Το πέναλτι ορόσημο για τον προπονητή της Ρεάλ

Υπάρχουν φορές που ακόμη και τα πειράγματα κρύβουν μέσα τους αλήθειες.

Το πέναλτι ορόσημο για τον προπονητή της Ρεάλ

Ορισμένες φορές μία μικρή συγκυρία μπορεί να δημιουργήσει μια ευκαιρία. Οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που δίνουν πρέπει να αξιοποιούνται και αυτό ακριβώς έκανε ο Κάρλο Αντσελότι όταν ακόμη δεν ήταν προπονητής της Μίλαν.

Όμως ποια ήταν αυτή η ευκαιρία και πως παρουσιάστηκε στον Ιταλό τεχνικό;

Η ιστορία ξεκινάει με τον εκτός έδρας αγώνα της Μίλαν με την Τορίνο. Οι φήμες ότι ο Μπερλουσκόνι θα απομάκρυνε από την τεχνική ηγεσία τον Φατίχ Τερίμ αν δεν νικούσε την Τορίνο ήταν έντονες. Τρία λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα και με το σκορ στο 0-0, η Μίλαν κερδίζει πέναλτι και την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Φίλιπο Ιντζάγκι.

Απέναντί του βρισκόταν ένας γνώριμος τερματοφύλακας μιας και οι δύο ήταν συμπαίκτες στην Πάρμα. Έτσι ο Ιντζαγκι αποφάσισε να εκτελέσει διαφορετικά για να τον μπερδέψει αλλά αντιθέτως στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά άουτ με αποτέλεσμα όντως ο Τερίμ να απολυθεί.

Η ευκαιρία του Αντσελότι προκύπτει από το γεγονός πως η Μίλαν χρειάζονταν έναν προπονητή επειγόντος και, παρά το γενονός πως ο Ιταλός είχε προφορική συμφωνία με την Πάρμα, η Μίλαν πρόλαβε να τον καλέσει προτού φτάσει στα γραφεία για να υπογράψει.

Έκτοτε, ο Ιντζάγκι συνέχεια πείραζε τον Ιταλό κόουτς πως χάρις σε αυτόν έγινε ο προπονητής του δικού του βεληνεκούς καθώς και πως χάρις σε αυτόν υπήρξε αυτή η σπουδαία ομάδα της Μίλαν που όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε μέχρι σήμερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK