Προ των εγκαινίων του το νέο παγοδρόμιο

Την ικανοποίηση του από τους γοργούς ρυθμούς κατασκευής του νέου παγοδρομίου, που θα φιλοξενηθεί στο κτήμα απέναντι από τα ανοικτά γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ (στην οδό Αμ. Αρτέμιδος), εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, Χρήστος Χατζηαθανασίου.

Προ των εγκαινίων του το νέο παγοδρόμιο
Την ικανοποίηση του από τους γοργούς ρυθμούς κατασκευής του νέου παγοδρομίου, που θα φιλοξενηθεί στο κτήμα απέναντι από τα ανοικτά γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ (στην οδό Αμ. Αρτέμιδος), εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, Χρήστος Χατζηαθανασίου.

Τα εγκαίνια του νέου παγοδρομίου, το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι και την 1η Ιουνίου του 2008, είναι προγραμματισμένα για την προσεχή Τρίτη (18/03, 16:00), και το "παρών" θα δώσουν μεταξύ άλλων οι υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης κ.α.

« Παρόλο που ξεκινήσαμε στις 22 Φεβρουαρίου καταφέραμε μέχρι σήμερα να έχουν στηθεί μία τέντα περίπου 2.000 τ.μ. με όλα τα σχετικά, μία παγοπίστα παρά τη δυσκολία του εδάφους, που ήταν επικλινές και μία ειδική εξέδρα για να έρθει στα ίσα η πίστα και με την οποία θα μπορεί το κοινό να παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και όχι μόνο. Όλα θα είναι έτοιμα και την Τρίτη θα γίνουν τα εγκαίνια με κάθε επισημότητα», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χρήστος Χατζηαθανασίου, και συνέχισε αναφερόμενος στο πρόγραμμα: « Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί μία επίδειξη των αθλητών του χόκεϊ και των αθλητών του καλλιτεχνικού πατινάζ. Βέβαια τα αστέρια του καλλιτεχνικού την Τρίτη θα είναι στο Γκέτεμποργκ, στο παγκόσμιο, το οποίο μπορεί να το παρακολουθήσει ο κόσμος από το κρατικό κανάλι. Οι αθλητές που θα δώσουν το "παρών", πάντως, Θα κάνουν τα πάντα για να γνωρίσει ο κόσμος το καλλιτεχνικό πατινάζ. Στο κοινό η είσοδος θα είναι ελεύθερη τις καθημερινές από τις 14:00 το μεσημέρι έως και τις 21:00 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 το πρωϊ έως και τις 23:00 το βράδυ. Αν θέλουν να διασκεδάσουν πάνω στην πίστα με δωρεάν τον εξοπλισμό θα πρέπει να καταβάλουν ένα συμβολικό ποσό (10 ευρώ), προκειμένου να καλύψουμε και εμείς το κόστος της εγκατάστασης. Οι αθλητές των εθνικών ομάδων θα προπονούνται δωρεάν και δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά. Οσο για το τυπικό εισιτήριο για το κοινό; Αυτό γίνεται επειδή η Πολιτεία δεν έχει επιχορηγήσει ακόμα την ανάπτυξη των αθλημάτων».

Ο Χρήστος Χατζηαθανασίου απηύθυνε πρόσκληση στον κόσμο να επισκεφτεί το παγοδρόμιο και να πάρει μία «γεύση» από αυτό το ενδιαφέρον άθλημα: « Περιμένουμε την ανταπόκριση του κόσμου. Θέλουμε να έρθει να γνωρίσει το πατινάζ, όπως και να δει την προσπάθεια που έγινε στο Μαρούσι για να στηθεί ένα μόνιμο παγοδρόμιο. Δυστυχώς 5-10 "στενοκέφαλοι" κάτοικοι κοντά στο παλιό παγοδρόμιο νόμιζαν ότι παράγεται αμμωνία και αέρια και δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι τα παγοδρόμια λειτουργούν με οικολογικό φρέον, το οποίο είναι ασφαλέστερο από τα οικιακά air condition. Οι δημότες να έρθουν και να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, προκειμένου η ομοσπονδία να αντλήσει δύναμη για το μέλλον».

Τέλος, ο «ισχυρός άντρας» της ομοσπονδίας, πρόσθεσε: « Αυτά τα τόσο πρωτοποριακά αθλήματα, τα οποία έχουν και πάρα πολύ μεγάλη τηλεοπτική ανταπόκριση, θα είναι καλό οι χορηγοί που θέλουν να προβληθούν μέσω καθαρού και αγνού αθλητισμού να έρθουν κοντά και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και σίγουρα θα έχουν οφέλη». Το κτήμα βρίσκεται απέναντι από τα ανοιχτά γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ, ενώ το λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου θα φροντίσει για τις δωρεάν μετακινήσεις του κοινού.

24MEDIA NETWORK