Οι άμπαλοι φίλοι που άξιζει να καλέσεις σε βραδιά Champions League

Το ποδόσφαιρο και μια παγωμένη μπύρα Heineken μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά, ακόμα και σε εκείνους τους φίλους που είναι λίγο πιο άμπαλοι από τους υπόλοιπους.

Οι άμπαλοι φίλοι που άξιζει να καλέσεις σε βραδιά Champions League

Θα σου πω την αλήθεια: Ο κολλητός μου είναι ηθοποιός, που αν και έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο πριν από μια δεκαετία, σήμερα έχει ελάχιστη σχέση με αυτό. Όπου 'ελάχιστη' βάλε 'παρακολούθηση Τελικού Champions League συνοδεία από μια πλούσια γκάμα μπύρας', μια παράδοση που διατηρούμε αναλλοίωτη από τότε που ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Δεν είναι πάντα εύκολο να κρύψω το γέλιο μου όταν μπερδεύει παίκτες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αγγλία, από την Σούπερλιγκ και από τη Β`κατηγορία.

Όμως όλα αυτά έχουν τρομακτικά μικρή σημασία μπροστά στα βράδια επικού γέλιου, ως τμήμα μιας συλλογικής καφρίλας πεινασμένων φανατικών του ποδοσφαίρου, που έχουμε ζήσει. Κάθε βράδυ, όταν αντηχεί η μουσική του ύμνου του Champions League από ένα δωμάτιο, μέσα από έναν απόηχο από βουητά, συνθήματα, γέλια, είναι πολύ εύκολο να συμπεράνεις ότι αυτό είναι ένα δωμάτιο πολύ χαρούμενων ανθρώπων, που η μπύρα και το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο τους επίπεδο, είναι οι αφορμές για να έρθουν πιο κοντά. Ακόμα κι αν αυτές οι παρέες χαρούμενων ανθρώπων έρχονται κοντά μόνο για τον παγωμένο ζύθο και όχι τόσο για την φαντασμαγορία της μπάλας. Παρακάτω αναλύσαμε όλες τις πιθανές συναντήσεις με φίλους που μπορούν να προκύψουν σε μια βραδιά Champions League.

Το φαινόμενο του 'μυρωδιά'

Ο 'μυρωδιάς' είναι εκείνος ο φίλος που λέει με έμφαση πάντα πως δεν υποστηρίζει καμία ομάδα, πως "είναι Εθνική Ελλάδος" και συνήθως έχει να δει ποδόσφαιρο από τότε που ο Κρις Καλαντζής άφηνε τα πράσινα για να παίξει δίπλα στον Αμανατίδη και τον Τσαλουχίδη. Με τον μυρωδιά θα ξεκινήσεις να συζητάς για το ηρωικό 4-0 της Λίβερπουλ και η κατάσταση γρήγορα θα φτάσει εκτός ορίων και η συζήτηση θα πάει στις δημοτικές εκλογές ή στο φινάλε του 'Game of Thrones'. Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ο άνθρωπος που μπορεί τόσο να παρασυρθεί από μια επική φάση του αγώνα, όσο και να παρασύρει την υπόλοιπη παρέα σε καταστάσεις εκτός θέματος, εκτός αγώνα. Τον εκτιμάς γιατί αν η μπύρα συνοδεύεται από δυνατά και πλούσια ορεκτικά, θα μπει στη ροη του αγώνα και δεν θα φύγει ποτέ.

Αυτός που μαθαίνει ξένες γλώσσες

Το 'Οφσαιντ" του θυμίζει κάτι σε Πόκεμον και το 'VAR' κάτι σε κατηγορία μυδραλιοβόλου όπλου. Ο Ντιβόρκ Οριγκι στο μυαλό του μάλλον είναι σκηνοθέτης Νορβηγικού σινεμά. Κυκλοφορούν ανάμεσα μας εκείνοι οι τύποι που δεν 'εχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο κι όμως δεν μπορείς να τους αφήσεις εκτός από μια συγκέντρωση με την παρέα, γιατί πολύ απλά αποτελούν αναντικατάστατα κομμάτια της παρέας. Προτείνουμε με τους συγκεκριμένους τύπους κολλητών φίλων να γίνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα κάποιο drinking game, πχ κάθε φορά που ο εκφωνητής του αγώνα φωνάζει "ΟΡΙΑΚΑ ΟΦΣΑΙΝΤ", όλη η παρέα να πίνει μια γουλια heineken.

