Το πουλέν του Γκουαρδιόλα που δεν δικαίωσε

Η κίνηση ματ για την αγωνιστική επάνοδο και το αναγκαίο ένστικτό για προσαρμογή.

Το πουλέν του Γκουαρδιόλα που δεν δικαίωσε

Όσο τυχερός μπορεί να νιώθει ένας ποδοσφαιριστής που έχει για προπονητή τον Γκουαρδιόλα, άλλο τόσο "άτυχος" πρέπει να νιώθει διότι οι απαιτήσεις του Καταλανού είναι υψηλές και η γρήγορη προσαρμοστικότητα στο πλάνο και την φιλοσοφία του είναι απαραίτητη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παίκτες μεγάλου βεληνεκούς και με μεγάλα συμβόλαια "ζεσταίνουν" τον πάγκο αν δεν μπορούν να υποστηρίξουν το εκάστοτε σχέδιο του προπονητή. Για αυτό ακριβώς τα 50 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον Κάλβιν Φίλιπς δεν προκάλεσαν κανέναν ενδοιασμό στον coach ώστε να του παρέχει περιορισμένα λεπτά συμμετοχής, κυρίως μπαίνοντας σαν αλλαγή.

Από πρώτο βιολί στην Λίντς που έπαιξε κομβικό ρόλο στην ομάδα επί των ημερών του Μπιέλσα, στον παραγκωνισμό του στους "Σίτιζενς" με μόλις 31 συμμετοχές σε 1,5 χρόνο. Παρότι όμως μια τέτοια εξέλιξη φαινόταν αρνητική για τον Άγγλο, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Σάουθγκεϊτ συνέχισε να πιστεύει και να βασίζεται σε εκείνον, με την ανάγκη ο Άγγλος διεθνής να πάρει περισσότερες συμμετοχές στα πόδια του για να είναι ενεργός να είναι επιτακτική.

Την λύση ήρθε να δώσει η Γουέστ Χαμ, με τον Φίλιπς να πηγαίνει στα "Σφυριά" ως δανεικός μέχρι το φινάλε της σεζόν με προαιρετική οψιόν αγοράς. Μένει λοιπόν να φανεί αν θα "κουμπώσει" στην νέα του ομάδα και μπορέσει να ξαναέχει πρωταγωνιστικό ρόλο όπως του αρμόζει με βάση την ποιότητά του και τα δείγματα γραφής του παρελθόντος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK