Τέμπη: Η ανατριχιαστική εξιστόρηση του ηρωικού Ανδρέα Αλικανιώτη

Με τον τραγικό απολογισμό της τραγωδίας στα Τέμπη να αυξάνεται, η ιστορία του 20χρονου Αντρέα συγκλονίζει, καθώς με κίνδυνο της ζωής του έσωσε δέκα νέα παιδιά μέσα από τα συντρίμμια και τις φλόγες.

Τέμπη: Η ανατριχιαστική εξιστόρηση του ηρωικού Ανδρέα Αλικανιώτη

Η Ελλάδα πενθεί. Η σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη έχει προκαλέσει μία ανείπωτη τραγωδία. Ωστόσο, από τα συντρίμμια ξεπηδούν και πράξεις ηρωισμού.

Μία από αυτές είναι εκείνη του 20χρονου φοιτητή και πρώην κολυμβητή, Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Με κίνδυνο της ζωής του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι, έσπασε το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα παιδιά.

Ο Ανδρέας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περιέγραψε το σκηνικό τρόμου που έζησε κατά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχειών και η μαρτυρία του είναι συγκλονιστική.

"Ακούστηκε ένα πολύ δυνατό μπαμ και μετά απλά το βαγόνι βρέθηκε να κάνει τούμπες στον αέρα και να βλέπω δεξιά αριστερά φλόγες σπινθήρες να πετάγονται από παντού. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα που σταμάτησε το ντελαπάρισμα του βαγονιού, επικρατούσε ένας πανικός.

Από τις κοπέλες που πήδηξαν κάτω η μια κοπέλα χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι έσκισε πολύ άσχημα την μέση της είχε πολύ βαθιές πληγές.

Η άλλη κοπέλα που ήταν δέκα μετρά από τη φωτιά είχε ακρωτηριαστεί το πόδι της από το καλάμι και κάτω, προσπαθούσα να την καθησυχάσω, αλλά εκείνη πονούσε και ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις της και φωνάζαμε πολλή ώρα για βοήθεια.

Πολλοί τραυματίες στη δικιά μου την καμπίνα οι συμφοιτητές μου όλοι βαριά τραυματισμένοι. Το δικό μου βαγόνι πήρε φωτιά από την αρχή του".

Διαβάστε περισσότερα

Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων ανατριχιάζει

Τραγωδία στα Τέμπη: VIDEO του NEWS 24/7 από τη διάσωση ενός ανθρώπου από τα μπροστινά βαγόνια

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τα τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών

News 24/7

24MEDIA NETWORK