O προπονητής της εξέδρας

Αυτός δεν έχει καμία σχέση με τους παραπάνω. Είναι μύστης του ποδοσφαίρου, είναι ο Αρσέν Βενγκέρ και ο Γιούργκεν Κλοπ μαζί, με ολίγη από Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι ο άνθρωπος που είναι σίγουρος ότι το αριστερό μπακ της Λίβερπουλ του 1999, είναι ανώτερης αξίας από το φετινό αριστερό της μπακ. Ο άνθρωπος αυτός βλέπει το ποδόσφαιρο συναισθηματικά, ενδεχομένως έχει περάσει μερικά μερόνυχτα από τη ζωή του μανατζάροντας μια ομάδα Γ`Ιταλίας στο Football Manager. Μπορεί να λέει αμπελοφιλοσοφίες, μπορεί να παριστάνει τον προπονητή της εξέδρας, αλλά κάθε φίλο μας που δεν έχει ξύλινη καρδιά, τον αγαπάμε λίγο περισσότερο.

Αυτοί που έπαιξαν κάποτε ποδόσφαιρο

Το μυστρί, το πυλοφόρι, η ζωη η ίδια τους έφεραν μακριά από τη μπάλα. Εκείνη όμως η εποχή που έζησαν στα πλαστικά τερέν ενός περιφερειακού πρωταθλήματος, τους στοιχείωσε. Απέκτησαν ποδοσφαιρική ματιά, ακόμα κι αν αυτή η ματιά είναι πια ξεπερασμένη. Προφανώς και θα υπάρχει η στιγμή που θα συγκρίνουν μια απόκρουση του Άλισον με μια αντίστοιχη που είχαν κάνει το 2006, σε ένα μάτς κρίσιμο με την ΑΕ Περάματος (υποθετικό όνομα ομάδας). Γι`αυτή την παλαβομάρα τους, θα τους καλέσεις σε βραδιά Champions League και θα ακούσεις για 674η φορά κάθε ιστορία τους.

Αυτοί που έπαιζαν 'παγκότερμα'

Τον λίγο πιο ευτραφή, εκείνον που φόραγε γυαλιά, εκείνον που δεν ήταν τόσο δυναμικός, πάντα τον βάζαμε τέρμα ή αλλαγή: Αυτοί ήταν και παραμένουν οι κανόνες του ποδοσφαίρου της αλάνας. Αυτοί οι φίλοι που υπέμειναν το έμμεσο ή άμεσο bullying, αυτοί είναι μικροί ήρωες που με τη στάση τους απέδειξαν ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο όσο και την παρέα που έχουν στο πλευρό τους.

Τελικά, σε κάθε βραδιά Champions League, εκτιμάμε ακόμα και τους λιγο πιο άμπαλους φίλους μας λίγο περισσότερο, γιατί με σημείο αναφοράς το υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο και μερικές παγωμένες μπύρες Heineken, επικές στιγμές μπορούν να συμβούν.

Το παιχνίδι των MVP

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις με τους κολλητούς σου σε μια βραδιά Champions League, ένα παιχνίδι που διαρκεί όσο το ημίχρονο ενός αγώνα, είναι το ' Heineken:The MVPs'. Πρόκειται για ένα συνδυασμό γνώσεων σχετικά με το Champions League και παντομίμας. Πάρε μια γεύση της δράσης από το πρώτο παιχνίδι, με πρωταγωνιστές τους: Θέμη Καίσαρη, Ελένη Βουλγαράκη, Μύρωνα Στρατή, Ηλία Αναστασιάδη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK