Σκοποβολή: Απάντηση της Ομοσπονδίας στην Κασούμη

Σκοποβολή: Απάντηση της Ομοσπονδίας στην Κασούμη
Και η κόντρα ανάμεσα στην Αγη Κασούμη και στην Ελληνική Ομοσπονδία Σκοποβολής καλά κρατεί. Με αφορμή τα όσα κατήγγειλε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ ( η επιστολή παρατίθεται παρακάτω), η ομοσπονδία του αθλήτος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν έχει γίνει ακόμη η επιλογή των αθλητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Oι καλύτεροι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Από την ΣΚ.Ο.Ε ανακοινώνεται –σχετικά με την επιστολή που έλαβε χθες 15/02/04 το φως της δημοσιότητας –ότι κανείς Έλληνας σκοπευτής δεν έχει κατοχυρώσει θέση στην Ολυμπιακή Ομάδα Σκοποβολής.

Στη χώρα μας, σαν διοργανώτρια της Ολυμπιάδας, έχουν παραχωρηθεί από την Διεθνή Σκοπευτική Ομοσπονδία ISSF, δέκα (10) κάρτες ελεύθερης συμμετοχής σε αντίστοιχα αγωνίσματα, τα οποία, μετά από αίτημα της ομοσπονδίας μας, δεν έχουν καθορισθεί ακόμη ποια είναι.
Μια ακόμη κάρτα κέρδισε η χώρα μας ο σκοπευτής Διονύσης Γεωργακόπουλος στο αγώνισμα του ελεύθερου πιστολιού ανδρών, πέρσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κορέας.
Για το σύνολο των ένδεκα αυτών καρτών συμμετοχής, περιλαμβανομένης και αυτής που κέρδισε ο Γεωργακόπουλος (η οποία ανήκει στην Ελλάδα και όχι σε αυτόν προσωπικά), η Ομοσπονδία μας έχει θεσπίσει κριτήρια επιλογής μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.
Στόχος μας είναι, να επιλεγούν οι καλύτεροι από πλευράς επιδόσεων, ώστε η χώρα μας να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιθανότητες για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Υποχρέωση της ΣΚ.Ο.Ε είναι να διασφαλίσει ότι στις διαδικασίες επιλογής, κανείς Έλληνας αθλητής δεν πρόκειται να αδικηθεί, αλλά ούτε και να ευνοηθεί, σε καμία περίπτωση.

Από την ΣΚΟΕ
Ευχαριστούμε



Η επιστολή της Κασούμη

ΠΡΟΣ: ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΠΟ : ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 2004
ΚΟΙΝ: - ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
- ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
- ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Ο.Ε.
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΘΗΝΑ 2004
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Αθήνα 11.2.2004

Κύριοι,

Με την ΔΕΣΣ 2004 Νο7/3.2.2004 εγκύκλιο σας με εντελώς άδικο και επιτηδευμένο τρόπο προσπαθείτε να μου αφαιρέσετε το δικαίωμα συμμετοχής μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δικαίωμα που μου έχει δώσει η ίδια η Διεθνής Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF) δίνοντας ελεύθερη κάρτα συμμετοχής για την Ελλάδα στο αγώνισμά μου -Σπορ Πιστόλι- εδώ και τρία χρόνια ! Με την εγκύκλιό σας φέρεστε να αγνοείτε τις Διεθνείς αποφάσεις και Κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ΙSSF η οποία ακόμη και σήμερα (11.2.2004) συνεχίζει να αναφέρει ρητά (τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Ίντερνετ -επισυνάπτεται- όσο και στο τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού της, όπως γράφει εδώ και τρία χρόνια) ότι στην Ελλάδα δίδονται 10 κάρτες ελεύθερης συμμετοχής για τους Ο.Α. 2004 μεταξύ των οποίων και το Σπορ Πιστόλι Γυναικών.

Στην εγκύκλιό σας λοιπόν φέρεστε να καταστρατηγείτε τους κανονισμούς της ΙSSF -βάση των οποίων ως η καλύτερη σκοπεύτρια στο Σπορ Πιστόλι δικαιούμαι να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες (και τέτοια προετοιμασία έχω κάνει έως σήμερα)- και θέτετε εκ νέου εντελώς διαφορετικά κριτήρια επιλογής της Ολυμπιακής Ομάδας . Αποφασίζετε λοιπόν ότι την Ολυμπιακή Ομάδα θα αποτελούν οι 8 καλύτεροι σκοπευτές ανεξαρτήτως αγωνίσματος /κατηγορίας και κάρτας από την ΙSSF και όχι ο καλύτερος κατά αγώνισμα σκοπευτής σε κάθε ένα από τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα στα οποία έχουμε κάρτες από την ΙSSF!

Κατ΄ αρχάς, με μία τέτοια απόφαση δίνετε το δικαίωμα σε κάποιον να σκεφτεί ότι σας ενοχλεί που η ΙSSF έδωσε κάρτα , μεταξύ άλλων στο Σπορ Πιστόλι. Σίγουρα ένας βασικός και αδιαμφισβήτητος λόγος που συνετέλεσε στο να ληφθεί μία τέτοια απόφαση είναι η συνεχής παρουσία της Ελλάδος -μέσω εμού- στο Σπορ Πιστόλι σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες! Γεγονός το οποίο πρέπει να κάνει περήφανη την Ομοσπονδία και σίγουρα κάνει περήφανη την Ελλάδα! Δεύτερον εάν, εν πάση περιπτώσει, δεν επιθυμούσατε κάρτα στα συγκεκριμένα αγωνίσματα ή έστω δεν επιθυμούσατε αυτόν τον τρόπο συμμετοχής στους Ο.Α. του 2004 γιατί δεν μας ενημερώνατε εδώ και τόσο καιρό, παρά μόνο ανατρέπετε τα δεδομένα μόλις 6 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς;

Η αδικία όμως σε βάρος μου δεν σταματάει μόνο εδώ. Αφού ανατρέπετε τελευταία στιγμή τα δεδομένα - διεθνείς κανονισμούς της ΙSSF- βάση των οποίων όλοι οι σκοπευτές κάναμε την προετοιμασία μας , θέτετε καινούρια κριτήρια τα οποία αφορούν …την χρονιά που πέρασε!!! Χρονιά μάλιστα κατά την οποία ήμουν έγκυος! Και προχώρησα στην απόφαση να κάνω δεύτερο παιδί επειδή γνώριζα ότι το 2003 αρκούσε να αποδείξω ότι είμαι η καλύτερη στο αγώνισμά μου - όπως και το απέδειξα ακόμα και έγκυος- και όχι να φέρω το μέγιστο των επιδόσεων μου, που σίγουρα λόγω εγκυμοσύνης δεν μπορούσα!

Γιατί δεν ανακοινώνατε από 1.1.2003 ότι θα ληφθούν υπόψιν οι διεθνείς επιδόσεις του 2003, αλλά το ανακοινώνετε ένα μήνα μετά τη λήξη του 2003; Παρά την εγκυμοσύνη μου πάντως , παρέμεινα η καλύτερη σκοπευτρια στο αγώνισμά μου καθώς αγωνίστηκα τόσο στο τέλος του 5ου μήνα κύησης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου τον Μάιο 2003, κατακτώντας την 25η θέση ανάμεσα σε 90! αθλήτριες από όλο τον κόσμο, και έφερα με μεγάλη διαφορά την καλύτερη επίδοση από τις ελληνίδες συναθλήτριες μου, όσο και 6 ημέρες μετά την γέννηση του παιδιού μου, όπου κατέκτησα την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τον Οκτώβριο 2003. Άρα όπως έτσι κι αλλιώς γνωρίζετε σε καμία περίπτωση άλλη ελληνίδα αθλήτρια δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επίδοση από εμένα. (Στην ίδια εγκύκλιο πάντως αναφέρετε πως σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας επιτρέπετε σε άλλη αθλήτρια της καραμπίνας να συμμετέχει κατ΄ εξαίρεση στις προκρίσεις για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας άνευ κριτηρίων διότι το 2003 δεν αγωνίσθηκε επειδή ήταν έγκυος! Και βεβαίως σωστά πράττετε).

Θέτετε επίσης κριτήρια τις επιδόσεις αγώνων οι οποίοι ξεκινάνε μόλις σε 15 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της εγκυκλίου. Οι αγώνες αυτοί, τους οποίους γνώριζα, ήταν για μένα - όπως και το 2003 - αγώνες συντήρησης και όχι πρόκρισης, καθώς έχει γίνει ένας ολόκληρος προγραμματισμός ώστε το μάξιμουμ της απόδοσής μου να το έχω τον Αύγουστο στους Ο.Α. και όχι τον Φεβρουάριο-Απρίλιο. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, απροκάλυπτα αναφέρετε ότι οι αθλητές των αεροβόλων θα έχουν στις προκρίσεις τέσσερις ευκαιρίες-διεθνείς αγώνες για να αγωνισθούν ενώ οι αθλητές των πυροβόλων, όπως εγώ, τρεις ευκαιρίες! Αλλά ακόμη και εάν παλέψω για να επανακτήσω το δικαίωμα συμμετοχής μου στους Ο.Α. με τα καινούρια κριτήρια που θέτετε το κακό θα μου το έχετε ήδη κάνει διότι τελευταία στιγμή με αναγκάζετε να αποδώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου μέχρι τον Απρίλιο καταστρέφοντας μου την προετοιμασία που είχα προγραμματίσει, εδώ και πολύ καιρό, και όχι τελευταία στιγμή, για τους Ο.Α.

Τέλος , θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτή η εγκύκλιος σας δεν αποτελεί αδικία σε βάρος μιας αθλήτριας, ακόμη και της καλύτερης που έχει να επιδείξει η ελληνική σκοποβολή τα τελευταία 100 χρόνια αλλά στερεί την χώρα μας και τον ελληνικό λαό από μία μοναδική επιτυχία. Το 2004 θα είμαι η μοναδική αθλήτρια από όλο τον κόσμο που θα αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 6η φορά! Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ για την χώρα μας και τον ελληνικό λαό, έναν πόλο έλξης για τα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς μία πρωταθλήτρια, εργαζόμενη, (καθώς η Ομοσπονδία ουδέποτε έδωσε οδοιπορικά ώστε να μπορώ να συντηρούμαι από τον πρωταθλητισμό), μητέρα δύο παιδιών που βρίσκει και μόνο το κουράγιο να συνεχίζει να αγωνίζεται στους Ο.Α. (και μάλιστα με αξιόλογες επιδόσεις) για 6η φορά και η απόφασή σας αυτή επιχειρεί να τα στερήσει. Αντιλαμβάνεσθε την ευθύνη της απόφασης σας ενώπιον του Ελληνικού Κράτους, του Ελληνικού λαού, της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι έχουν επενδύσει χρήματα, δουλειά και πολλές ελπίδες στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης και μία απόφαση 12 ανθρώπων που ίσως είχαν ενημερωθεί πλημμελώς τους στερεί μία «εξασφαλισμένη» επιτυχία, ένα μοναδικό Παγκόσμιο Ρεκόρ.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι αρκετοί από εσάς πιθανώς δεν γνωρίζατε όλες τις πτυχές του θέματος ή ίσως είχατε ενημερωθεί λάθος και προφανώς δεν είχατε σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της απόφασης της ΔΕΣΣ για την χώρα μας , Σας ζητώ να επανεξετάσατε άμεσα την απόφαση της ΔΕΣΣ - και να με ενημερώσετε εγγράφως και εγκαίρως καθώς αναχωρώ στις 18.2.2004 για τους αγώνες πρόκρισης - απόφαση η οποία αποτελεί κατάφορη αδικία σε βάρος μου αλλά και αποπειράται να στερήσει από την χώρα μας μία σημαντική επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που σίγουρα την χρειάζεται και να αποδείξετε με αυτόν τον τρόπο ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα από μέρους σας.

Με Τιμή, Aγη Κασούμη














News 24/7

24MEDIA NETWORK