπός μας είναι επαναλάβουμε την ίδια πορεία».

Στο άλλο στρατόπεδο, ο προπονητής των Raiders, Norv Turner είπε: «Νομίζω ότι αν και χάσαμε στο φινάλε, παίξαμε ένα καλό παιχνίδι. Άλλωστε αντιμετωπίζαμε τους πρωταθλητές του NFL, που έχουν σημειώσει 20 νίκες στο γήπεδό τους». Στον πρώτο αγώνα της σεζόν, οι Raiders έδειξαν απίστευτο ζήλο στην άμυνα της ομάδας παρά στην επίθεση, κάτι που αποτέλεσε τον «αχχίλειο τένοντα» τις περασμένες δυο χρονιές. Εξάλλου το ρεκόρ 9-23 αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Σε γενικές γραμμές, η «πρεμιέρα» των Raiders χαρακτηρίζεται θετική από τον προπονητή της ομάδας και ότι σιγά-σιγά θα έρθουμε στο επιθυμητό στάδιο απόδοσης.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με το Oakland, προέβη και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Tom Brady δηλώνοντας: «Είμαι χαρούμενος που ξεκινήσαμε την χρονιά με νίκη. Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη και οι απαιτήσεις μεγάλες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK