NHL: Το αντίο του “αρχηγού”

NHL: Το αντίο του “αρχηγού”

Ο Mark Messier αποχαιρετά τις αρένες για πάντα. Ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών κρεμάει τα πατίνια του χόκει έπειτα από 25 χρόνια πλούσιας αν μη τι άλλο καριέρας.

Το 1979, ο τότε προπονητής του, Glenn Sather δεν φανταζόταν ποτέ ότι ο 18χρονος τότε Mark Messier θα εξελισσόταν τόσο γρήγορα. «Δεν έγινε αυτό που έγινε, αλλά γεννήθηκε με αυτά τα πλούσια χαρίσματα» δήλωσε ο Glenn Sather.

Ο Messier σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε φορούσε το περιβραχίονο του αρχηγού. Έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα(Stanley cups), ενώ σημαντικό μέρος από την καριέρα του αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους New York Rangers το 1994 για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια.

“Ξεκίνησα την καριέρα μου στην τέταρτη γραμμή(με λιγοστό χρόνο συμμετοχής), αργότερα μετατέθηκα στο κέντρο και τέλος κέρδισα με την αξία μου μια θέση στην πρώτη επιθετική γραμμή της ομάδας. Μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες και κέρδισα πολλά στην καριέρα μου” ανέφερε ο Messier.

Εκτός από παίκτης, υπήρξε και δάσκαλος στους αγωνιστικούς χώρους για τους συμπαίκτες του. Είναι ο μοναδικός που έχει οδηγήσει με την ιδιότητα του αρχηγού δυο ομάδες στην κατάκτηση Stanley cup, πέντε με τους θρυλικούς Edmonton Oilers- παρέα με τον θρύλο του χόκει Wayne Gretzky. Το καλοκαίρι του 1991, πήρε μεταγραφή για τους New York Rangers. Προτίμησε την Νέα Υόρκη, καθώς οι Rangers δεν είχαν φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Δεν ήθελε και πολύ, για να κάνει πράξη τα λεγόμενα του, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του Stanley Cup επί των Vancouver Canucks στον 7ο τελικό.

" Ο Mark υπήρξε συμπαίκτης και δάσκαλος μου. Έμαθα πολλά. Τον ευχαριστώ για όλα” δήλωσε ο Brian Leetch που αγωνίστηκε στους Rangers από το 1988 μέχρι το 2003. Το τέλος της καριέρας του Messier δεν είναι το ίδιο όπως το ξεκίνημα του. Τα τελευταία επτά χρόνια, φόρεσε την φανέλα των Vancouver Canucks(3) και των New York Rangers(4), χωρίς όμως να μπορέσει να οδηγήσει κάποια από τις ομάδες στα πλει-όφς.

“Αυτό το διάστημα είναι το αρνητικό σημείο της καριέρας μου. Αυτά που κατάφερα τα περασμένα χρόνια, νομίζω ότι θα υπερισχύσουν των τελευταίων επτά ετών” είπε ο Messier.

Ο ίδιος ήταν αμφίβολος στην διάρκεια του καλοκαιριού, εάν θα πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ωστόσο έπειτα από οικογενειακή σύσκεψη αποφάσισε να αφιερώσει όλο τον χρόνο του στην οικογένεια του και στα παιδιά του που λατρεύει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.

Ευχαριστούμε Messier για αυτά τα 25 πανέμορφα χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK